Laveste antall asylsøkere i Danmark siden 2008

Danmark mottok knapt 3.500 asylsøknader i 2017. Det er det laveste antallet siden 2008, opplyser regjeringen.

Danmarks utlendingsminister Inger Støjberg (i midten) på besøk i Oslo i august. Her besøker hun Grønland sammen med innvandringsminister Sylvi Listhaug (t.v.) og politioverbetjentene Espen Skogstad (t.v.) og Jan Erik Bresil (t.h.). Foto: Berit Roald / NTB scanpix 

utenriks

I 2015 og 2016 søkte henholdsvis 14.792 og 21.316 personer asyl i Danmark. Det var da mange flyktninger fra Syria, Irak og Afghanistan tok seg fra Tyrkia til Hellas, og videre nordover gjennom Balkan. Så ble grensene stengt, og antall asylsøknader falt markant.

Danmarks utlendings- og integrasjonsminister Inger Støjberg mener at de danske innstrammingene i utlendingspolitikken også har bidratt til fallet.

– Jeg er ikke i tvil om at vår stramme kurs i utlendingspolitikken er blitt kjent langt utover våre landegrenser, og det er nettopp denne effekten jeg ønsket, uttaler Støjberg i en pressemelding onsdag.

Hun mener at flyktningene vurderer hvilke velferdsgoder de kan få i ulike europeiske land, og at de lar være å komme til Danmark fordi det er slutt på «det danske gavebordet».

(©NTB)