Dansk politi har gjort funn i Kim Wall-søk

Dansk politi opplyser at det er gjort funn i søket etter flere levninger av den drepte journalisten Kim Wall. 

Dykkere har i lang tid søkt i sjøen utenfor København etter resten av levningene av den drepte svenske journalisten Kim Wall. Fredag gjorde politiet et funn, men vil ikke si hva som ble funnet. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix 

utenriks

Politiet vil ikke si noe om hva slags funn som er gjort, men ifølge avisen Ekstra Bladet er funnet fraktet til det rettsmedisinske instituttet i København.

Politiet har varslet en pressekonferanse lørdag klokka 10.

Dykkere søkte hele fredag i sjøen i Køge Bugt utenfor Avedøre Holme. Et forskningsskip fra universitetet i Aarhus har bistått i søket.

Fredag kveld kom skipet til land, og noe som var dekket av en presenning, ble løftet fra skipet og lagt inn i en bårebil som ventet på kaia, skriver avisen. Bårebilen skal ha kjørt fra kaia og til det rettsmedisinske instituttet i København.

Kim Wall forsvant 10. august da hun var på tur med den danske oppfinneren Peter Madsen i hans hjemmebygde ubåt. Dagen etter ble ubåten funnet i Køge Bugt mens den var i ferd med å synke. Halvannen uke senere ble kroppen til Wall funnet i sjøen, men armer, bein og hode var fjernet og er fortsatt ikke funnet.

Peter Madsen ble pågrepet og er varetektsfengslet, siktet for drap.

(©NTB)