Jødisk leder vil forby julefeiring i Israel

Jerusalem/Oslo (NTB-Frode Kvam): Kristne er «blodtørste vampyrer» og må ikke få feire jul i Israel, mener lederen for den ytterliggående jødiske organisasjonen Lehava, Benzi Gopstein. Israels ambassade fordømmer uttalelsene hans på det sterkeste.

3.000 medlemmer fra Den internasjonale kristne ambassade i Jerusalem vifter med norske, israelske og amerikanske flagg under feiring av den jødiske løvhyttefesten (sukkot) i 2003, til minne om israelittenes flukt fra Egypt og opphold i ødemarken. Foto: Reuters / NTB scanpix 

utenriks

– Julen har ingen plass i Det hellige land. La oss fjerne vampyrene før de nok en gang drikker vårt blod, skriver Gopstein i en artikkel på det ultraortodokse israelske nettstedet Kooker.

I artikkelen omtaler han kristendommen som jødenes dødelige fiende gjennom hundrevis av år. Kirken har benyttet «hele sin verktøykasse for å ødelegge det jødiske folk», skriver han.

Den kristne kirke fortsetter sin kamp mot jødene, mener Gopstein, som går særlig hardt ut mot kristne grupper som driver misjonering i Israel.

– Disse vampyrene og blodsugerne klamrer seg nå til et siste håp: Misjonering. Hvis jøder ikke kan drepes, kan de fortsatt bli konvertert til kristendommen, skriver han.

En liberal jødisk gruppe har bedt politiet etterforske om Gopsteins uttalelser er straffbare, skriver Haaretz. (©NTB)