onsdag 22.01 2020

FN-eksperter ber USA granske Saudi-Arabias påståtte hacking av Bezos' telefon

Informasjon tyder på at Amazon-sjefens telefon ble hacket etter at han mottok en fil fra Whatsapp-kontoen til Saudi-Arabias kronprins, fastslår FN-eksperter.

USA truer med biltoll som svar på digital skatt

USAs finansminister truer med å innføre toll på europeiske biler dersom europeerne innfører «vilkårlig» digitalskatt på store IT-selskaper.

Monty Pythons Terry Jones er død

Monty Python-medlem Terry Jones, som regisserte «Life of Brian», er død. Han ble 77 år gammel.

Trump: – Skulle gjerne møtt Greta Thunberg

Donald Trump sier han gjerne skulle truffet Greta Thunberg i Davos. Han mener hun ikke bør rette sinnet sitt over manglende klimahandling mot USA.

Statsminister advarer om økonomisk katastrofe i Libanon

Libanons nye statsminister Hassan Diab advarte om at landet står overfor en økonomisk katastrofe.

Forskere mener coronavirus kan ha smittet fra ville dyr

Kinesiske forskere mistenker at lungeviruset som har tatt livet av ni personer, kan ha smittet mennesker gjennom ulovlig salg av ville dyr på et marked i Wuhan.

Leder av MC-gjeng kan ha vært mål for Norrköping-eksplosjon

Den kraftige eksplosjonen i en boligblokk i Norrköping i Sverige onsdag morgen var rettet mot lederen av en motorsykkelgjeng, ifølge Aftonbladet.

Hellas får sin første kvinnelige president

Den greske nasjonalforsamlingen har valgt Ekaterini Sakellaropoulou (63) til landets president. Hun blir den første kvinnelige presidenten i Hellas.

Kjent gravejournalist siktet i Brasil

Den amerikanske journalisten Glenn Greenwald er blitt siktet for datakriminalitet og hacking i Brasil, hvor han er bosatt.

Aftonbladet: Gjengleder var mål for Norrköping-eksplosjon

Målet for eksplosjonen i en boligblokk i Norrköping i Sverige onsdag morgen, var en leder i motorsykkelgjengen «No Surrender», ifølge Aftonbladet.

Diesel-skandalen kostet Mercedes-eier nye milliarder i 2019

Tilbakekalleringer av biler og søksmål knyttet til dieselskandalen kostet moderselskapet til Mercedes-Benz, Daimler, nye 15 milliarder kroner i 2019.

Senatet vedtok reglene for riksrettsprosessen

Etter en 13 timer lang sesjon med mange tilleggsforslag stemte søvnige senatsmedlemmer for senatsleder Mitch McConnells regler for riksrettsprosessen.

Coronavirus ikke påvist hos mann i Australia

Mannen som ble isolert i sin egen bolig i Australia som følge av mistanke om smitte av coronaviruset, er ikke smittet av det sars-lignende viruset.

– Nei til Bolton

Republikanerne i Senatet har som ventet blokkert Demokratenes begjæring om å la president Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver John Bolton vitne.

tirsdag 21.01 2020

Johnson gikk på nederlag i Overhuset

Statsminister Boris Johnson har tapt flere avstemninger i det britiske Overhuset om brexitlovgivningen.

Riksrettssaken mot president Donald Trump i gang

Senatet er i gang med riksrettssaken mot president Donald Trump, som er tiltalt for maktmisbruk og for å ha hindret Kongressens etterforskning av dette.

Anklager om urent spill i riksrettssaken mot Trump

Like før riksrettssaken mot president Donald Trump åpner, anklager aktor republikanerne i Senatet for forsøk på manipulering.

Putin beholder Lavrov som utenriksminister

Både utenriksminister Sergej Lavrov og forsvarsminister Sergej Sjoigu beholder sine poster i den nye regjeringen som president Vladimir Putin har utpekt.