lørdag 30.05 2020

– Politi skjøt gummikuler mot VG-fotograf og svensk journalist i Minneapolis

En svensk journalist som dekker uroen i Minneapolis, ble truffet av en av politiets gummikuler, og en VG-fotograf sier han ble siktet på med laser.

Tre nye koronadødsfall i Danmark

Danmark har registrert ytterligere tre dødsfall som følge av koronaviruset det siste døgnet. Dermed er til sammen 571 mennesker døde.

45 nye koronadødsfall i Sverige

Det er registrert 45 nye koronarelaterte dødsfall i Sverige det siste døgnet, der det totale antallet nå er kommet opp i 4.395.

Kraftig nedgang i antallet premature fødsler i Danmark

Antallet premature fødsler har falt med 90 prosent i Danmark i tiden der store deler av landet har vært nedstengt som følge av koronapandemien.

Merkel takker nei til invitasjon fra Trump

Tysklands statsminister Angela Merkel har takket nei til en invitasjon fra president Donald Trump om å delta på et G7-møte i Washington i slutten av juni.

19-åring skutt og drept under demonstrasjon i Detroit

En 19 år gammel mann er skutt og drept av ukjente under en demonstrasjon i Detroit i USA, opplyser politiet.

Ny video viser tre politimenn som kneler på Floyd

En ny video delt på sosiale medier, viser pågripelsen av avdøde George Floyds fra en annen vinkel, der tre politimenn kneler på ham.

Demonstrantene bryter portforbud i Minneapolis

Innbyggerne i Minneapolis ignorerte fredag ordfører Jacob Freys portforbud. Samtidig som portforbudet trådte i kraft klokka 20 marsjerte tusenvis i gatene.

Trump: Fryktelig å se hva som skjedde med Floyd

President Donald Trump uttalte seg fredag kveld om videoene som viser behandlingen av George Floyd og sier han har snakket med Floyds familie.

Demonstrasjoner over hele USA – Det hvite hus stengt

Protester pågår over hele USA etter at en ubevæpnet svart mann døde etter en voldsom pågripelse i Minneapolis i forrige uke.

Flere covid-dødsfall i Brasil enn i Spania

Fredag passerte Brasil Spania i antall registrerte dødsfall hos personer med diagnosen covid-19. Det er nesten 28.000 coviddødsfall i Brasil nå.

fredag 29.05 2020

Politimann siktet for drap på George Floyd

Politimannen som forårsaket George Floyds død, er pågrepet og siktet for drap. Floyds etterlatte ber om at de tre andre involverte politifolkene også pågripes.

Trump: USA bryter helt med WHO

USA trekker seg helt fra samarbeidet med Verdens helseorganisasjon og avslutter medlemskapet sitt, opplyser president Donald Trump.

Trump: Hongkong ikke lenger berettiget til særbehandling

Hongkong har ikke lenger tilstrekkelig selvstyre overfor Kina og vil bli fratatt sine særskilte rettigheter, sier president Donald Trump.

52 nye koronadødsfall i Frankrike

Frankrike melder om 52 nye koronarelaterte dødsfall siste døgn. Det er 14 færre enn døgnet før.

324 nye koronadødsfall i Storbritannia

Britiske myndigheter melder om 324 nye koronarelatert dødsfall det siste døgnet. Det bringer det offisielle totaltallet opp i 38.161.

To nye koronadødsfall i Spania

Spanske helsemyndigheter melder om to nye koronarelaterte dødsfall det siste døgnet og 658 nye smittetilfeller.

35 pågrepet under protester i Russland

Minst 35 personer er pågrepet i Moskva og St. Petersburg etter at de brøt smittevernrestriksjoner og protesterte mot pågripelsen av en kjent journalist.