lørdag 21.07 2018

Tyskland hever sanksjoner mot Tyrkia

Tyskland hever sine økonomiske sanksjoner overfor Tyrkia etter at tyrkiske myndigheter denne uka avsluttet unntakstilstanden i landet.

Minst ti iranske soldater drept ved grensa til Irak

Minst ti iranske soldater ble drept under et angrep på en militærbase nær grensa til Irak, ifølge den iranske revolusjonsgarden.

Det svenske politiet mistenker at 15 branner er påsatt

Det svenske politiet etterforsker 15 branner i Västmanland-byen Arboga. Ifølge SVT kan brannene ha blitt påsatt.

Zimbabwes president lover å ikke ta mer land fra hvite bønder

Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa lover å ikke ta mer land fra hvite bønder. Erklæringen kommer før landets første valg etter Robert Mugabes avsettelse.

Israelsk angrep etter at Hamas annonserte våpenhvile

En israelsk tanks skjøt lørdag morgen mot en Hamas-utpost øst før Gaza by. Angrepet kom etter at Hamas meldte om en avtale om våpenhvile.

Frankrike og Russia samarbeider om humanitær hjelp til Øst-Ghouta

Et russisk fly har lettet fra den franske byen Châteauroux. Nødhjelpssamarbeidet er det første mellom Russland og et vestlig land under krigen i Syria.

Kinas president på Afrika-rundreise

Kinas president Xi Jinping lander lørdag i Senegal, for så å reise videre til tre andre afrikanske land. Målet er å styrke økonomiske og militære bånd.

Fem internasjonale filmselskaper vil lage film om guttene i grotten

Verden fulgte med da guttelaget Wild Boars ble reddet ut fra en grotte i Thailand. Fem internasjonale filmselskaper ønsker å lage film om hendelsesforløpet.

New York Times: Trumps advokat tok opp samtale om betaling av tidligere Playboy-modell

Donald Trumps mangeårige advokat Michael Cohen tok opp en samtale med Trump om betaling til en tidligere Playboy-modell, skriver the New York Times.

Ny våpenhvile mellom Hamas og Israel

Like over midnatt natt til lørdag norsk tid opplyser Hamas at de har inngått en avtale om våpenhvile med Israel. Avtalen er ikke bekreftet av Israel.

Brannevakuerte beboere i Sverige får dra hjem

Spredningsfaren i Härjeåsjön-området avtok fredag, og de rundt 60 evakuerte beboerne i området har fått dra hjem – med varsel om at de kan bli evakuert igjen.

Uvisst motiv bak knivstikkingen på bussen i Lübeck

Ni personer ble fredag skadd i en voldsepisode på en buss i Lübeck, opplyser tysk politi. En mann skal ha stukket ned passasjerer med en kjøkkenkniv.

Overlevende fra Missouri-ulykken: Jeg har mistet alle mine barn

Hele 9 av de 17 personene som omkom da en turistbåt kantret og sank nær byen Branson i den amerikanske delstaten Missouri torsdag, var fra samme familie.

fredag 20.07 2018

USA mener sanksjonene mot Nord-Korea ikke følges opp godt nok

USAs utenriksminister Mike Pompeo erklærte fredag at FNs sikkerhetsråd står samlet bak kravet om full atomnedrustning i Nord-Korea.

Israelsk soldat skutt og drept av palestinere

En israelsk soldat er skutt og drept av en palestinsk snikskytter, opplyser israelske militærmyndigheter.

Italiensk politi har funnet stjålne malerier

Politiet i Nord-Italia har funnet malerier av Renoir og Rubens som ble stjålet i 2017.

Flat utvikling på Wall Street tross Trump-utspill

Donald Trump sier han er villig til å innføre toll på alle kinesiske importvarer og kritiserer sentralbanken. Det gjorde lite inntrykk på Wall Street fredag.

Trump forsterker kritikken mot sentralbanken

President Donald Trump skjerpet fredag kritikken mot sentralbanken for å øke rentene. Det er noe amerikanske presidenter vanligvis skyr unna.