Leger Uten Grenser får ikke lenger lov å drive hjelpearbeid nordvest i Pakistan

Leger Uten Grenser (MSF) uttrykker stor skuffelse etter at Pakistan har bedt organisasjonen avslutte hjelpearbeidet i de urolige områdene nordvest i landet.
utenriks

MSF mener at tusenvis av mennesker risikerer å stå uten helsehjelp som følge av avgjørelsen.

Pakistanske myndigheter ønsker seg mer kontroll over utenlandske hjelpeorganisasjoners virksomhet i landet, og har derfor gitt MSF ordre om å trekke seg ut.

En kilde i MSF sier at alle de 120 ansatte som jobber i stammeregionen Bajaur, kommer til å forlate området innen 17. november.

Hjelpeoperasjonen avsluttes sju uker etter at MSF ble tvunget til å gjøre det samme i Kurram, som også ligger i de fattige stammeområdene rett ved grensen til Afghanistan.

Områdene har fungert som tilholdssted for Taliban og al-Qaida i over ti år. De er blant de fattigste områdene i Pakistan, og befolkningen føler seg ofte nedprioritert av regjeringen i Islamabad.

I en uttalelse torsdag skrev MSF at stammeområdene er de områdene i Pakistan der behovet for hjelp til mødre og barn er mest akutt.

Organisasjonen har også oppgitt at den ikke har fått noen begrunnelse for avgjørelsen.

MSF har jobbet i Pakistan i over 30 år. Organisasjonen har hjulpet lokalsamfunn som er rammet av både naturkatastrofer, krig og manglende helsetjenester.

(©NTB)