Colombia innfører strengere grensekontroll mot Venezuela

Colombia innfører strengere grensekontroll på grensen mot Venezuela. Flere og flere venezuelanske migranter flykter inn i nabolandet. 

Colombia styrker vaktholdet ved grenseovergangene til Venezuela. Foto: AP / NTB scanpix 

utenriks

2.000 nye grensevakter skal stasjoneres på grenseveiene inn i Colombia. Det blir også slutt på å innvilge venezuelanere midlertidig inngang i Colombia for å kjøpe mat og medisiner – et tilbud som 1.5 millioner personer benytter seg av i dag.

Colombias president Juan Manuel Santos sier landet skal åpne et migrasjonssenter som kan gi bistand til rundt 2.000 personer. Han sier de fortsatt vil hjelpe venezuelanere i nød, men at migrasjonen må skje på en trygg og lovlig måte.

Migrasjonsmyndigheter anslår at omtrent 600.000 venezuelanere oppholder seg i Colombia.

(©NTB)