torsdag 22.03 2018

Oljefondet stemte mot gigantisk lønnspakke til Tesla-gründer

Det norske oljefondet stemte imot da aksjonærene i Tesla vedtok en gigantisk lønnspakke til Tesla-gründer Elon Musk.

Franske arbeidere streiker i protest mot Macrons reformer

Tusenvis av franske togførere, lærere og flygeledere går ut i streik torsdag i protest mot president Emmanuel Macrons økonomiske reformer.

Etterslokking etter storbrann i hotell i Dublin 

Alle hotellgjestene kom seg i sikkerhet da det brøt ut en storbrann i et hotell i Irlands hovedstad Dublin onsdag kveld, ifølge lokale medier.

18 døde i bussulykke i Thailand

18 mennesker omkom og 28 ble såret da en buss kjørte av veien og inn i et tre i Thailand, opplyser lokale myndigheter.

Eksperter: Den førerløse bilen burde avverget dødsulykken

To eksperter som har sett video av den dødelige krasjen med en førerløs bil, mener sensorene burde oppdaget offeret og bremset i tide.

USA unngår «shutdown» etter budsjettavtale

USAs folkevalgte er enige om en budsjettavtale for resten av 2018 og unngår en ny runde med nedstengning av statsapparatet.

Zuckerberg: Jeg forklarer meg gjerne for Kongressen

I et intervju med CNN beklager Facebook-sjef Mark Zuckerberg og sier han gjerne går i vitneboksen hos Kongressen «hvis det er det riktige å gjøre».

Johnson sier Putin vil bruke fotball-VM på samme måte som Hitler brukte OL

Russland  kommer til å bruke årets fotball-VM på samme måte som Adolf Hitler brukte OL i Berlin i 1936, hevder britenes utenriksminister.

Trump vil straffe Kina med handelssanksjoner

USAs president Donald Trump vil torsdag offentliggjøre en rekke handelssanksjoner mot Kina, opplyser Det hvite hus.

onsdag 21.03 2018

Franske arbeidere streiker i protest mot Macrons politikk

Franske tog og fly stanser opp torsdag, og skoler og enkelte offentlige kontorer stenger dørene i protest mot president Emmanuel Macrons økonomiske politikk.

Trump og Macron vil stille Moskva til ansvar for attentat

Donald Trump og Emmanuel Macron står solidarisk med Storbritannia og vil stille Russland til ansvar for nervegass-attentatet på eksspionen Sergej Skripal. 

USA og EU vil finne «akseptable løsninger» i tollstriden

USA og EU vil innlede en ny runde med samtaler for å finne en gjensidig akseptabel løsning på striden rundt amerikanernes varslede toll på stål og aluminium.

Trumps Putin-gratulasjon vekker strid

Donald Trump raser mot medier som hevder at han gratulerte Vladimir Putin med valgseieren i Russland, stikk i strid med råd fra sine medarbeidere.   

– Sarkozy siktet for ulovlig pengebidrag fra Gaddafi

Frankrikes ekspresident Nicolas Sarkozy er siktet for korrupsjon, mistenkt for å ha tatt imot nærmere 500 millioner kroner i valgkampbidrag fra Gaddafi-regimet.

Zuckerberg bryter tausheten og tar selvkritikk

Facebook-direktør Mark Zuckerberg innrømmer at selskapet har begått feil i forbindelse med Cambridge Analytica-skandalen. Han lover nå å ta grep.

Perus president går av før riksrettsavstemning

Pedro Pablo Kuczynski går av som Perus president og unngår dermed en ny riksrettsavstemning i Kongressen på grunn av anklager om korrupsjon.

Ahed Tamimi må sone åtte måneder i fangenskap

Den palestinske tenåringen Ahed Tamimi har inngått en avtale med den israelske okkupantmakten som innebærer at hun må sone åtte måneder i fengsel.

FN kaller situasjonen for flyktninger fra Øst-Ghouta tragisk

Sivile som har flyktet fra regjeringshærens offensiv mot Øst-Ghouta i Syria, lever under tragiske forhold, advarer FNs nødhjelpskoordinator i landet.