Israel godkjenner nye boliger i bosetninger

Jerusalem (NTB): Israel har godkjent bygging av 800 nye boliger for jødiske bosettere i og rundt Øst-Jerusalem, melder israelske medier.

Bosetningen Maale Adumim på den okkuperte palestinske Vestbredden. Arkivfoto: Ammar Awad / Reuters / NTB scanpix 

utenriks

Samtidig melder den israelske avisa Haaretz at det også skal bygges 600 boliger for palestinere i et arabisk nabolag i Jerusalem, trass kritikk fra høyrefløyen.

500 av de nye jødiske boligene skal bygges i Maale Adumin, en stor bosetning på den okkuperte Vestbredden utenfor Jerusalem, mens resten bygges i Ramot og Pisgat Zeev i utkanten av Jerusalem.

Ifølge Reuters framskynder statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Avigdor Lieberman planene om nye jødiske boliger i Øst-Jerusalem og Maale Adumim for å blidgjøre høyreorienterte som er opprørt over byggeplanene og den siste bølgen av palestinske angrep mot israelere.

Netanyahu varslet søndag aggressive tiltak mot palestinere på den okkuperte Vestbredden etter flere palestinske angrep i bosetninger. I tillegg lovte han økt innsats for å styrke bosetningene.

Uttalelsene kommer etter at Midtøsten-kvartetten fredag ba Israel stanse bosetningsaktiviteten på den okkuperte Vestbredden om ikke tostatsløsningen skal dø. Minst 570.000 israelske bosettere på den okkuperte Vestbredden, inkludert det annekterte Øst-Jerusalem. (©NTB)