fredag 17.09 2021

Studie: Moderna-vaksinen gir bedre langtidseffekt enn Pfizer-vaksinen

En studie fra det amerikanske smittevernbyrået CDC viser at Moderna-vaksinen gir bedre langtidsbeskyttelse mot sykehusinnleggelse enn Pfizer-vaksinen.

Høyeste antall koronadødsfall i USA på sju måneder

Torsdag ble det registrert 3.393 koronarelaterte dødsfall i USA, ifølge Johns Hopkins-universitetet. Tallet er det høyeste siden 5. februar.

FNs generalsekretær: Verden er på vei mot 2,7 graders oppvarming

Går ikke klimautslippene ned, er verden på vei mot 2,7 graders oppvarming, advarer FNs generalsekretær António Guterres.

Terrorrettssaken i Paris: Politimann beskrev «krigssone» på Bataclan

90 personer ble drept og enda flere såret i konsertlokalet Bataclan i Paris i 2015. En politimann skildret i retten fredag grusomhetene på åstedet.

Biden åpner for sanksjoner mot Etiopia og andre aktører i Tigray-konflikten

USAs president Joe Biden har signert en orde som åpner for sanksjoner mot Etiopia, Eritrea og alle andre aktører i Tigray-konflikten.

Pakistan håper å utrydde polio

Pakistan har ikke registrert et eneste poliotilfelle på sju måneder, og håper nå at sykdommen er i ferd med å bli utryddet fra regionen.

Kambodsja vaksinerer seksåringer

Kambodsja har begynt å vaksinere barn fra seks år og oppover slik at landet kan gjenåpne skolene, som har vært stengt i månedsvis.

Myanmar-juntaen med korrupsjonstiltale mot Suu Kyi

Militærjuntaen i Myanmar har allerede tiltalt Aung San Suu Kyi for en rekke lovbrudd. Nå skal hun også stilles for retten for korrupsjon.

Kongolesisk professor: – Ebola er beseiret

Verden har vunnet over ebolaviruset, fastslår professoren som oppdaget viruset for over 40 år siden.

Rettssak om Østerrikes koronahåndtering i gang

En østerriksk domstol har startet behandlingen av et søksmål fra de etterlatte etter en av dem som døde i det første koronautbruddet på skistedet Ischgl.

Afghanistans økonomi vingeklippet én måned etter Kabuls fall

Økonomisk krise preger Afghanistan én måned etter Kabuls fall. Hvordan Vesten kan bistå landet uten å styrke Taliban, blir en stadig større problemstilling.

Tusenvis av migranter har trengt seg sammen under bro i Texas

Det er krise i Del Rio på grensa mellom USA og Mexico, der mer enn 9.000 migranter sitter samlet i en midlertidig leir, skriver New York Times.

torsdag 16.09 2021

Brexit-vansker gjør at Marks & Spencer må stenge franske butikker

Den britiske kjeden Marks & Spencer må stenge elleve butikker i Frankrike. Eksportvansker etter brexit er årsaken, ifølge selskapet.

Krisetiltak i helsevesenet i Idaho

Den amerikanske delstaten Idaho er hardt rammet av koronaviruset. Helsevesenet er under så hardt press at tilgangen til intensivbehandling må rasjoneres.

Italienere uten koronasertifikat risikerer 15.000 kroner i bot

Italienere ansatt i privat og offentlig sektor risikerer store bøter om de drar på jobb uten koronasertifikat.

Nær 2.700 nye koronadødsfall i USA

Onsdag døde 2.678 personer av koronaviruset i USA, ifølge tall fra Johns Hopkins University. Døgntallet er blant de aller høyeste så langt i år.

Afrika inne i fjerde smittebølge – bare 3,6 prosent er vaksinert

Bare 3,6 prosent av Afrikas befolkning er fullvaksinert, mens deler av kontinentet allerede er rammet av en fjerde smittebølge.

Minister: Planer om synagogeangrep trolig islamistisk motivert

Det lå trolig et islamistisk motiv bak planene som er avdekket, om et mulig angrep mot en tysk synagoge, sier delstatsminister Armin Laschet.