tirsdag 19.03 2019

Press mot Facebook etter terrorangrepet i Christchurch

Statsministrene fra New Zealand og Australia mener sosiale medier må ta grep for å hindre spredning av hatbudskap etter terrorangrepet i Christchurch.

Iran avviser Tyrkias påstand om felles operasjon med PKK

Iran benekter påstanden fra Tyrkia om at de to landene har innledet en felles militæroperasjon mot kurdiske opprørere, ifølge iranske medier.

Krisemøte i Mays regjering

Britenes statsminister Theresa May samler regjeringen for å prøve å finne en vei rundt speaker John Bercows nei til en tredje avstemning om brexitavtalen.

Newzealandske selskaper fjerner annonser fra Facebook

Newzealandske næringslivsorganisasjoner ber medlemmene fjerne sine annonser fra sosiale medier etter at terrorangrepet i Christchurch ble strømmet på Facebook.

Seks ofre utlevert til etterlatte i Christchurch

Bårene med seks av ofrene som er identifisert fra terrorangrepet i Christchurch, er overlevert til familiene, opplyser politiet.

Minst 92 omkommet i flom og skred i Indonesia

Dødstallet etter flom og jordskred i Papua-provinsen i Indonesia har steget til 92, og 160 er skadd etter uværet. Fremdeles er 75 savnet.

Ardern: Jeg vil aldri si navnet hans

New Zealands statsminister Jacinda Ardern vil ikke gi personen bak massedrapene i Christchurch den oppmerksomheten hun tror var noe av motivet bak massakren.

Guaidó tar kontroll over ambassade og konsulat i USA

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó har tatt kontroll over flere av diplomatiets eiendommer i USA. Venezuelas utenriksminister kaller det okkupasjon.

Lokal fotballtrener og 19-åring blant ofrene i Utrecht

En 19-årig ansatt på en kafé sør for Utrecht, og en trebarnsfar og fotballtrener er blant de drepte etter angrepet i Utrecht mandag.

mandag 18.03 2019

Norge og Storbritannia enige om kriseavtale

Norge og Storbritannia er enige om en avtale som sikrer tollsatsene på varer hvis britene krasjer ut av EU uten enighet.

Mays brexitavtale kan ha fått dødsstøtet

Underhusets speaker nekter å la regjeringen legge fram brexitavtalen til avstemning på nytt. – En konstitusjonell krise, sier flere av de folkevalgte.

Mistenkt gjerningsmann pågrepet etter skytingen i Utrecht

Nederlandsk politi har pågrepet 37 år gammel tyrkisk mann, som er mistenkt for å ha skutt og drept tre mennesker på en trikk i Utrecht.

Mistenkt gjerningsmann pågrepet etter skytingen i Utrecht

Nederlandsk politi har pågrepet 37 år gammel tyrkisk mann, som er mistenkt for å ha skutt og drept tre mennesker på en trikk i Utrecht.

Politisjefen i Paris får sparken etter uro

Politisjefen i Paris får sparken etter helgens uroligheter. Samtidig varsler franske myndigheter at det kan bli forbud mot demonstrasjoner i enkelte områder.

Regjeringssoldater drept i angrep i Mali

Minst 20 regjeringssoldater ble drept og like mange tatt til fange under helgens angrep mot en militærbase i Mali, hevder opposisjonen i landet.

Mosambiks president frykter at syklon krevde 1.000 liv

Tallet på omkomne etter syklonen som forrige uke rammet Mosambik, kan komme til å stige til 1.000, frykter presidenten i landet.

Russland forbyr «respektløshet» mot myndighetene

President Vladimir Putin har undertegnet lover som forbyr å vise «respektløshet» mot myndighetene. Det innføres også bøter mot deling av såkalte falske nyheter.

Tre drept og ni såret i skyting på trikk i Utrecht

Tre mennesker ble drept og ni ble såret da en mann åpnet ild på en trikk i den nederlandske byen Utrecht mandag.