lørdag 24.10 2020

Egyptere til urnene for å velge nasjonalforsamling

Egypt innleder lørdag valget på ny nasjonalforsamling, som høyst sannsynlig ender med en forsamling dominert av president Sisis allierte.

Koronapandemien brer om seg i Polen – presidenten smittet

Polens president Andrzej Duda er koronasmittet. Han er en av over 13.600 polakker som testet positivt fredag.

Ny smittebølge gir koronarekord i USA

Det er registrert over 83.000 nye koronainfeksjoner i USA i løpet av et døgn, melder Johns Hopkins. Det er langt flere enn den forrige smitterekorden fra juli.

Over 10 millioner koronatilfeller i Asia

Asia har nå registrert over 10 millioner koronainfeksjoner, ifølge en oversikt fra Reuters. Kun Latin-Amerika har flere smittetilfeller.

Tyrkia på tå hev etter varsel om mulig terror

Faren for terrorangrep i Tyrkia er økende, advarer USAs ambassade i Ankara, som har bedt alle amerikanere i landet være på vakt.

Hundrevis i koronademonstrasjon i Napoli

Hundrevis av mennesker protesterte tidlig lørdag i Napoli sør i Italia mot portforbud og en planlagt nedstenging i regionen.

Over 10.000 koronadødsfall i Tyskland

Tyskland har passert 10.000 koronarelaterte dødsfall siden pandemien ble erklært i mars, ifølge det statlige Robert Koch-instituttet.

Morales forlater Argentina og reiser til Venezuela

Bolivias tidligere president som har levd i eksil i Argentina etter at han i fjor ble nødt til å flykte fra hjemlandet, reiser til Venezuela, ifølge medier.

To døde da amerikansk marinefly styrtet i Alabama

Mannskapet på to personer mistet livet da et fly tilhørende den amerikanske marinen styrtet i et nabolag i sørøst for Mobile i Alabama, bekrefter marinen.

Nasa mister verdifulle asteroide-prøver

Romfartøyet fra Nasa er så stappfullt av prøver fra den fjerntliggende asteroiden Bennu at lukkemekanismen har kilt seg og verdifulle prøver spres i rommet.

AstraZeneca og Johnson & Johnson får gjenoppta vaksinetestingen i USA

Legemiddelgigantene AstraZeneca og Johnson & Johnson har fått grønt lys fra amerikanske helsemyndigheter til å gjenoppta klinisk testing av koronavaksiner.

fredag 23.10 2020

Nye harde kamper om Nagorno-Karabakh

Kampene om Nagorno-Karabakh fortsatte fredag, samtidig som USAs utenriksminister Mike Pompeo møtte representanter for partene.

Biden lover gratis koronavaksine

Joe Biden vil sikre at alle amerikanere får gratis koronavaksine hvis han vinner presidentvalget i USA.

USA fordømmer tyrkisk test av våpensystem

Regjeringen i USA reagerer sterkt på at Tyrkia har testet sitt russisk-produserte luftvernsystem S-400.

Trump: Sudan normaliserer forholdet til Israel og tas av terrorliste

Sudan normaliserer forholdet til Israel, ifølge Trump-regjeringen, som sier flere arabiske land vil gjøre det samme. Sudan fjernes også fra USAs terrorliste.

Over en million smittetilfeller i Frankrike

Det samlede antallet koronatilfeller i Frankrike har nå passert én million. Over 42.000 tilfeller er registrert det siste døgnet.

Bolivia: Klar valgseier til Luis Arce fra MAS

De endelige resultatene fra presidentvalget i Bolivia er nå offentliggjort. 55 prosent av stemmene gikk til Luis Arce fra sosialistpartiet MAS.

Danmark skjerper koronatiltakene

Danske myndigheter innfører krav om munnbind innendørs i offentlige lokaler. Det maksimale antallet mennesker som kan samles, senkes fra 50 til 10.