Madsens DNA skal testes mot uløste drapssaker i Sverige

DNA fra den drapssiktede danske ubåtkapteinen Peter Madsen skal testes mot uløste drap i Sverige, melder TV4 Nyheterna. 

Peter Madsen skal ha vært i Skåne, og nå vil svenske myndigheter sjekke om det dukker opp treff mellom Madsens DNA og DNA fra uløste drapssaker i Sverige. Bildet er fra den danske siden av Øresund under letingen etter levningene av svenske Kim Wall. Foto: Mads Claus Rasmussen / NTB scanpix Danmark / NTB scanpix 

utenriks

Madsen skal blant annet ha oppholdt seg i Skåne, og DNA-testene skal utføres ved hjelp av en automatisk prosess i løpet av november.

– I løpet av november kommer vi til å sjekke alle drap vi ikke har fått treff på, mot danske registre, selv Peter Madsens. Det skjer automatisk, opplyser Mattias Sigfridsson ved politiet i Skåne til TV4.

Madsen er siktet for å ha drept den svenske journalisten Kim Wall om bord på sin hjemmebygde ubåt.

(©NTB)