søndag 22.09 2019

FN har klimautslipp som et lite land

FN-systemet og dets over 40.000 ansatte har like store klimautslipp som et lite land.

22 omkom i bussulykke i Pakistan

22 mennesker omkom og 15 ble skadd da en buss kjørte utfor en bratt og svingete vei i fjellene nordvest i Pakistan søndag.

Sri Lanka oppretter kommisjon som skal undersøke terrorangrepet

Sri Lankas president Maithripala Sirisena har utnevnt en kommisjon som skal gjennomføre en ny undersøkelse av terrorangrepene på Sri Lanka.

Nye demonstrasjoner mot Egypts president

Hundrevis av mennesker deltok i demonstrasjoner mot president Abdel-Fattah al-Sisi i Suez lørdag kveld. Sikkerhetsstyrker brukte tåregass, sier demonstranter.

Nytt jordskjelv i Albania

Like over midnatt til søndag ble det registrert et etterskjelv med styrke på 4,8 i Albania. Det er ikke blitt meldt ytterligere ødeleggelser.

lørdag 21.09 2019

Demonstrasjon mot politivold i Rio de Janeiro

Hundrevis av beboere i en av Rio de Janeiros største slumområder protesterte lørdag mot politivold etter at en åtteåring ble drept under en politioperasjon.

IS påtar seg ansvaret for bombe i Irak

IS har påtatt seg ansvaret for bombingen av en minibuss i sjiamuslimenes hellige by Karbala i Irak fredag der tolv mennesker ble drept.

Thunberg på talerstolen under FNs klimatoppmøte for unge

FNs generalsekretær António Guterres hadde utnevnt seg selv til hovedlytter da FN lørdag holdt klimatoppmøte for unge. Svenske Greta Thunberg var en av talerne.

Demonstranter satte fyr på kinesisk flagg i Hongkong

Demonstranter brente et kinesisk flagg og ble møtt med pepperspray, tåregass og gummikuler fra politiet i Hongkong lørdag.

Over 100 demonstranter pågrepet i Paris

Fransk opprørspoliti brukte tåregass og pågrep over 100 demonstranter som protesterte mot president Emmanuel Macron økonomiske politikk i Paris lørdag.

Ellemann-Jensen valgt til ny leder i danske Venstre

Jakob Ellemann-Jensen er valgt til ny leder i Venstre, som er Danmarks største borgerlige parti.

Årets Oktoberfest er i gang i Tyskland

Titusenvis av øltørste tyskere innledet lørdag årets Oktoberfest med å storme festivalområdet i München.

Store demonstrasjoner mot Egypts president

Tusenvis av mennesker deltok fredag kveld i demonstrasjoner mot president Abdel-Fattah al-Sisi i Kairo og flere andre egyptiske byer.

Danske medier risikerer straff for band-boikott

Ni danske medier, blant dem avisene Politiken, Information og Ekstra Bladet, risikerer straffesak fordi de boikotter konserter med heavy metal-bandet Volbeat.

Biden krever utskrift av Trump-samtale

President Donald Trump skal ha bedt Ukraina etterforske Joe Bidens sønn for korrupsjon i en telefonsamtale med landets president.

Orkan har nådd Californiahalvøya

Orkanen Lorena nådde fredag kveld land på den sørlige enden av Californiahalvøya i Mexico. Det er ventet kraftig regnvær sør på halvøya som følge av orkanen.

USA sender soldater til Saudi-Arabia og Emiratene etter oljeangrepet

USA sender soldater til Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater etter forrige ukes angrep mot oljeanlegg i Saudi-Arabia.

fredag 20.09 2019

USA innfører sanksjoner mot Irans sentralbank

USAs president Donald Trump sier at landet har innført nye sanksjoner mot Irans sentralbank. Trump kaller sanksjonene «de største noensinne».