Tema

tirsdag 19.01 2021

Advarer mot vindkast opp mot 30 m/s, kulde og vanskelige kjøreforhold

Torsdag og fredag blir det vindfullt og må vi belage oss på vindkast opp mot 30 meter i sekundet utsatte steder. I tillegg blir det svært kaldt og vegtrafikksentralen ber veifarende være obs på vanskelige kjøreforhold.

torsdag 14.01 2021

14 husstander mistet vannet: – Må flere tiår tilbake for å finne maken

I rundt 30 år har husstandene i Vassjorda på Senja hatt stabil vanntilførsel fra den private brønnen. Men kulde og barfrost denne høsten har gjort at vanntilsiget til brønnen har stoppet helt opp. Stein Wilhelmsen

onsdag 13.01 2021

Savner du snøen? Kan komme 20 til 30 centimeter

Allerede natt til torsdag kan vi få snø i Midt-Troms. Men noen steder vil snøen komme som sludd og regn.

søndag 10.01 2021

Går på toppturer uten ski i januar: – Helt magisk

Den snøfattige vinteren gjør at mange nå går på toppturer uten ski midt i januar. Men fra torsdag av må nok skiene på igjen flere steder.

Var på 75 brøyteturer sist vinter — så langt denne sesongen har det kun blitt fire

Kim Olav Nordli har jobbet som brøytesjåfør i Målselv i 24 år. Mangel på snø i Nord-Norge når vi snart er midtveis i januar tar han med stoisk ro.

fredag 27.11 2020

Sjefen i Målselv Fjellandsby håper det beste — frykter det verste

Årets oppstart i Målselv Fjellandsby er allerede to uker senere enn i fjor. Daglig leder Øystein Johansen håper at de første bakkene kan brukes før jul — men da må det komme både snø og lengre kuldeperioder.

søndag 18.10 2020

– Folk vil ha pigger. Vi vet hvor vi bor

Etter dager med mange varmegrader dalte plutselig snøen ned i helga, og flere steder ble det snø på veiene. Og det førte til hektiske tilstander hos de som lever av å selge og skifte dekk til folk.

mandag 12.10 2020

Walters bilberging med ny bergingsbil spesialbygd for Senja:

– Den eneste i verden av sitt slag

Frank Sebulonsen i Walters Bilberging lanserte fredag sin splitter nye spesiallagde bergingsbil, utviklet spesielt med tanke på de tøffe forholdene på Senja.

søndag 27.09 2020

Seniorforsker om trekkfuglene: – Når linerla er borte, er vinteren nært forestående

Seniorforsker Karl-Birger Strann kan en hel del om trekkfugler, blant annet linerla som flyr mot Afrika på denne tiden av året.