Funn av sag i Køge bukt settes i sammenheng med drapet på Kim Wall

Dykkere har funnet en sag i Køge bukt, opplyser dansk politi. Funnet settes i sammenheng med drapet på Kim Wall.

Politiet har funnet en sag i sjøen og tror det kan være den som ble brukt under parteringen av Kim Walls. Dykkere leter fortsatt etter hennes armer. Mobilen hennes er heller ikke funnet. Foto: Johan Nilsson /TT / NTB scanpix 

utenriks

Sagen er funnet langs ruten som politiet mener drapssiktede Peter Madsens ubåt seilte den 11. august i år, melder Danmarks Radio.

– Sagen blir nå undersøkt av våre kriminalteknikere for å vurdere om det er snakk om sagen politiet har lett etter, sier dansk politis talsmann, Jens Møller Jensen.

Liket av den svenske journalisten Kim Wall ble partert etter drapet, og politiet leter fortsatt etter armene hennes. Hodet, beina og klærne ble funnet for en uke siden. Kraniet har ikke skader som stemmer overens med Madsens forklaring om en ulykke om bord.

Ubåteier Peter Madsen er siktet for å ha drept journalisten da hun var med på en reportasjetur 11. august, og for likskjending. Den eksentriske oppfinneren hevder at Wall mistet livet da hun fikk en 70 kilo tung luke i hodet og deretter falt ned på metalldekket inne i ubåten.

Partert

Obduksjonen av Wall viser at hun ble partert med en sag, selv om Madsen holder fast ved forklaringen om at liket var intakt da han dumpet det i sjøen. Politiet har søkt etter en oransje sag, fordi et vitne har sagt at Madsen hadde et slikt verktøy. Sagen ble ikke funnet da politiet undersøkte ubåtvraket.

Det er ennå ikke fastslått hvordan Kim Walls døde. Etter siste ukes funn av kroppsdeler pågår det i disse dager en fornyet obduksjon for om mulig å gi en dødsårsak.

Politiet har heller ikke funnet mobiltelefonene til Madsen og Wall. Madsen har forklart at han kastet sin egen over bord, men kan ikke kaste lys over hvor den dødes telefon befinner seg.

Minnestund

Sorgen over Walls død har spredd seg langt utenfor Nordens grenser. Onsdag kveld lokal tid ble hun hedret i New York, og hovedvekten under markeringen lå på livet og menneskelig varme, ikke døden.

Mamma Ingrid Wall deltok ved minnestunden på Columbia-universitetet. Hun fortalte at Kims mange reiser nok utløste uro hos foreldrene, men turen til København, 45 minutters togreise fra barndomshjemmet, var de ikke urolige over.

Studiekamerater ved Columbia ville minnes Kim for den energi og glede hun brakte med seg til universitetet. Broren Tom Wall deltok også ved markeringen. Han fant trøst i å huske hva Kim sto for og trodde på.

Minnefondet for journalisten Kim Wall nådde søndag det første målet på 100.000 dollar. Hver dag på hennes bursdag 23. mars skal det deles ut et stipend til en kvinnelig journalist som jobber i Kims ånd.


(©NTB)