Tema

mandag 25.05 2020

Matberedskap og koronaviruset:

En lokal satsing!

KRONIKK

tirsdag 12.05 2020

Vi handler mer på polet — drikker mindre

Nordlendingenes kortbruk i koronatida avslører at det går mer penger til mat, gambling og alkohol. - Men vi drikker ikke mer, sier butikksjef Stig Skogeng på Vinmonopolet.

fredag 08.05 2020

Aurora Spirit solgte Lyngen-whiskey for 9.000 kroner i minuttet.

Tor Petter utsolgt for whiskey på 90 minutter. - En personlig suksess mot alle odds.

Fredag morgen ble Vinmonopolet på 90 minutter utsolgt for whiskey fra Lyngen-selskapet Aurora Spirit. - Det snør som faen ute, men nå er jeg en glad mann, sier direktøren.

søndag 05.04 2020

Legekompisenens strevsomme dobbeltliv

De er barndomsvenner, leger og reiselivsgründere fra Bardufoss. Akkurat nå står de midt oppe i en koronakrise som setter et sterkt preg på deres strevsomme dobbeltliv.

torsdag 26.03 2020

– En ting er sikkert, mat må folk ha

Mens både store og små bedrifter i hopetall må permittere ansatte klarer lille Bakeri Nostalgi på Silsand fortsatt å holde koken i disse korona-tider. Men kakesalget er så godt som borte.

fredag 20.03 2020

Tvinges til å tenke nytt

Mange næringsdrivende sliter om dagen, og Hjerttind Rein i Sørreisa er intet unntak. Nå går de nye veier for å forsyne folk med reinkjøtt.

onsdag 19.02 2020

Senjaværingen Kenneth med da Norge tok gull i kokke-OL

Jubelen stod i taket da det i dag ble klart at Norge vant OL i kokkekunst i Stuttgart. 

mandag 17.02 2020

Senjaværing fikk gull i kokke-OL

Sammen med resten av kokkelandslaget sikret Kenneth Pettersen fra Senja gull til Norge i kokke-OL i Stuttgart.

søndag 02.02 2020

Nytt studie:

Arktisk mat spås stor fremtid

I et internasjonalt prosjekt under Arktisk Råd har Nofima sammen med Nibio gjennomført en studie som konkluderer med at det er stor framtid for den arktiske maten, eksempelvis Målselvnepa og Tromspoteten.

Mer populært å bli kokk i nord enn i sør – regjeringen vil vite hvorfor

I dag står det over 1.000 ledige kokkestillinger over hele landet – og mangelen vil vokse kraftig de nærmeste årene. Nå vil regjeringen skaffe flere kokker til veie – blant annet med hjelp av erfaringer fra Tromsø.

tirsdag 14.01 2020

Garsnes Brygge fikk 150.000 kroner

Garsnes Brygge søkte om 500.000 kroner. Bedriften fikk 150.000 kroner til utvidelsen av bygget.

mandag 13.01 2020

Kokkekamp på timeplanen

Elever fra Senja videregående skole ruster til kokkekamp og kjemper mandag og tirsdag om å bli de aller beste elevene på restaurant- og matfag i Nord-Norge.

søndag 12.01 2020

– Tenk, her jobber vi med 11.000 år gammel leire

Sážžá Senja Naturhus & museum kjørte keramikk- og matlagingskurs med aner langt tilbake i tid.

torsdag 09.01 2020

Øl- og vinpub der det ikke er plass til mange gjester

Minipuben Ylajali åpner snart

Her åpnes den i særklasse minste puben på Finnsnes om rundt to uker. Av alt heter den Ylajali — som er navnet på en kvinneskikkelse i Hamsuns roman Sult fra 1890.

torsdag 26.12 2019

Med duften av nystekt ribbe i gangene

Fra øverste politiske hold vektlegges det egne kjøkken på sykehjemmene. Og det har sykehjemmet i Salangen alltid hatt.

tirsdag 24.12 2019

Kjøttfri julaften og lovpålagt ølbrygging — her er juletradisjonene som har endret seg

Julen er tradisjonspreget, og alt skal være som før. Men mange juletradisjoner har endret seg gjennom historien, som lovpålagt ølbrygging og kjøttfri julaften.

mandag 30.09 2019

Steakers legger ned på dagen

Den tradisjonsrike tromsørestauranten stenger ned driften fra i dag og avvikler. Færre og færre restaurantgjester vil spise kjøtt, ifølge restaurantkongen Morten Lønstad.

søndag 08.09 2019

Ute på langtur med kortreist mat

Eirik Østring og Målselv Mat tok med seg den kortreiste maten, med lokale smaksprøver, til ei stor matmesse i Oslo nå i helga.

lørdag 07.09 2019

Kortreist mat på langtur

Eirik Østring i Målselv Mat tok lokale smaksprøver med seg til ei stor matmesse i hovedstaden i helga.

fredag 26.07 2019

– Multeåret ble reddet av knallværet

«Bærprofet» ved Botanisk hage fryktet for multesesongen etter at det kom snø midt i juni. Men nå kan sist helgs solbad ha reddet bærene.

søndag 21.07 2019
4

Planlagt Oslotur? Her finner du byens beste gatemat

På sommerferie i Oslo? Gatemat er det hippeste du kan stagge sulten med. Dette er street food-markedene du bør stikke innom.

søndag 16.06 2019

Sunn mat langs veien slår an

Mange som ferdes langs veiene ønsker å spise sunt når de stopper for en matbit.

søndag 05.05 2019

Skal undersøke hvor mange som blir syke av drikkevannet

Folkehelseinstituttet inviterer nå 56.000 personer over hele landet til å delta i en ny undersøkelse. Også innbyggere i Målselv, Sørreisa, Tranøy og Lenvik kommune er invitert.

lørdag 04.05 2019
4

«Fiskesprell» for eldre: Torsketunger med appelsinsmak!

SalMar Salmon Center og Frisklivssentralen i Lenvik kommune har startet opp en møteplass for eldre.

Her tilbereder hun torsketunger på en for henne helt ny måte

Nå er Salmar Salmon Center og Frisklivsentralen i Lenvik igang med sitt nye tilbud til seniorene i Senja kommune — «Fiskesprell for eldre». Tilbudet, hvor aktivitet, matlaging og vennskap er hovedingrediensene, har blitt godt mottatt av målgruppa. Fredag var Folkebladet innom Kunnskapsparken på Finnsnes for å se «fiskesprell»-gjengen ivrig opptatt med kokkelering av torsketunger.

søndag 30.12 2018

Fikk forsmak på årets skrei

mandag 29.10 2018

Det er ingen bønn, du må registrere din brønn

Nå er det på tide å registrere ditt eget vannforsyningssystem hos Mattilsynet.

tirsdag 16.10 2018

Savner kultur for å gå ut og spise

Lisa Gresseth og Gro Frøyen savner en større kultur for å gå ut å spise på Finnsnes. Derfor synes de «Spis for en hundrings» er veldig bra.

lørdag 06.10 2018

Slakter 60.000 småfe til fårikål

Det er ekstra hektiske dager på Nortura sitt anlegg når fårikålkjøttet skal foredles. Bli med inn og se hvordan det foregår.

fredag 05.10 2018

Fårikålsesongen er i gang

Slakter 60.000 småfe

Fårikålsesongen er i full gang. Det betyr to hektiske måneder for Norturas anlegg på Andslimoen.

tirsdag 25.09 2018

Allsidig festival med fokus på lokal mat og kultur

Det er i Brøstadbotn det skjer torsdag og lørdag denne uka.

søndag 16.09 2018
7

Folk sto i kø for kortreist mat

Folk strømmet til høstmessa til bygdelaget «Ny Dag» på Solvang i Lekangsund.

torsdag 13.09 2018

Bygdelaget Ny Dags arrangement pleier å trekke folk i hopetall

Mye godt på populært høstmarked

Førstkommende lørdag er det igjen klart for det særdeles populære høstmarkedet på Solvang i Lekangsund.

onsdag 05.09 2018

Stengte matsalget på grunn av flueplage

Circle K på Buktamoen så seg tirsdag nødt til å stenge ned matsalget på grunn av store mengder fluer på stasjonen.

lørdag 01.09 2018

Merethe og hennes ansatte lager blant landets beste messemat

Soldatmessa på Gumpen får toppkarakter av Forsvarets Forum.

tirsdag 28.08 2018

15 lokale matprodusenter presenterte sine produkter for Forsvaret

Jakter på lokale godbiter til soldatene

15 produsenter av lokal mat stilte på tirsdag opp og viste fram sine produkter i Istindportalen.

torsdag 26.07 2018

– Det viktigste er hva som skjer i dagene fremover

Samtidig som sopphøsten ser mørk ut sørpå, kan den bli lovende her.

fredag 15.06 2018

«Sult» skal sørge for å mette sultne mager

Lenvik kommune avslutter drifta av Kafé Okazo. Inn kommer Dag Rune Toresen som starter opp med et helt nytt serveringskonsept i Kunnskapsparken.

torsdag 14.06 2018

Veikroer i Troms blant landets ti beste

Tre veikroer i Troms er blant landets ti beste.

lørdag 05.05 2018

Klar med nytt og unikt restaurantkonsept

For Å Gård i Lavangen starter en ny tidsepoke. 17. mai etter toget har gått åpner Tor Erik Lind en helt ny restaurant med et unikt konsept. Her er det «ekte» mat i fokus.

fredag 04.05 2018

«Legg litt kvalkjøtt på grillen!»

tirsdag 10.04 2018

Skal ekspandere voldsomt, men kan ikke si om de kommer til Troms

McDonald’s skal vokse med 100 restauranter i Norden de neste fem årene. Om det blir noen McDonald’s i Troms er imidlertid uvisst.

søndag 01.04 2018

For nordmenn flest blir det ikke påske uten lam på middagsbordet

Ifølge tall fra Nortura vil vi sette til livs nær 30 millioner egg i påskeuka, og hele 300 tonn bacon.

fredag 16.03 2018

Tok andreplassen i Skandinavias største bakeprogram

Etter å ha kjempet knallhardt i åtte uker om å bli Skandinavias beste kakedesigner 2018, endte Kent Myklevold Krogseng (35) fra Målselv på en imponerende andreplass. Nå er han snart å se på norsk TV i Kakekrigen.

torsdag 22.02 2018

«Med lov skal maten spises, ikke kastes»

tirsdag 20.02 2018

– Det går egentlig bare bedre og bedre

Innehaverne av Tiger Sushi på Finnsnes er godt fornøyd med oppstarten. Nå utvider de åpningstidene for å tilpasse seg lunsj-gjestene.

mandag 19.02 2018
4

– Dette var rett og slett fantastisk

Lørdag kunne 100 gjester fråtse i alskens møljeprodukter, fra forrett til dessert, ved Senja vidergående skole i Finnfjordbotn.

søndag 18.02 2018

Serverte mølje til over 100 gjester

Kokkskolens velferdsklubb har gjort tradisjon av å lage møljekalas. I helga disket de opp med både middag og dessert — alt med mølje som ingrediens.

torsdag 08.02 2018

- Bare tull at barn ikke liker fisk

Regjeringen med fiskeriminister Per Sandberg i spissen gir 12,5 millioner til prosjekter som skal gi barn gode opplevelser med fisk og sjømat.

søndag 21.01 2018

– Vi vet ikke hvor kuttene kommer

Fabrikksjef Arne Viggo Nesvold vet foreløpig ikke om ansatte ved Nortura i Målselv blir rammet når selskapet skal kutte kostander på 500 millioner kroner.

fredag 19.01 2018

Klar for Skandinavias største bakeprogram

– Det var noe av det hardeste jeg har gjort i mitt liv.