Tema

lørdag 24.10 2020

Torskenpakken beskrives som en suksess: – Helt riktig valg å kutte internveien

I sin tid valgte man å kutte en internvei i Torsken til fordel for Torskenpakken. Det er man i dag enig om var et riktig valg. Med siste del av Torskenpakken ble prislappen på rundt 700 millioner kroner.

Utested brøt smittevernregler — fikk pålegg fra kommunen

Natt til lørdag 18. oktober brøt utestedet Ottos på Finnsnes smittevernreglene da gjestene ikke klarte å holde avstand. Det fikk smittevernlegen til å reagere.

fredag 23.10 2020

En uke etter at Karl-Ivar (70) kjøpte «car finder», stjal noen bilen hans

Da Karl-Ivar Ingebrigtsen skulle dra på handletur i morges, var bilen hans – som han så fint parkerte i parkeringsanlegget kvelden før – borte.

17

Flaggdag i Sfjord da ny-brua åpnet

Opp mot 100 mennesker hadde møtt fram for å delta i begivenheten da fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp) klippet snora og erklærte den nye fjordkryssingen for åpnet.

17

– Et utrolig fint anlegg, faktisk et smykke

Torsdag var en festdag i Sifjord da den nye veien og brua mellom Sifjordbotn og Røyrnesbukt ble åpnet.

torsdag 22.10 2020

Klippet snora på tre nye veiprosjekter i dag

Tre ønsker på én gang? Torsdag ble tre veiprosjekter offisielt åpnet med pomp og prakt og flaggene til topps. – Med dette har veiene våre blitt betydelig sikrere, slår to tidligere torskenordførere og bygdefolket fast.

Dette sier smittevernlegene om halloween-feiring: – Kanskje lurt å ha med en forelder

Barn og unge forbys ikke å gå på dørene hos folk under halloween om halvannen uke. Men som så mye annet, så må visse hensyn tas.

Skal investere for 1 milliard kroner de neste ti årene

De neste 10 årene skal det investeres for tilsammen 1 milliard kroner på Husøy.

onsdag 21.10 2020

Ligger an til knallharde vurderinger om Senja-budsjettet

Tillitsvalgt og verneombud i Senja brann og redning frykter for beredskapen fremover, om de ikke får flere midler. Lokalpolitikere er klar over at det vil bli tøffe tak når budsjettet presenteres neste fredag.

Opptak: Fra sug til samarbeid

Ordførertrioen Gunnar Wilhelmsen (Tromsø), Kari-Anne Opsal (Harstad) og Tom-Rune Eliseussen (Senja) møter pressen og snakker om det unike samarbeidet, mulighetene og utfordringene. Folkebladets sjefredaktør Steinulf Henriksen leder debatten. Sending i samarbeid med iTromsø.

Flere kommuner er i ferd med å gå tom for vaksiner

I Lavangen og Dyrøy er kommunene allerede fri for influensavaksine etter stor pågang. – Vi håper å kunne få noe mer fra naboer, melder kommunene. Andre kommuner håper de vil ha nok vaksine til risikogruppene. FHI skal ha holdt igjen 100.000 doser.

tirsdag 20.10 2020

Forslag om å halvere møtegodtgjørelsen

– Mange medlemmer kommer til å trekke seg

Lokalutvalgene i Senja kommune reagerer sterkt på at den økonomiske dugnaden ikke skal gjelde alle utvalg, og at det kun er møtegodtgjørelsen til de eldre, unge, funksjonshemmede og lokalutvalgene som er foreslått redusert.

Tar vare på gammel perle fra 30-tallet

Samtidig som det blåses liv i Ytre Senja kystkulturforening skal medlemmene få denne trebåt-perlen fra 30-tallet tilbake til fordums prakt.

mandag 19.10 2020

Nå flytter denne etaten inn i Finnsnes senter

Etter sommerferien neste år flytter NAV Senja-Sørreisa inn i toppmoderne lokaler i Finnsnes Senter AS.

fredag 16.10 2020

Nye innskjerpinger:

– Serveringsstedene har nå et økt ansvar

Som følge av nye smittetilfeller denne uka, minner kommuneoverlege Aslak Hovda Lien om at vi alle er nødt til å følge smitteverntiltakene. Og for serveringsstedene har det nå kommet innskjerpinger.

torsdag 15.10 2020

Elever samlet inn penger til dagsenteret

Disse elevene fra Gibostad skole ville gi penger de fikk inn på diverse salg til psykiatrien. Det ble til nesten 3.000 kroner som torsdag ble overrakt Finnsnes dagsenter.

onsdag 14.10 2020

Her tar Jenny (88) sin første tatovering:

– Litt vondt, men ingenting å skrike for

Det er aldri for sent. I helga tok Jenny Ditlevsen (88) sin aller første tatovering.

Lanserer nordnorsk ølkalender: – Når ideen først kom, så var ikke veien lang

24 ølflasker fra fire nordnorske bryggerier i ei eske. Det er oppskriften på en nordnorsk ølkalender som nå lanseres. Øl fra Senja er en del av innholdet i kalenderen.

Torbjørg (75) skjøt elgokse på over 250 kilo: – Man glemmer alder og alt som er

Da hun var 55 år skjøt hun sin første elgokse. 20 år senere felte Torbjørg Myrheim (75) sin andre elgokse, men denne gangen var byttet betydelig større.

tirsdag 13.10 2020

Torbjørg (75) fikk storoksen på skuddhold

Torbjørg Myrheim (75), jaktlagets eldste, var ikke i tvil da hun fikk selveste storoksen på skuddhold. Hun rettet geværet mot den, og etter to velrettede skudd falt dyret om. (Videoen inneholder slakting)

Tre friluftslivtiltak i Midt-Troms får støtte

Frivilligheten landet rundt får nå bidrag fra Statskogmillionen. Tre av de 59 tiltakene som får støtte her i landet, befinner seg i Midt-Troms.

mandag 12.10 2020

«Tromsøsuget» er ikke noe påfunn!:

Tromsøs rolle som storebror

Fabrikken skal stå ferdig neste sommer — ligger bare hundre meter unna kunden

Stort mer kortreist varelevering skal det godt gjøre å få til.

søndag 11.10 2020

Håper kunstgressbane skaper økt aktivitet

Botnhamn UIL åpnet offisielt kunstgressbanen lørdag. Til tross for regnværet strålte innbyggerne og spillere som var bra fornøyd med den nye banen.

lørdag 10.10 2020

Sjekk Franks nye superberger med åttehjulsdrift

Denne bilbergeren er spesialbygget for Senja. Med trekk på alle åtte hjulene skal den hjelpe tunge vogntog i nød når glatta slår til. Den er også Scanias dyreste spesialbygde bil levert i Norge.

fredag 09.10 2020

«Hvis jeg er på fjelltur med samboeren min, er jeg ikke mentalt til stede for å se på utsikten. Jeg tenker bare på formasjon og laguttak»

På fjelltur går tankene fort vekk fra utsikt, til å tenke fotball. Bli bedre kjent med fotballtrener, personlig trener, brannmann og artist Sindre Masternes (29).

torsdag 08.10 2020

Lykkelig over asfalt: – Men veien er halvferdig

De priser seg lykkelig over å ha blitt tilgodesett med ny asfalt på veien gjennom bygda etter år med dårlige forhold. Men nå mener bygdefolk et veien er smal, noe de mener burde vært skiltet og at fartsgrensa må settes ned.

onsdag 07.10 2020

Fiskecamp får bot etter at to av gjestene omkom

I mai 2019 omkom to russiske fisketurister ved Måneset utenfor Gryllefjord. Nå har statsadvokaten avgjort saken mot bedriften hvor turistene bodde.

Gir over 500 millioner til oppgradering av fylkesveiene

Stortingsrepresentant Kent Gudmundsen (H) sier til Folkebladet at en større pott til Troms og Finnmark fylkeskommune, er viktig for en nødvendig oppgradering av næringsrettede veier.

tirsdag 06.10 2020

Derfor kan ikke alle fiske så mye som mulig

Hvorfor er det fiskekvoter? Med denne filmen forsøker matforskningsinstituttet Nofima å forklare hvorfor ikke alle båtene bare kan fiske så mye som mulig. Torsdag skal Riksrevisjonens rapport «Undersøkelser i kvotesystemet i kyst- og havfisket» gjennomgås i en åpen høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite.

mandag 05.10 2020

Stormen rev sund og totalskadet bru

Denne brua i Helvetesdalen på Senja ble revet fullstendig i stykker av stormen i forrige uke. Nå starter oppryddingsarbeidene.

søndag 04.10 2020

Forbereder oppstart av filetproduksjon etter nyttår: – Viktig for Senjahopen

Går alt etter planen vil Nergård Fisk være i gang med full filetproduksjon i de gamle lokalene til Aksel Hansen straks over nyttår.

fredag 02.10 2020

Disse fem blir lederne på det nye gigantanlegget på Klubben

Over 100 personer søkte på stillingene. Nå er det avgjort hvem som blir de fem lederne sammen med fabrikksjef Jørn Tore Fjellstad på det nye gigantanlegget på Klubben på Senja.

torsdag 01.10 2020

Even Magnor (11): – Det så ganske kult ut, og jeg elsker jo potet så det var ganske fasinerende

Rundt 15 ulike potetsorter fra Målselv i flere farger, størrelser og fasonger, var noe av det elevene på Silsand fikk se onsdag, poteten dag.

Døpte den nye stortråleren: – Denne er vi stolt av

Endelig kunne gudmor Hildegunn Simonsen kaste flasken inn mot skroget til Nergårds nye stortråler Senja. Den planlagte dåpen i mai ble avlyst på grunn av koronasituasjonen.

mandag 28.09 2020

Arctic Bowling konkurs — få baner og høye leiekostnader får skylda

Etter fire års drift er Arctic bowling på Finnsnes konkurs. Få baner og høye kostnader på blant annet husleie oppgis som de fremste årsakene til konkursen.

søndag 27.09 2020

Det gamle øyriket — del 1:

Den nordnorske kysten

Det store spørsmål for oss historie- entusiaster var: Hvor skulle sommerens ferd legges? Vi satt der med den svært velbrukte «Stor kartbok Norge», og måtte konkludere med at valg av reisemål her på den nordnorske kysten egentlig er såre enkelt: Det finnes fortidsminner praktisk talt overalt.

fredag 25.09 2020

Montører fra Troms Kraft fikk mye oppryddingsarbeide i Ballesvika

Tre høyspentstolper røk under uværet

I det ufyselige uværet som slo innover Senja og Midt-Troms onsdag ble tre stolper som bar høyspentkabler i Ballesvika på ytre Senja knekt.

Strømstolper knakk som fyrstikker i uværet

Da uværet slo innover Senja og Midt-Troms onsdag knakk tre høyspentstolper i Ballesvika på ytre Senja tvert av. Fredag ble det jobbet iherdig for å få strømnettet gjenopprettet.

torsdag 24.09 2020

– Å få være kreativ er som balsam for sjela

Ett år etter at Barbro Johnsen fra Vangsvik kom på 4. plass i Symesterskapet på NRK, går firmaet BeSenja så det suser. Hverdagen består nå av håndarbeid fra morgen til kveld.

onsdag 23.09 2020

Fylkesveien Huselv-Husøy:

Et livsfarlig veistykke

mandag 21.09 2020

Milliardøya i havgapet

Fra denne lille holmen i en fjord ytterst på Senja selger de sjømat for mer enn en milliard i året. Og fortsatt har de en times siesta midt på dagen.

Klart for operapub på Senja Fjordhotell

Onsdag 23. september er det Operapub på Senja Fjordhotell med Arctimus trio, Ingebjørg Kosmo og Magne Fremmerlid.

fredag 18.09 2020

– Viktige innspill til nordområdemeldinga

Om kort tid skal regjeringen legge frem nordområdemeldinga. Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H) har vært i Midt-Troms for å hente med seg innspill. Viktige innspill, ifølge ministeren selv.

torsdag 17.09 2020

Den svetsiske familien drar jorda rundt for å sjekke de klimatiske endringene

Foreldrene og de seks barna har bodd i båten i 21 år

Det er nesten så man ikke vil tro det. I 21 år har det sveitsiske paret Dario Schwoerer og kona Sabine fartet jorda rundt i sin kamp mot global oppvarming. Og alle parets seks barn har levd hele sitt liv om bord i denne seilbåten.

onsdag 16.09 2020

Verden rundt med et håp om å redde arktis

Denne familien har nok reist lenger med båt enn de fleste av oss andre. I 21 år har det vært på farta. Barna er født på sjøen. Nå er de i Senjahopen — i et forsøk på å redde miljøet i arktis.

tirsdag 15.09 2020

Kvinne i Midt-Troms bedro syv menn for til sammen 129.000 kroner

Hun lovte flere av mennene at hun skulle reise på besøk til dem, om de betalte reisen. Men da pengene kom på konto, brukte kvinnen i 40-årene dem på spill og gavekort.

mandag 14.09 2020

Klokkeprodusent lanserer Senja-modell:

– En hyllest til oppveksten

Rune Bruvik har i godt og vel ti år produsert og designet klokker som i stor grad formidler norsk natur i sitt visuelle språk. Nå er Senja-modellen snart på vei.

Mann i 40-årene ble lottomillionær

– Merker at jeg blir skjelven

En mann i 40-årene fra Senja ble en av de 31 lottovinnerne i helga, melder Norsk Tipping.

tirsdag 08.09 2020

– Det er viktig med gode spilleregler

Tirsdag ble en fremtidsanalyse for sameksistens blant norske havnæringer. Det skjedde på Husøy med fiskeriministeren til stede. Fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen er klar på at gode spilleregler er nøkkelen til at de ulike havnæringene kan leve side om side.

Her får Sp-toppene ei skikkelig latterkule på Senja

En liten hendelse i bakgrunnen lokker frem ei skikkelig latterkule hos Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum og hans følge, som besøkte turistnæringa på Senja i forrige uke.

mandag 07.09 2020

Ansatte i flere lokale bedrifter får ikke uttale seg til media:

Coop Nord: – Vi vil skjerme de ansatte

Flere ansatte i lokale bedrifter får ikke uttale seg til media. Nå svarer bedriftsledere på hvorfor.

søndag 06.09 2020

Ordførersamarbeidet håper på snuoperasjon for helårsferge

Ordførerne i Senja, Tromsø og Harstad har etter dialog med fylkesrådet i Troms og Finnmark, håp om at helårsferge mellom Brensholmen og Botnhamn kommer på plass.

lørdag 05.09 2020

Eksperter sjekket rasfaren langs veiene på Senja: – Det er ekstremt utsatt

Nasjonal rassikringsgruppe har vært på befaring på Senja for å få se noen av de skredutsatte strekningene øya har. Flere plasser er veldig farlige konkluderer de.

Har opplevd knallsommer — frykter for fremtiden

Reiselivsnæringa på Senja har opplevd en bra sommer, men frykter for fremtiden. – Vi skal jobbe hardt for å holde liv i næringa, men det blir tøft, sier Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum, som fikk seg en luftetur på Senja.

torsdag 03.09 2020

Fiskeriministeren kommer til Husøy

Fiskeri -og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen, kommer til Husøy neste uke.

Reagerer på uttalelser om sjømatvegene på Senja:

– Tidenes ansvarsfraskrivelse

Stortingspolitiker Kent Gudmundsen i Høyre, reagerer sterkt på uttalelsene til Senterpartiet i retning regjeringa, angående sjømatvegene på Senja.

onsdag 02.09 2020

Mener regjeringen har tilsidesatt en av Norges desidert største sjømatregioner

Både stortingsrepresentant Sandra Borch (Sp) og Senja-ordfører Tom-Rune Eliseussen er svært misfornøyd med regjeringens bortprioritering av sjømatveiene på Senja.

søndag 30.08 2020

Høytidelig åpning av det nye stasbygget

Etter 70 års bruk ble det gamle Skoghus leirsteds hovedbygg brent ned i fjor. Søndag var det høytelig åpning av det nye stasbygget på tomta på Senja.

torsdag 27.08 2020

Snart kan de kjøre på en rassikret vei

Denne uka ble brudekket til den nye brua til 45 millioner kroner i Sifjord støpt. Det betyr at trafikkantene snart kan krysse fjorden på en trygg måte, og de som skal til og fra Flakstadvåg slippe å kjøre den rasfarlige strekninga.

onsdag 26.08 2020

Avlyser felles kommunestyremøte

Styringsgruppa i Attraktive Midt-Troms — byregionprogrammet — har besluttet å avlyse et felles kommunestyremøtet som skulle avholdes under Dyrøyseminaret i høst og heller samarbeide på andre måter.

tirsdag 25.08 2020

Vurderer å rive den gamle postgården

Det vurderes nå å rive den gamle postgården i forbindelse med den videre utviklingen av Finnsnes senter.

mandag 24.08 2020

Årets ferietur gikk til eventyrøya:

«Senja var faktisk enn jeg kunne tåle»

KRONIKK

lørdag 15.08 2020

Restaurerer 400 år gammelt naust på Senja: – Sannsynligvis det eldste i Norge

I ti dager i sommer har Roald Renmælmo jobbet med å restaurere Norges eldste naust på Stangnes på Senja. Etter avsluttet arbeid kan naustet tåle vær og vind i 60-70 år til.

Ida og Alexander solgte alt og har kjørt rundt i Norge i ett år:

– Det forundrer meg hvordan Lofoten har blitt så populært, og ikke Senja

Ida Johansen og Alexander Nøkleby sluttet i jobbene sine, solgte leiligheten og flyttet inn i en bil. Etter å ha kjørt rundt i hele Norge i ett år, troner Senja øverst blant inntrykkene.

fredag 14.08 2020

– Håper vi ikke skal være så avhengig av utenlandske turister

Møt Mari Anne Feet, den nye hotelldirektøren ved Hamn i Senja. Nå går etablissementet en spennende høst- og vintersesong i møte.

Fire Midt-Troms-prosjekter får drahjelp gjennom Statsskogordninga — ett prosjekt får hele 600.000

Over en million kroner går til seks prosjekter som får drahjelp fra Statskog gjennom Statskogordninga. Fire av prosjektene er i Midt-Troms.

onsdag 12.08 2020

Møt to firbeinte motorsykkel-tilhengere

Veronica Midttun og Torgeir Vestheim lar ikke ønsket om å kjøre motorsykkel være til hinder for å ta hundene med ut på tur. Nå har de investert i egen MC-tilhenger for hundene sine.

Vi trenger en helårsforbindelse mellom Tromsø og Senja

Transport

– Alt skal bli tilbake sånn som det var før

Driftssjef i Coop Nord lover at alt skal bli som før på Coop Extra Silsand, og håper det vil skje i løpet av neste måned.

tirsdag 11.08 2020

Fikk rolle i dyster film om klode i krise

En film om en jordklode i krise er under innspilling på området til det gamle Skrolsvik fort på Senja. Vi har vært med på innspilling i de mørkeste krokene inne i en bunker. Ira fra Bardufoss fikk en av rollene.

mandag 10.08 2020

– Årets friluftsskole på Senja har vært en suksess

13 barn har i tre dager fått boltre seg med mange ulike aktiviteter ute i naturen ved Refsnes på Senja.

Segla i Fjordgård er fremdeles et populært reisemål: – Det har tatt helt av i år

Toppturen Segla bugner av turister fra fjernog nær, og selv om fellesferien og sommeren er på hell, er fjellet like folksomt.

søndag 09.08 2020

Fjellet som alle vil til topps på

Fjellet Segla er den virkelig store vinneren som turistdestinasjon i Midt-Troms. Nordmenn, franskmenn og finner, alle vil opp. Vi tok turen opp for å forsøke å finne ut hvorfor.

fredag 07.08 2020

Hendelsen som sendte hele bygda i dyp sorg

Like før påska i 1958 ble flere hus feid på havet av snøskred i Fjordgård. Fredag var bygda samlet for å avduke minnebauta etter Olivia Helene Johansen, fembarnsmoren som omkom i rastragedien. Her forteller de etterlatte fra den dramatiske hendelsen.

Lager elevbedrift i regi av flyktningtjenesten

Senter for for læring og integrering er i gang med å lage elevbedrift i regi av flyktningtjenesten. Hensikten med elevbedriften er å lære deltakerne å komme ut i arbeidslivet.

Nå blir dette anlegget mer enn fordoblet

Dette settefiskanlegget til Salmar blir mer en fordoblet. – Hvis jeg ikke tar mye feil vil vi nok bli blant verdens største settefiskanlegg, sier produksjonsleder Stian Iversen om gigantanlegget som nå tar form i Gjøvika på Senja.

torsdag 06.08 2020

Fløya-spiller tar overgang til Senja:  – Han er en kvalitetsspiller

FK Senja har hatt Fløya-spiller Tobias Schjetne på treningsbesøk i to uker. Nå velger 28-åringen å ta overgang til Senja.  

tirsdag 04.08 2020

Delte scene med Hekla Stålstrenga-vokalist:

– Ble nesten litt «starstruck»

Søndag spilte Anne Nymo Trulsen fra Hekla Stålstrenga sammen med unge lokale artister på UKM-arrangementet Sommersøndag på Sazza. Det ble vinn-vinn for alle de involverte.

– Det har vært et enormt trøkk

– Vi merker at det er ny type turisme med mange nordmenn og finlendere. Det sier Bengt Øynes, som driver Widsten Handel i Gryllefjord. I senjabygda har det vært så mange turister at både dagligvare, kiosk og restaurant har slitt med å få tak i nok varer.

– Veldig god multesesong i Nord-Norge i år

Bærekspert melder om masse multebær som straks er modne i Nord-Norge akkurat nå. Det kan bærplukkere på Senja bekrefte.

mandag 03.08 2020

– Det verste er jo at butikken ble ødelagt

Lena Trulssen skulle bare inn og kjøpe sjokolade til kaffen da det plutselig begynte å brenne i bilen hennes.

Trollfar Leif Rubach etter brannen:

– Her går det egentlig veldig bra!

«Trollfar» Leif Rubach kan melde at det går godt med Hulderheimen, til tross for at hovedattraksjonen er borte. Også turister bekrefter at parken er verdt et besøk, selv uten Senjatrollet.

søndag 02.08 2020

Storfint skipsanløp i Mefjorden

Som en av ti stopp på ruten fra Hamburg til Nordkapp, stopper Hurtigrutens ekspedisjonsskip Fridtjof Nansen nå for første gang i Mefjorden. Det har skapt stor begeistring både hos turister og lokalbefolkning.

lørdag 01.08 2020

Jens (80) virkeliggjorde drømmen

Hardhaus og multikunstner på 80 år med en 30 års gammel drøm om å bygge en båt og gå den fra Sykkylven og hjem til Senja.

fredag 31.07 2020

Sommersøndag med Anne Nymo Trulsen

Førstkommende søndag kommer Anne Nymo Trulsen til Senja for å spille konsert med lokale talenter på Sazza. – Det blir fantastisk, sier hun entusiastisk.

torsdag 30.07 2020

Samboeren: – Har det helt forferdelig

I samråd med familien har politiet torsdag frigitt navnet på den omkomne i den tragiske fallulykken på Senja mandag.

Gamle Skrolsvik fort blir filmsett

Prestisjeprosjektet ble skrevet etter et besøk på gamle Skrolsvik fort. Nå skal kortfilmen spilles inn i sin helhet i de gamle bunkersene.

onsdag 29.07 2020

Klart for friidrettsstevne: – Viktig for motivasjonen

Sammen med Bardu IL og Målselv IL, skal IL Pioner arrangere kretscupstevne 15.-16. august. Og det selv om de normalt ikke arrangerer stevner så seint på året.

Dette gjør folk i godværet: – Vi tar det som det kommer og senker skuldrene

Denne uka er det gode sommerværet tilbake på Finnsnes. Folkebladet har snakket med både lokalinnbyggere og turister om deres beste Midt-Troms tips for sommeren.

tirsdag 28.07 2020

Har satt krisestab etter dødsulykken: – Vi gjør det som står i vår makt for å bistå familien

Senja kommune har nå satt krisestab for å ivareta familien og de pårørende, i etterkant av ulykken som fant sted på Senja i går.

mandag 27.07 2020

Dødsulykke på Senja

Nødetatene rykket mandag ettermiddag ut til ei ulykke ved Silsand på Senja.

lørdag 25.07 2020

Har skrevet ut bøter for 39.000 på ti dager

På grunn restriksjonene som medfølger koronapandemien, kan ikke fergene har billettører. Dermed er det mulig å snike seg med på fergene.

Finsk ektepar la bryllupsreisen til Senja

Finske Matti og Riikka Liukko har nettopp giftet seg og har dratt på bryllupsreise til Senja.

fredag 24.07 2020

Hamn får snart asfalt — og to veibaner

Gladmelding til både privatbilister og trailersjåfører som ofte er ute i Gryllefjord og Torsken. I slutten av september skal både den to kilometer lange strekningen i Hamn og veien ved Lesbervannet bli asfaltert.

torsdag 23.07 2020

Stor økning i sommertrafikken:

– Har aldri sett så mange nordmenn på Senja

Ikke overraskende er det en stor økning i trafikken i Norge denne sommeren. Aller størst er økningen til og fra Nord-Norge.

onsdag 22.07 2020

Ordføreren sverger til ferie på idylliske Senja

Kari-Anne Opsal hadde sommerplaner i søkk og kav før koronapandemien satte inn. Men familien har nok av ting å gjøre tross avlyste utenlandsreiser, forteller hun.

tirsdag 21.07 2020

Senja Handbryggeri AS:

Mangedobler salget på sommeren

De er små, lokale, særegne og satser på det andre ikke gjør. 2019 ble et greit år for Senja Handbryggeri AS.

Har gjort bedehus om til overnattingsplass

Basecamp Senja har sammen med Skaland camping gjort om et bedehus til campingplass.

lørdag 18.07 2020

Tilbake på Senja etter elleve år:

– Det er ikke en så liten del av hjertet vårt som er knyttet til denne plassen

I sommer er Jon-Sverre Servan for tredje gang på plass for å vikariere som prest på yttersida. Sommeren 1990 flyttet han og familien til Skaland og ble boende i fire år. På disse årene opplevde de et fantastisk felleskap, og Senja har en helt spesiell plass i hjertet fremdeles.