Tema

fredag 26.11 2021

Tilbake med ny sesong

Lørdag 27. november har den tredje sesongen av frilufts- og fiskeserien Målselv vann for vann premiere.

Målselv vann for vann sesong 3 — episode 1

Mathias, Elias og Martin er igjen på tur med fiskestanga. Målet er fortsatt å fiske seg gjennom alle vannene i Målselv. Se sesongpremieren lørdag 27. novemberg klokka 15.

Enoksen på sitt første Indre Troms-besøk som forsvarsminister:

Han vil hva på plass en fjerde manøvevbataljon så snart som mulig og samarbeide med kommunene om nye forsvarsboliger. Men Odd Roger Enoksen kan ennå ikke slå fast når flere Bell-helikoptre returnerer til Bardufoss

Han vil ha på plass en fjerde manøverbataljon så snart som mulig og samarbeide med kommunene om nye forsvarsboliger. Men Odd Roger Enoksen kan ennå ikke slå fast når flere Bell-helikoptre returnerer til Bardufoss

torsdag 25.11 2021

Lokalt næringsliv opprørt over høye Bardufoss-billettpriser:

– Mange er lei av blodpriser

De skjønner ikke at det skal være mer enn dobbelt så dyrt å fly via Bardufoss enn via Tromsø. Nå krever både næringslivsaktører og politikere at SAS tar grep for å rette opp skjevhetene.

Villaksen rødlistet som «nær truet»:

– Dette kommer ikke som noe sjokk

I går kom nyheten om at villaksen nå er på den norske rødlista som en art som er «nær truet». Dette kom ikke uventet på lederen av Samarbeidsutvalget for Målselvvassdraget (SUM), for han har sett varsellampene blinke lenge.

Dyre omsorgsboliger skaper politikerhodebry i Målselv

Kommunestyret har allerede vedtatt at det skal bygges 20 nye omsorgsboliger på Andslimoen, men en anslått prislapp på opp mot 100 millioner har satt i gang de små grå hos målselvpolitikerne. Nå kan prosjektet bli nedskalert.

onsdag 24.11 2021

Fordelte nesten fire millioner kompensasjonskroner:

Målselv fjellandsby får over én million

Formannskapet i Målselv hadde 3,995 millioner kroner til fordeling til lokale bedrifter i fjerde runde av den kommunale koronakompensasjonsordninga. De landet på at Målselv fjellandsby skulle få mest, men åtte andre bedrifter fikk også mye.

tirsdag 23.11 2021

Juletraileren til brusgiganten stopper i Midt-Troms

Den er kjent for å lyse opp i mørketida, juletraileren til brusgiganten Coca-Cola. Nå kommer den snart innom Midt-Troms.

torsdag 18.11 2021

Slutter som sjef for Bardufosstun

Hun er er utdannet kokk, har lærerutdannelse og er i tillegg utdannet bedriftsøkonom. Etter knappe to år som daglig leder for Bardufosstun har Linda Nordgård Holmebukt nå sagt opp sin stilling.

Bardufoss — byen vår, eller?

tirsdag 16.11 2021

Klar for ny runde med fisketurer fra vann til vann

Målet for de tre kameratene er stadig å fiske seg gjennom Målselv vann for vann. Til helga er det klart for premiere på tredje sesong.

Polarbadet jakter ny daglig leder

Daglig leder ved Polarbadet i Målselv, Øyvind Nysted, har sagt opp sin stilling.

Disse veiene blir berørt av stor øvelse de neste ukene

Fra 15. til 26. november vil Hæren og Brigade Nord gjennomføre den største øvelsen på et år. Covid-19 førte til at vinterøvelsen i mars ble kansellert, men Brigade Nord får nå gjennomført en større samtreningsøvelse.

mandag 15.11 2021

Målselv tar mindre betalt for hjemmehjelp enn naboene

Det er langt rimeligere å motta hjemmehjelpstjenester i Målselv enn i Sørreisa, Bardu og Balsfjiord. Men nå vil prisen bli justert opp.

Forventer at Målselv bruker statlige penger på skolene

Regjeringa ønsker å gi kommunene større økonomisk handlingsrom, og deler i økninga av de frie midlene er knyttet til hvor mange grunnskoler den enkelte kommune har. Utdanningsforbundet i Målselv forventer at disse pengene blir brukt til å styrke de kommunale skolene.

Vurderer munnbindpåbud for ansatte i Målselv

Målselv er fortsatt ei forholdsvis fredfull øy i et stadig mer opprørt koronahav i Midt-Troms. Men kommuneoverlegen slår fast at det kan snu fort, og nå kan alle ansatte som er i kontakt med pasienter og sykehjemsbeboere bli pålagt å bruke munnbind.

Fem kommuner i dialog om etablering av et felles plankontor i Målselv:

Kan bli etablert allerede før nyttår

Målselv, Balsfjord, Dyrøy, Sørreisa og Bardu er i dialog om å samle sine planleggingsressurser i et felles plankontor. – Det kan hende at det blir etablert allerede før nyttår, sier målselvordføreren.

søndag 14.11 2021

Sørget ikke for at bålet var helt slukket — må punge ut

lørdag 13.11 2021

Duket for martna igjen

Planlegginga er godt i gang, og innholdet skal bli både tradisjonelt og godt. Nå krysser arrangørene alt de har av fingre for at koronasituasjonen ikke sparker beina unna nok en Rundhaugmartna.

40 år og fortsatt TAM

I 1981 ble TAM AS etablert for å designe og produsere skreddersydde sandwich-sheltere for Forsvaret. Siden har forsvarsleveransene skrumpet inn, men koronasituasjonen har faktisk gitt 40-årsjubilanten et oppsving.

fredag 12.11 2021

Budsjettinnspurt i Målselv:

– Det er ikke aktuelt å legge ned sykehjem eller skoler

Målselv skal investere mye de kommende årene og må husholdere stramt for å få pengene til å strekke til. Men ordføreren gir likevel en politisk garanti om at både alle skolene og begge sykehjemmene vil bestå.

Flere store navn til Reistadløpet — og et nordnorsk NM kan være med å bidra til enda flere stjerner

Det er ikke bare de beste langløperne som stiller til start under Reistadløpet i april neste år. Nå er også flere andre store navn bekreftet påmeldt. Og kanskje kan det bli enda flere.

torsdag 11.11 2021

Bardufoss videregående skole jubilerer:

Klar for å feire en vital 75-åring

Den gjenvunne freden var bare et drøyt år gammel da de første yrkeskursene startet i brakker som tyskerne hadde forlatt. Siden har det vært videregående skole på Bardufoss, og fredag markeres 75-årsjubileet i de nye skolelokalene på Rustahøgda.

onsdag 10.11 2021

Ung mann holdt høy fart — mistet lappen

mandag 08.11 2021

Nå er den ene av kommunetoppene i Målselv fast ansatt

Bengt Magne Luneng er fortsatt avhengig av tillit fra velgerne for å kunne fortsette som kommunens politiske toppleder etter 2023, men den usikkerhetsfaktoren slipper Frode Skuggedal. Nå har nemlig kommunestyret vedtatt å gi ham fast jobb som administrativ toppsjef i Målselv

Må vente med å gjeninntre i viltnemnda

Arbeiderpartiets Marie Gjerdrum Foshaug ble torsdag ønsket velkommen tilbake fra sitt permisjonsfravær av et enstemmig kommunestyre. Men hun må vente på en avgjørelse om å få gjeninntre i viltnemnda.

søndag 07.11 2021

Vil ha snarlig avklaring om gjennomføring av bygdebokprosjektet i Målselv:

Komiteen har bestemt seg for hvilken forfatter de vil ha

Forprosjektet ble ferdigstilt i vår, prisen på et fullverdig prosjekt et anslått til tre millioner kroner og nå gjenstår det å få politisk klarsignal for prosjektet. Og dersom bygdebokkomiteeh får det som de vil, er det Trine Hamran som skal skrive og framstille Målselv-historien fra 1920 og fram til i dag.

lørdag 06.11 2021

Forsvaret får 50 millioner kroner ekstra til å bedre boforhold — tillitsvalgt mener det ikke er nok

Regjeringen bevilger 50 millioner kroner ekstra i neste års statsbudsjett til bedring av boforhold i Forsvaret.

torsdag 04.11 2021

Fikk hjelpen de trengte — nå forventer de besøk av løpere fra hele landsdelen

Kunstsnøen på Bardufoss skisenter er kjørt ut og igjen er Bardufoss blant de første i hele landet til å ha oppkjørte skiløyper klare.

Fortsatt lite smitte på innlandet — i Senja drar Fjordgård opp

Kommuneoverlegen er spent på hvor lenge Bardu og Målselv forblir ei fredfull øy i et stadig mer opprørt, omkringliggende koronahav. Og hans kollega i Senja opplever å ha kontroll, selv om utbruddet i Fjordgård har ført til økning i smittetallet.

Nina (48) hadde to vaksinedoser innabords og aner ikke hvordan hun ble smittet:

– Jeg unner rett og slett ingen å få denne sykdommen

Hun hadde ingen mistanke om at hun kunne være koronasmittet og trodde hun bare var kraftig forkjølet da hun knapt kom seg opp av sofaen forrige mandag. Men Nina Takvannsbukt hadde covid-19, og halvannen uke etterpå er hun fortsatt kraftig preget av det.

Akupunktører kjemper mot momskrav og for å bli autorisert som helsepersonell:

– Det virker som om myndighetene ikke ønsker det tilbudet vi gir

Akupunktører er fortsatt ikke autorisert som helsepersonell og fra nyttår kan det bli moms på tjenestene de gir. Det opprører Jingsheng Shang, som opplever at norske myndigheter undergraver et tilbud han vet betyr mye for mange.

onsdag 03.11 2021

Etterspurte hjelp — og fikk det: Nå er det bare å finne frem skiene

Kunstsnøen på Bardufoss skisenter kjøres ut og en tre kilometer lang sløyfe med oppkjørt skiløype er snart klar.

tirsdag 02.11 2021

Vil ha kommunestyret med på uttalelse om ny inntektskurs for jordbruket:

– Vi har ingen flere bønder å miste

Øyvind Tollefsen mener tida er overmoden for ei revidering av bøndenes lønns- og arbeidsvilkår. Nå vil han ha sine medpolitikere i Målselv med på et klart innspill til utvalget som skal gjennomgå det beregningsgrunnlaget som er utgangspunkt for jordbruksforhandlingene.

Vil ha barnehagesvar fra ordføreren

Henrik Stangnes er bekymret for barnas sikkerhet på uteområdene i Heggelia barnehage. Derfor har han bedt ordføreren svare på tre konkrete spørsmål i kommunestyret torsdag. Og ordførerens foreløpige svar får du her.

Vil opptre enda mer effektivt når veifarende kolliderer med vilt

De har hver sin rolle å ivareta når ulykka inntreffer, og erfaringsmessig skjer dette relativt ofte i den tida vi nå er inne i. Derfor møttes nødetatene og viltnemda i Målselv til ei fagsamling i forrige uke, med mål om å øke kompetansen, tydeliggjøre roller og utveksle erfaringer.

mandag 01.11 2021

Bardufoss og bystatus:

Om ordførerens by-informasjon

Mild, tørr og vindfull oktober i Midt-Troms:

Og det blir neppe skuterføre i november

Oktoberen vi nettopp la bak oss var varmere, mindre nedbørstung og mer vindfull enn normalen hos værtjenesten på Bardufoss. Og tørrværet fortsetter nå inn i novemberen.

søndag 31.10 2021

Rokeringsbonanza i Målselv kommunestyre:

Ragnhild ryker ut og rykker inn

Tre representanter har søkt om fritak, to har søkt om permisjon og én har søkt om å få gjeninntre. Og torsdag kan Ragnhild Furebotten oppleve å både ryke ut av og rykke inn i Målselv kommunestyre med noen minutters mellomrom.

lørdag 30.10 2021

Fra lokale interesser til globalt ansvar

Når både utenriksministeren og statsministeren har åpnet for praktisk samarbeid med Russland, øker interessen for den «lokale» utenrikspolitikken. Det betyr at nykommeren på Stortinget, Nils Ole Foshaug, kan gripe sjansen og bli noe så uvanlig som en synlig nordnorsk utenriks- og sikkerhetspolitiker.

Værtjenesten oppbemannes og blir snart døgnbemannet:

Nå blir værdagen enda mer innholdsrik på Bardufoss

Seks nye ansatte er under opplæring, og fra 1. mars skal værtjenestekontoret på Bardufoss være operativt 24 timer i døgnet sju dager i uka. Og sjefen ser ikke bort fra at oppbemanninga vil føre til bedre vær i Midt-Troms.

fredag 29.10 2021

Et hundretall Hjerttind-rein beiter nå på innmark i Målselv:

Flytter snart innover mot Altevatnet – men reineieren ser mørkt på framtida

– Vi har hatt rein i dette området årlig, men kanskje har vi tidligere ikke hatt så mange så langt ned som i år.

torsdag 28.10 2021

Ordføreren med klar tale om den nære omsorgsframtida i Målselv:

Det er ikke aktuelt å legge ned sykehjemmet i Øverbygd

I en to år gammel rapport slås det fast at Målselv kan spare penger på å gå fra to til ett sykejem. Men ordfører Bengt Magne Luneng avviser kategorisk at dette er aktuelt i overskuelig framtid.

Byen Bardufoss — litt oppklarende informasjon

Nå kan han få fast jobb som kommunedirektør

Frode Skuggedal er ansatt som kommunedirektør i Målselv på åremål fram til 1. juli 2025. Men til uka kan kommunestyret vedta å gjøre jobben hans fast.

tirsdag 26.10 2021

Målselv-politikerne fikk virtuell omvisning i de planlagte omsorgsboligene:

Kostnadene bekymrer

Til våren kan bygginga av 20 omsorgsboenheter komme i gang på Andslimoen, men kostnadsnivået skapte bekymring blant formannskapspolitikerne som mandag fikk ei virtuell omvisning i det planlagte boligkomplekset.

Fikk gjennomslag for fordeling av nesten 1,5 millioner til næringslivet

Næringssjefen hadde laget ei innstilling og politikerne fulgte den enstemming. Dermed ble nesten en million koronakompensasjonskroner og drøyt en halv million ekstraordinære næringsfondkroner fordelt i Målselv formannskap.

mandag 25.10 2021

De har levert bud på det gamle sykehjemmet på Moen

Vurderer å etablere seg i Målselv

Et Oslo-basert eiendomsselskap har levert det høyeste budet på eiendommen som tidligere huset Målselv syke og aldershjem (MSAH). Mandag presenterte de seg for formannskapet, og etterpå gikk de i sonderinger med tanke på et mulig kjøp av eiendommen.

Formannskapet ga Vinbanken skjenkebevilling:

Her kan lukta av tapas snart bre seg

Nylig kom nyheten om at O'Learys etablerer seg i Bardufoss hotell, med de blir etter alt å dømme ikke eneste restaurant i hotellet. Allerede før jul kan nemlig tapasbaren Vinbanken være på plass i en annen del av hotellet.

Disse ga mest og minst i regionen til TV-aksjonen

Dyrøy-væringene var de mest spandable i Midt-Troms under årets TV-aksjon. Innbyggerne i Senja kommune ga minst.

Kommunen har inngått leasingavtale verdet åtte millioner:

Målselv bytter ut diesel med el

Målselv kommune ønsker å bidra til det grønne skiftet. Derfor skal de fleste ansatte i framtida kjøre elbil i jobbsammenheng.

søndag 24.10 2021

Man blir ikke pilot i Forsvaret uten å ha landet en gul Saab på Bardufoss

Du vet kanskje at det er flyskole på Bardufoss, men visste du at det egentlig er to? Og at man ikke får fly et norsk militærfly uten å ha vært innom Luftforsvarets flygeskole og lært å ta av og lande med en gul Saab Safari på Bardufoss?

fredag 22.10 2021

Kjøpte 143.000 kvadratmeter eiendom og 27 bygg i Målselv:

De kjøpte 143.000 kvadratmeter eiendom og 27 bygg — nå er de i gang med planene

Sommeren gikk med til å skaffe oversikt og få på plass en avtale om internatutleie med fylkeskommunen. Fortsatt gjenstår mange formaliteter, men eierne nærmer seg nå realisering av planene de har for eiendommen som tidligere huset Bardufoss videregående skole.

torsdag 21.10 2021

Nå kan denne hytta i fjellandsbyen gi pris til arkitekten

Torsdag ble det offentliggjort at en av finalistene for å vinne "Betongtavlen" er fra Tromsø for en hytte som er laget i Målselv.

tirsdag 19.10 2021

Ingen tegn til smittespredning på innlandet

De seneste dagene har det vært fokus på økt smitte i Tromsø og flere covid-innleggelser UNN. Men kommuneoverlegen ser ingen tegn til økt smittespredning i Målselv og Bardu.

Utenriks og forsvar for Foshaug: – Var mitt førstevalg

Det ble som han selv ønsket. Nils Foshaug skal den kommende perioden sitte i Utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget.

mandag 18.10 2021

Roar har samlet humoristiske anekdoter fra musikklivet i og rundt Midt-Troms:

Nå er det like før 101 er ute

"Rocking hippocampus" er navnet på verket, og det inneholder 101 historier med tilknytning til det lokale musikklivet. Til helga er det lanseringstreff på Finnsnes, og forfatteren gleder seg storlig.

Mange er tidlig ute med å skifte til vinterdekk

– Vi har hatt et hardt kjør de siste to ukene

Bilmekaniker Robin Fagerthun hos Lundberg Bilservice i Heggelia at forteller at de som jobber på verkstedet nesten ikke har gjort annet enn å skifte fra sommerdekk til vinterdekk på biler de to siste ukene.

søndag 17.10 2021

Nå er Ole Johan Skogmo (47) leder for Midt-Troms politistasjonsdistrikt:

Blir ikke fornærmet om noen kaller ham lensmann

– Jeg er blitt kalt for mye verre ting, både som fotballdommer og politi. Så jeg skal fortsatt respondere dersom noen vil kalle meg lensmann, men det er ikke det jeg er …

fredag 15.10 2021

Retter blikket mot kortreist mat — vil lage årlig matfest

– Vi har et ønske om å gjenoppta tradisjonen med å skape en årlig matfest i Målselv. Nå starter vi, og så får vi se om det kan vokse seg enda større etter hvert.

torsdag 14.10 2021

Forsvarsordfører om den nye forsvarsministeren: – Jeg så ikke helt den komme

Barduordfører Toralf Heimdal er glad for at hans partikollega Odd Roger Enoksen blir Norges nye forsvarsminister. Men Enoksens navn var ikke det første han tenkte på i denne posten.

onsdag 13.10 2021

Reiste fra karantenhotell etter kun to døgn — må betale 20.000 i bot

Målselv-mann må punge ut etter å ha reist fra karantenehotellet for tidlig.

tirsdag 12.10 2021

Nå kan målselvungdommene møtes på skolen på fritida

Til uka åpnes det møteplasser for ungdom både i Øverbygd og på Bardufoss. I velkjente omgivelser for målgruppa.

mandag 11.10 2021

Samarbeider for å bryte negativ trend i arbeidslivet:

Skal få flere unge ut i arbeid

For mange høres det ut som en tysk ubåt fra 2. verdenskrig, men det er noe helt annet. For målet med U30 er intet mindre enn å få flere unge ut i arbeid på innlandet i Troms.

søndag 10.10 2021

Det planlagte aktivitetslandet på Finnsnes ble satt på vent av koronaen:

Nå bruker Lise ventetida til å åpne en ny butikk på Bardufoss

I over et år har Auroras Hall jobbet for å etablere et aktivitetsland med innendørs lekekonstruksjoner for barn og unge på Finnsnes. Men ettersom koronapandemien satte en stopper for arbeidet, ble barnebutikk på Amfi løsninga for selskapet. Og fredag åpner de en avlegger på Bardufoss

onsdag 06.10 2021

Radio Bardufoss taper inntekter på at kristenradio dropper Troms:

– Det svir litt for oss

Radio DSF skroter ei planlagt satsing på sendinger i Troms. Det taper Radio Bardufoss 150 000 kroner på.

tirsdag 05.10 2021

Vil møte entreprenører for å diskutere økt boligbygging i Målselv:

– Det er et skrikende behov for boliger

Ordføreren er bekymret for at mangel på boliger skal hindre utviklinga Målselv. Nå vil han møte små og store entreprenører for å diskutere hva som må til for å få fart på boligbygginga i kommunen.

mandag 04.10 2021

Denne 20 mål store næringstomta er til salgs på Bardufoss:

Selgeren håper tomta ikke vil bli skjemmet av «monstermast»

Prisantydninga er på fem millioner og selgeren sier at det er kjøperinteresse. Men han håper inderlig at den sentrumsnære næringstomta i nybyen Bardufoss ikke vil bli skjemmet av den kraftmasta som Arva har fått konsesjon til å sette opp på eiendommen.

Kjørte fra Sjøvegan til Heggelia med 2,11 i promille

En mann i 30 -årene må i fengsel etter å ha kjørt med høy promille langs E6 i Indre Troms i vår.

Her kommer det noe nytt og spennende

De fleste byer har en sportsbar. Det får også Bardufoss til vinteren.

Har allerede gitt Målselv åtte pålegg om utbedringer:

Arbeidstilsynet med tilsynsoffensiv i de kommunale hjemmetjenestene

Ansatte i de kommunale hjemmetjenestene jobber ofte under krevende forhold. Det vil Arbeidstilsynet gjøre noe med.

fredag 01.10 2021

Tok hele kvota på under to timer

Jaktlaget i nedre Målselv klarte på under to timer på første jaktdag å ta hele kvota med elg. For mange, som kanskje har tatt seg fri for å gå på jakt, blir det et lite tomrom.

torsdag 30.09 2021

Arbeidstilsynet varsler åtte pålegg etter tilsyn hos omsorgstjenesten i øvre del av Målselv:

– Vi jobber med å bedre rutinene

Manglende risikovurdering av alenearbeid, psykiske belastninger og fare for vold og trusler, tidspress, manglende kjennskap til systemene for avviksrapportering og biler som ikke er tilstrekkelig tilrettelagt for lange arbeidsdager på dårlige veier. Dette er noen av funnene Arbeidstilsynet har kartlagt i tilsynet hos omsorgstjenesten i øvre del av Målselv, og nå har kommunen fått en frist til å bedre forholdene for de ansatte.

Ti år med bålbrenning: – Har aldri vært viktigere

I ti år har det vært vardebrenning for Nord-Norgebanen i Målselv. I helga skal det markeres.

Han taler med kraft mot bystatus og forhastet opportunisme i Målselv:

Øyvind vil ha samfunnsutvikling på helt andre premisser

– Vi må finne vår plass i den nye tida, og må ikke bare resirkulere de gamle tankene om byens fortreffelighet og materielt forbruk. Det er ikke dette som er de store målene framover …

onsdag 29.09 2021

Bygger nye militærleirer i Bardu og Målselv:

Her bygges det leir for 800 amerikanere

Byggetillatelse er gitt og arbeidet er i gang. Over nyttår skal det være klart for innkvartering av 800 amerikanske soldater på Bardufoss og 500 på Setermoen.

Bygger om butikken for 25 millioner:

Bygger om for 25 mill. - i november står en ny og moderne butikk klar

Prix-butikken i Øverbygd har vært anleggsområde i snart et halvt år. Men nå er det innspurt på ei ombygging som skal ende med at en moderne Extra-butikk står klar til åpning midt i november.

tirsdag 28.09 2021

Politihelikopteret flyttes ikke til Bardufoss

Alt var klart for flytting, men i 12. time kom det opp ei løsning som gjør at helikopteret som er til disposisjon for politiet i Nord-Norge forblir stasjonert i Tromsø.

Slik skal butikken forvandles

Butikken i Øverbygd har vært under ombygging ei stund, men nå er det snart klart for markering av et helt nytt konsept.

Sykkelfesten har vært en stor suksess i Trøndelag. Nå vil de skape samme konsept i Midt-Troms

Siden 2017 har "blandeveisrittet" mellom Steinkjer og Namsos vært en årviss suksess. Nå ønsker ritteieren Statskog å skape en tilsvarende fest lenger nord, og i juni sykles etter alle solemerke det første rittet fra Frihetsli i Dividalen, via skytefeltene i Mauken og Blåtind, og til den nye byen på innlandet.

søndag 26.09 2021

Førsteklasses bybetraktninger fra Bardufoss:

– Det skal være fontener og alt som er i andre ordentlige byer

Emil, Gabriel, Ada og Klara bor i den nye byen Bardufoss. Men de er ikke helt sikker på om Bardufoss ser ut helt som en by. I alle fall ikke ennå.

lørdag 25.09 2021

Mener bystatusvedtaket slett ikke var det viktigste de var med på i kommunestyret onsdag:

Går for å skape bolyst i hele Målselv

I skyggen av vedtaket om bystatus for Bardufoss vedtok kommunestyret onsdag også en konkret plan for å skape bolyst i hele kommunen. – Dette var den største gladsaken i møtet, sier Ragnhild Furebotten (Ap), som leder det bolystutvalget som også Anneli Anfeltmo (Sp) også sitter i.

Viderefører alternativ Reistadløp-variant i 2022: – Vi traff veldig mange nye løpere

I tillegg til det ordinære Reistadløpet, vil arrangøren gjenta suksessen med QReistadløpet i 2022.

fredag 24.09 2021

– Bardufoss er by fordi det er så mange hus og trær

Hva mener de yngste om den nye byen Bardufoss? Vi har spurt fire førsteklassinger. Se hva de synes om bystatusen.

Målselv kommune: – Vi har rett og slett kapasitetsproblemer

– Det skjer veldig mye positivt i Målselv, men vi er på et punkt der vi må se på hva vi greier og ikke greier. Det er voksesmerter på alle nivå i den kommunale administrasjonen nå, og det er noe kommunestyret må være klar over.

torsdag 23.09 2021

Nytt bud på sykehjemmet

Målselv kommune inn et nytt bud på eiendommen som tidligere huset Målselv syke- og aldershjem. Men kommunedirektøren er sparsommelig med opplysninger om budet.

onsdag 22.09 2021

Kraftig nei til mast

Venstres Roar Sollied fikk et samlet kommunestyre med seg på krav om at det ikke skal reises noen ny høyspentmast i sentrum av Bardufoss.

Nå starter jobben

Tok en skål for den nye byen

Kommunestyret i Målselv har talt: Troms har nå fire byer, og den nyeste er den minste. Foreløpig.

Nå er Bardufoss en by

Mot to stemmer vedtok kommunestyret i Målselv onsdag at Bardufoss er en by. Med det er den fjerde byen i Troms-delen av vårt nordligste fylke nå et faktum.

tirsdag 21.09 2021

En dyrisk milepæl

Ordføreren slet litt med å få klippet snora, den første kunden gikk til feil bygg og skiltet med nynavnet ble ikke ferdig til åpninga … Men hva gjør vel det? For nå er Målselv Dyreklinikk trygt på plass i flunkende nye lokaler.

mandag 20.09 2021

Kommuneoverlegen er stadig mer optimistisk med tanke på Bardufoss-koronaen:

Fortsatt ingen indikasjon på ukontrollert smitte

34 personer er registrert koronasmittet knyttet til det utbruddet knyttet til Bardufoss videregående skole som nå har pågått i drøyt to uker. Men kommuneoverlegen håper å kunne avblåse testinga denne uka.

Feiende flott feiring for fargerik femtiåring

Sola skinte. Over 60 venner stilte opp. Jubilanten ble hyllet både musikalsk og verbalt. Jo da, Øvre Dividal nasjonalpark fikk ei feiring en avholdt 50-årsjubilant verdig.

søndag 19.09 2021

Åpnet hoppbakken: – Et unikt rekrutteringsanlegg

Målselv-ordfører Bengt-Magne Luneng klippet søndag snora og markerte med det at den nye plastbakken på 25 meter i Skjærhaugen hoppanlegg nå er åpnet. Veteranhopperen Odd Thomassen tok det første hoppet i bakken og slo til med et hopp på 22.5 meter.

På søppelkartleggingstokt i Målselv-naturen

Strandryddeuka er Norges største miljødugnad, og hva er vel da mer naturlig enn at arrangøren la sitt eneste kartleggingsbesøk i Troms til de indre områder av innlandskommunen Målselv?

lørdag 18.09 2021

– Jeg har sabla tru på prosjektet til Jonas! Men alt har ikke alltid vært like enkelt på veien hit …

Han hadde ikke fylt 11 ennå da Kåre Willoch ble statsminister, men han husker godt at engasjementet rundt valget opptok ham. Og da han oppdaget at det var noe som het apartheid i Sør-Afrika, ble han så sint at han meldte seg inn i AUF. Nå er Nils Foshaug valgt inn på Stortinget, og han akter ikke å la de neste fire årene bli forbigått i stillhet.

fredag 17.09 2021

Feirer en 50-åring som betyr mye for mange

Mandag kveld feiret han at han ble valgt inn på Stortinget, og til helga står en ny fest for tur for Nils Foshaug. Da skal nemlig 50-årsjubilanten Øvre Dividal nasjonalpark feires, og styrelederen gleder seg til ei storslagen feiring av en 50-åring som han vet betyr mye for mange.

torsdag 16.09 2021

Onsdag kan Bardufoss bli by:

Anbefaler politikerne å si ja til bystatus

"Målselv kommunestyre definerer Bardufoss som by fra vedtaksdato".

Ingen ukontrollert smitte avdekket i Målselv:

– Vi er optimistisk nå

28 elever og to nærkontakter er nå registrert smittet i tilknytning til koronautbruddet på Bardufoss videregående skole. Men kommuneoverlegen er optimist med tanke på å få slått ned utbruddet, for de seneste testene har ikke avdekket smitte i nye klasser eller miljøer.

onsdag 15.09 2021

Sjølaksefiskerne føler seg oversett i beslutningsprosessen:

Krever omkamp om elveutvidelsen

I mai vedtok kommunestyret i Målselv å forlenge Målselva på bekostning av fjorden ved Målsneshalvøya. Det mener sjølaksefiskerne ikke skjedde på reglementert vis, og derfor krever de rettslig skjønn om avgjørelsen.

Ungdomsfest skaper covid-bekymring

Rektoren mistenker at elever som er under testing knyttet til covid-19-utbruddet på Bardufoss videregående skole deltok på en større sammenkomst i helga. Det håper kommuneoverlegen ikke medfører riktighet.

Så var det Nils Oles tur — likevel

tirsdag 14.09 2021

Over 450 dugnadstimer er snart tilbakelagt — søndag blir det åpning av anlegget

På søndag åpnes plastbakkene i Skjærhaugen i Øverbygd.

mandag 13.09 2021

Motorferdselloven og statsforvalteren:

Statsbyråkratiet setter lokaldemokratiet «sjakk matt»

søndag 12.09 2021

Forsvaret om dårlig boligstandard for soldater og ansatte:

Erkjenner at standarden må heves og er åpen for leie i Øverbygd

Forsvaret lover at oppgradering og fornyelse av aldrende bygningsmasse skal vies økt oppmerksomhet når framtidige investeringsbehov skal vurderes. Og de er åpen for å leie dersom Målselv kommune bygger leiligheter i Øverbygd.

lørdag 11.09 2021

Rekordmange har forhåndsstemt i Midt-Troms

Rekord, rekord, rekord og rekord! Aldri tidligere har så mange forhåndsstemt til noe valg i Målselv, Senja, Sørreisa og Bardu.

fredag 10.09 2021

Koronautbrudd med tilknytning til Bardufoss videregående skole:

Nå har åtte tilknyttet Bardufoss videregående testet positivt for korona

Fredag ettermiddag var det registrert 11 positive tester knyttet til et covid-19-utbrudd ved Bardufoss videregående skole. Kommuneoverlegen er likevel beroliget av testresultatene og det faktum at ingenting tyder på at smitten har spredt seg utenfor et begrenset miljø.

Går på nett med rypene: – Vi viser vei for resten av verden

– Vår nye rypeweb skal gjøre det enkelt for alle å vite hvorfor vi både åpner og stenger for jakt. Dette håper vi kan styrke tilliten til bærekraftig viltforvaltning ytterligere.

Gründerspirer vil satse på Nordlyst — plukket ut til nordnorsk superfinale

Gjennom appen Nordlyst vil de motvirke fraflytting og stimulere til økt bolyst i Nord-Norge. Og de har allerede greid å overbevise en høyst kompetent jury om at ideen er knakende god.

torsdag 09.09 2021

Ytterligere to smittet i Målselv torsdag

Utdanningsfylkesråden er glad for flyfag-signalene, men lite imponert over forspillet:

– Det lukter definitivt valgkamp

Utdanningsfylkesråd Bjarne Rohde (SV) er glad for signalet om at regjeringa vil fullfinansiere 24 elevplasser på flyfagutdanninga på Bardufoss. Men han er lite imponert over Venstres forarbeid i saken.

onsdag 08.09 2021

Vil stoppe fraflytting og skape bolyst i nord med appen «Nordlyst»

Tirsdag arrangerte Ungt Entreprenørskap Troms og Finnmark innovasjonscamp på Bardufoss videregående. 18 grupper la fram ideer for hvordan vi kan stoppe fraflytting, skape bolyst og fremme verdiskapning i nord. En jury bestående av folk fra det lokale næringslivet bedømte ideene, og vinneren ble gruppa Bygdejentene med sin app «Nordlyst».

Soldatetillitsvalgte slår alarm om boforhold som går på helsa løs:

– Hårreisende kasernestandard

– Det er hårreisende kasernestandard flere steder, og man behandler ikke soldatene med respekt når man år etter år tilbyr noe slikt. Ja, det går utover både den fysiske og psykiske helsa, og slik kan det ikke fortsette.

tirsdag 07.09 2021

Han har jobbet internasjonalt og forvaltet milliardverdier:

Nå har Hallur ansvaret for å utvikle kommunal eiendom i Målselv

Spennende folk, spennende oppgaver og fin natur. Det er de tre viktigste grunnene til at Hallur Thordarson mandag hadde sin første arbeidsdag som daglig leder for Målselv kommunes nyopprettede eiendomsforetak.

mandag 06.09 2021

Europris har leiekontrakt med Målselvsenteret til våren 2024:

– Skal opptre ryddig – men flytter gjerne før

Lørdag skrev vi at Kiwi og Europris skal flytte inn i nye lokaler som etter planen skal stå ferdig på Andslimoen neste høst. Etableringsdirektøren i Europris bekrefter at butikken skal flyttes, men kontrakten med Målselvsenteret gjør at det ikke er lite trolig at flyttinga skjer allerede i 2022.

søndag 05.09 2021

Husfliden er nisjebutikker forankret i sterke Målselv-tradisjoner:

Nå gjør de sin flid i nye lokaler

De har hatt tilhold i mange lokaler i Bardufoss sentrum gjennom sine snart 30 år, men nå håper daglig leder Trine Steen at Husfliden har funnet et permanent hjem. Flytteprosessen er over, og denne uka åpnet Husfliden i nye, lyse lokaler i "Granland".

lørdag 04.09 2021

Slik blir Europris og Kiwis nye hjem i Målselv

1500 kvadratmeter Kiwi-butikk og 1400 kvadratmeter Europris. Det blir innholdet i den handelsparken som utbyggeren planlegger å ha ferdig på Andslimoen om et drøyt år.

fredag 03.09 2021

Oppnevnt til utdanningsutvalg

I statsråd fredag ble 12 ressurspersoner utpekt til å sitte i et offentlig utvalg som skal foreslå ulike modeller for etter- og videreutdanning av lærere og andre skole- og barnehageansatte. Blant disse er Roar Sollied fra Målselv.

Høyre-jubel for at Forsvaret vil satse videre på Midt-Troms karrieresenter:

Nå vil de ha nasjonalt kompetansesenter på Bardufoss

Erlend Svardal Bøe og Benjamin Furuly er glad for at Forsvarsdepartementet har sagt ja til å bidra til drifta av Midt-Troms karrieresenter i 3-5 år. Men de vil mener at det som er bygd opp på Bardufoss har større potensial, og nå vil de jobbe for at senteret skal bli et nasjonalt kompetansesenter for karriereveiledning i Forsvaret.

torsdag 02.09 2021

Har fått bud på det gamle sykehjemmet

Kommunedirektør Frode Skuggedal bekrefter at Målselv kommune nå har fått inn et bud på eiendommen de forsøker å selge på Moen. Men han kan ikke bekrefte at budet vil føre til salg.

onsdag 01.09 2021

Endelig klart for aktivitet igjen på Karlstad motorcrossbane

Løypa er klar og til helga braker det løs med motoraktivitet igjen på Karlstad. Og interessen er det ingenting å si på.

Forsvarsdepartementet gir grønt lys for 3-5 års videre samarbeid om Midt-Troms karrieresenter:

Nå får de minst én ny kollega på Bardufoss

I juni sa fylkestinget ja til grunnfinansiering av drifta og i går kom beskjeden om at også Forsvarsdepartementet er med videre. Det betyr at drifta av Midt-Troms karrieresenter er sikret de nærmeste årene og at staben på Bardufoss kan utvides med minst én ny medarbeider.

Senterpartiet med sjupunktslovnad om Forsvaret:

– Norge skal være NATO i nord

De kvakk til da sjefen for forsvarsstaben i en debatt under Arendalsuka sa at Norge i dag ikke er NATO i nord. Nå går de til valg med en lovnad om at dette skal endres dersom Senterpartiet kommer i regjering.

Inviterer til politisk prat på tvers av partigrensene

Visst er det valgkamp. Men Rødt Målselv mener at det likevel må være mulig å senke skuldrene og diskutere politikk over en kopp bålkaffe.

mandag 30.08 2021

Inviterer til folkemøte om bystatus:

Vil erklære Bardufoss som by om tre uker

22. september kan kommunestyret i Målselv komme til å vedta at Bardufoss er en by. Førstkommende torsdag får innbyggerne muligheten til å si sin mening om det.

fredag 27.08 2021

Arva er villig til å droppe kraftledning i luftspenn, men utelukker å bære merkostnaden:

Målselv må bla opp 6-10 mill. for jordkabel forbi Bardufoss

Utbyggeren Arva er slett ikke uvillig til å legge høyspenten i jordkabel forbi Bardufoss. Men de støtter seg på klar tale fra Stortinget når de slår fast at de ikke kan bære merkostnaden.

Fotominne: Målselv fikk «pillebutikk»

Opplever at digitalt valgkort skaper vansker for velgere:

– Du trenger ikke å vise valgkortet – men du må møte opp fysisk for å forhåndsstemme

Du trenger ikke å vise valgkortet ditt for å forhåndsstemme. Men digitalt valgkort gir deg ikke anledning til å stemme digitalt.

Vil at kommunestyret skal sette foten ned for luftspent kraftlinje gjennom Bardufoss:

Krever at kabelen legges i bakken

Mange stemmer reiser seg nå mot at den planlagte kraftlinja fra Bardufoss til Senja skal gå over bakken gjennom Bardufoss sentrum. Blant annet fra Venstre-politiker Roar Sollied, som ber kommunestyret kreve at kabelen legges i bakken forbi bebyggelsen.

torsdag 26.08 2021

Neste uke blir den store vaksineuka på innlandet:

Har ikke registrert smitte knyttet til skolestart

Koronahøsten har startet bra i Målselv og Bardu. Ingen smitte er registrert i forbindelse med skolestart. Og ved utgangen av neste uke skal alle over 18 år ha fått tilbud om 2. vaksinedose.

Jobber med tre interessenter som vurderer å kjøpe det tidligere sykehjemmet:

– Alle vil tilføre arbeidsplasser til Målselv

Det ble lagt ut for salg i mai med budfrist i juni, men fortsatt er lokalene som huset Målselv syke- og aldershjem på kommunale hender. Men det tror salgsansvarlig Thorbjørn Nymo vil endre seg om ikke lenge.

onsdag 25.08 2021

Tar i bruk ny brannbil i Målselv:

Spesialbygd millioninvestering: – «Siste skrik» og en bil for framtida

Den koster fem millioner og er spesialbygd for å kunne betjene sivilsamfunnet. Og med den på plass skal en god brann- og redningstjeneste bli enda bedre i Målselv.

Ledelsen for Kongsberggruppen besøkte Målselv:

– Vi vil satse på Bardufoss!

Ledelsen for Kongsberggruppen ville ikke tallfeste sitt framtidige fotavtrykk i Målselv, men én ting ble slått klart fast overfor formannskapspolitikerne. Teknologigiganten er kommet for å bli i Målselv, og de har et klart ønske om å vokse.

tirsdag 24.08 2021

Utvalgslederen er ikke fornøyd med at et ungt par fikk byggenekt i Målselv:

Vurderer å ta Statsforvalterens avslag til retten

I juli fikk Lone Brodahl og Jørgen Grimsbo Rognmo endelig nei fra Statsforvalteren til å bygge seg hus på Velta i Målselv. Det mener lederen av det kommunale plan- og næringsutvalget er ulovlig overstyring av den kommunale sjølråderetten, og han beror nå grunnen for å følge opp saken rettslig.

Én ny koronasmittet i Målselv sist uke

søndag 22.08 2021

To sprangseire for Anniken

Anniken Evenmo fra Sørreisa fikk med seg to seiere i Målselvspranget på Olsborg i helga. Begge seierne kom i sprang på 120 centimeter høyde.

Protesterer mot høyspentmast

fredag 20.08 2021

Opptak: Målselvspranget søndag

Det er klart for årets utgave av Målselvspranget fra Olsborg. Se sprangstevnet direkte fra klokka 9 søndag.

Opptak: Se Målselvspranget lørdag

Det er klart for årets utgave av Målselvspranget fra Olsborg. Se sendinga fra sprangstevnets første dag lørdag.

Ble utredet for hjertesykdom i vår og sommer — torsdag var Erik endelig tilbake

Erik Lomås løp sin første konkurranse siden mai under mil-løpet Målselvmila torsdag. Det etter å ha blitt hjerte-utredet i vår og sommer.

onsdag 18.08 2021

Polarbadet tapte èn million i omsetning i fjor

Badelandet Polarbadet hadde en omsetning på 12,3 millioner kroner i fjor, noe som er en nedgang på en million kroner fra 2019 hvor omsetningen var på 13,4 millioner kroner.

tirsdag 17.08 2021

Torsdag går den første utgaven av dette løpet — men så langt er det få påmeldte

Nå håper arrangøren av «Målselvmila» på et rush av påmeldinger de neste dagene.

mandag 16.08 2021

Fem satt i isolasjon etter koronasmitte

lørdag 14.08 2021

Danset så svetten rant på Kalottspel i Målselv

Dansekompaniet Kartellet danset så svetten rant på Kalottspel i Målselv, og for første gang hadde karene kvinner med i dansen.

tirsdag 10.08 2021

Kontroll på smitten etter Arctic Race — ville trolig blitt smittet uavhengig av sykkelløpet

Målselv har kontroll på smitten som dukket opp i helga under sykkelløpet. – Neppe noe galt ved arrangementet, sier kommuneoverlegen.

mandag 09.08 2021

Ordførerne hyller Arctic Race-effekten

Ordfører Bengt-Magne Luneng i Målselv og Tom-Rune Eliseussen i Senja kommune retter begge tommelen i været for den betydningen Sykkelløpet Arctic Race har for de to kommunene.

søndag 08.08 2021

Slik ser årets bærsesong ut

Ingen sterk sesong for multer, men det ser til gjengjeld bra ut for blåbæra og tyttebæra.

fredag 06.08 2021

Oppgraderer mobilnettet for 35 millioner før Arctic Race: – Varige investeringer

Telenor meddeler at de har investert rundt 35 millioner kroner i vertskommunene foran årets Arctic Race of Norway.

onsdag 04.08 2021

Dette er statsministerens planer under Midt-Troms-besøket

Statsministeren vil besøke både Gryllefjord, Finnsnes og Målselv Fjellandsby på lørdag. Der skal hun blant annet følge dronningetappen av Arctic Race of Norway og snakke om de store utfordringene som står foran oss.

søndag 01.08 2021

Stine (16) deltok på NM for første gang: – Største jeg har vært med på

16 år gamle Stine Storaa i Målselv IL Friidrett var i helga å se under junior-NM i friidrett på Askøy.

torsdag 29.07 2021

Terje solgte luksusbolig til navnebror Terje for nesten 20 millioner kroner

Denne luksusboligen i Tromsø ble solgt for 19.9 millioner til en målselvdøl.

onsdag 28.07 2021

– Handler om å ivareta kulturarven

Jønnbrødjernutstilling og søkelys på kvensk innvandring: Søndag 1. august arrangeres den årlige Fossmodagen.

søndag 25.07 2021

Dette må du passe på om du skal fiske i Målselvvassdraget

tirsdag 20.07 2021

Inviterer til møte om de fysiske omgivelsene i Bardufoss sentrum:

Inviterer

Ordfører Bengt Magne Luneng vil ha enda penere omgivelser i det han håper snart skal være sentrum i en by. Derfor inviterer han til et åpent møte om Bardufoss sentrum.

Alle utleiebobiler og campingvogner er konstant utleid

Fullt kjør hos Lians Caravan & Fritid denne sommeren - samtlige bobiler og campingvogner er utleide til langt ut på høsten, og salget av nye bobiler og campingvogner har steget steget med rundt 30 prosent fra i fjor.

mandag 19.07 2021

Salgs- og utleieøkninga bare fortsetter

For de som selger og leier ut campingvogner og bobiler fortsetter økninga som startet under pandemien i fjor sommer.

fredag 16.07 2021

Fra den lille kaféen når de ut til millioner på TikTok

Fra den lille kaféen Kaffemøya på Bardufoss har Andrea Hanssen og sjefen hennes, Veslemøy Aune, nådd ut til millioner av mennesker verden over. Nå sitter folk og venter på neste Tik Tok-video.

tirsdag 13.07 2021

– Få nasjonalparker har en så stor variasjon

Øvre Dividal nasjonalpark innerst i Målselv er 50 år i år. Nasjonalparkforvalter Bjørn Morten Baardvik forteller om parken, og om den store variasjonen fra skogkledte lier til høyfjellet inn mot svenskegrensa.

Målselvordføreren vil ha Arena Utmark-beslutning i høst:

– Drømmen er et signalbygg med fasade i heltre

Et kraftsenter for natur- og utmarksforvaltning, plan og næring lokalisert på Bardufoss. Det er det Arena Utmark skal bli, og målselvordfører Bengt Magne Luneng håper å få på plass ei beslutning om lokalisering og bygging til høsten.

Null koronasmitte i Hæren

For første gang siden 23. juni er det ingen i Hæren som er smittet av koronaviruset.

mandag 12.07 2021

Det meldes om et normalt godt vekstår på de fleste jordene i Midt-Troms:

På Langrabbli ser det bra ut midtveis i slåtta

– Veksten kom litt sent i gang, for det var tørt i vår. Men gresset har strekt seg etter hvert, så det tegner til å bli et normalår. Og da har jeg nok fôr til dyrene mine.

fredag 09.07 2021

«Mimretur til Målsnes på forsømt fylkesvei»

torsdag 08.07 2021

Rotevatn om forvaltningen: – Krevende vurderinger

Onsdag besøkte klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn bønder, politikere og forvaltningen i Målselv for å høre deres meninger om rovdyrforvaltninga i kjølevannet av bjørnens herjinger de siste ukene. – Så lenge vi er så lavt under bestandsmålet som vi er, er det mer krevende vurderinger, sa Rotevatn.

Et øyeblikks uoppmerksomhet fikk store følger da kvinnen skulle ta av i veikrysset

En kvinne fra Narvik i midten av 50-årene er siktet for å ha overtrådt vegtrafikkloven da hun skulle svinge av i et kryss i Målselv i september i fjor.

onsdag 07.07 2021

Klima- og miljøministeren stakk hodet inn i bjørnens hule:

– Tar ikke innover seg at forvaltninga er ute av kontroll

– Jeg er glad for at statsråden var klar på at det ikke skal være bjørn hos oss. Men statsråden tar ikke innover seg at rovdyrforvaltninga er ute av kontroll.

Ble litt kjent med jubileumsparken

Ei rykende fersk jubileumsavis. Det var én av ingrediensene klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn fikk med seg da han besøkte 50-årsjubilanten Øvre Dividal Nasjonalpark.

Møtte jervefamilie i Dividalen

Under innspillinga av Folkebladet serien "Målselv vann for vann" i helga, møtte trioen bak serien på en jervefamilie når de var på tur i Øvre Dividal.

Kjetil Fagerli er usikker på om det er han eller brannsjefen i Senja som er brannsjef i Målselv:

Er usikker på om han fortsatt er brannsjef: – Føler at jeg er parkert på sidelinja

10. juni vedtok kommunestyret i Målselv å inngå et brannvernsamarbeid med Senja kommune som også innebærer at Senja-brannsjefen blir brannsjef i Målselv. Men brannsjefen i Målselv føler seg ikke involvert i prosessen. Og nå er han usikker på om han fortsatt er brannsjef.

tirsdag 06.07 2021

Årets første ble tatt i Målselva mandag kveld:

Klar til å bekjempe pukkellaksen med de midler som trengs

Den uønskede pukkellaksen har nå ankommet Målselv. Men på elvebredden rustes det til kamp.

Hjertelig gaveoverrekkelse som skal kunne komme alle i Øverbygd til gode:

– Christian Eriksen-hendelsen var en vekker

Filmcamp-direktør Kjetil Jensberg har lenge tenkt på å skaffe campen en hjertestarter. Og da Christian Eriksen falt om på fotballbanen under EM var det tid for ei handling som skal kunne komme alle i Filmcamp-bygda Øverbygd til gode.

Sier nei til en halv koronamillion

De nye eierne av lokalene etter konkursrammede Focus Interiør innser at de ikke vil få i gang ny kjøkkenproduksjon på Rundhaug. Derfor sier de nei til å motta de 500 000 korononakronene de ble bevilget av Målselv kommune i november.

mandag 05.07 2021

Onsdag kommer klima- og miljøministeren til Målselv:

Stiller på bjørnemøte i Øverbygd

Onsdag skal klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn besøke Øvre Dividal nasjonalpark. Etter påtrykk fra blant andre fylkesordføreren tar han seg også tid til et møte om bjørnesituasjonen i midtfylket.

Venter på koronasvar

Fredag kveld fikk Målselv kommune melding om at en ung voksen i kommunen hadde testet positivt for korona. Rundt 20 nærkontakter er identifisert, men mandag ettermiddag hadde kommunen ennå ikke fått svar på tester fra noen av disse.

Ung fiskelykke i Målselva — fiskere fra hele landet

For sjette året på rad var ungdom fra hele landet i helga samlet på Camp Villaks ved Målselvfossen. Og fiskelykke hadde de også. I alle fall noen av dem.

Rekordomsetning for Storegga Entreprenør: – Derfor ble det også en god bonus til de ansatte

Aldri tidligere har Storegga Entreprenør hatt større inntekter i et driftsår enn i koronaåret 2020. Også resultatmessig gikk det godt for entreprenørbedriften.

lørdag 03.07 2021

Saskia og Hania elsker allerede å være nabo til Midt-Troms' første pumptrack:

Born to be Wild på Olsborg

De er søstre og bærer etternavnet som får mange litt eldre til å tenke på en film, en låt og sykler av det litt større laget. Det er jo ikke sikkert at det er noen sammenheng, men faktum er i alle fall at Saskia og Hania stortrives på to hjul for tida.

fredag 02.07 2021

Kvinne i 80-årene fikk bot etter farefull kjøring på E6

En kvinne i 80-årene fra Midt-Troms har fått bot etter at hun kjørte over i motgående kjørefelt flere ganger og kjørte på feil side av midtrabatten på E6.

torsdag 01.07 2021

Leverte millionresultat tross koronautfordringer

Lians caravan & fritid økte omsetninga og fikk et resultat på over seks millioner i 2020. Men det trodde ikke sjefen på før sommeren kom i koronaåret.

Koronasmitten blant soldater i Indre Troms ser ut til å flate ut:

– Ingen tegn til smitte ut i sivilsamfunnet

Onsdag formiddag var det til sammen registrert 37 smittede soldater relatert til et pub-besøk i Tromsø for halvannen uke siden. Kommuneoverlegen utelukker ikke at det vil blir registrert noen flere tilfeller, men konstaterer at det ikke er noen tegn på smitte utenfor leirportene på innlandet.

onsdag 30.06 2021

Vil avskilte partiene som ikke følger opp jernbanevedtaket

I april dannet seks partier på Stortinget flertall for det historiske vedtaket om at Nord-Norge-banen skal realiseres. Nå er små skilt med logoen til disse partiene hengt opp på Hilde Saglands heltevegg, men jernbarneforkjemperen vil raskt avskilte partiene dersom de ikke sørger for å følge opp vedtaket med handling.

tirsdag 29.06 2021

35 meter fylkesvei fikk ny asfalt på Målsnes:

– Nå gjenstår bare 23.965 meter

– Vi i bygdelaget er glad for dette. Nå ser vi fram til at de politiske partiene setter oppgradering av fylkesveiene på dagsordenen, og sørger for at de øvrige 23.965 meterne på fylkets dårligste veg blir oppgradert og asfaltert i løpet av neste år, sier Arild Braathen.

Lakselykke i Målselva

Det er tatt mye laks, det er tatt stor laks og nå er det også blitt fart på oppgangen gjennom fisketrappa i Målselvfossen. Så ja, det er nok flere enn bestefar Øyvind og barnebarnet Adrian som gleder seg over at det årlig lakseeventyret atter er godt i gang i Målselva.

mandag 28.06 2021

19-åring tatt for mobilbruk under kjøring

En 19 år gammel mann ble ilagt bot etter bruk av mobiltelefon under kjøring.

lørdag 26.06 2021

22 soldater i Indre Troms har fått påvist koronasmitte etter forrige helgs Tromsø-tur:

Er ikke bekymret for smitte ut i sivilsamfunnet

Fredag formiddag er det registrert 22 smittede soldater tilknyttet forrige helgs besøk på et utested i Tromsø. Antallet ventes å stige, men kommuneoverlegen ser foreløpig ingen grunn til uro for at smitten skal bre seg ut i lokalsamfunnet.

Barne-ATV stjålet fra hytte

En gang denne uken ble en mini-ATV for barn blitt stjålet fra en hytte ved Takvatnet. Lørdag ble saken oppklart.

fredag 25.06 2021

Ber om utvidet klagefrist

Målselv kommune ber om å få vente til høsten med å uttale seg om den fornyede utslippstillatelsen for Mauken/Blåtind skytefelt.

Kjørte 45 km/t over fartsgrensa – det kostet han dyrt

En 22 år gammel mann fra Senja ble tidligere i år tatt i å ha kjørt for fort i Målselv.

22 soldater i Indre Troms har fått påvist koronasmitte:

– Ingen grunn til uro for samfunnet rundt

Fredag formiddag er det registrert 22 smittede soldater tilknyttet forrige helgs besøk på et utested i Tromsø. Antallet ventes å stige, men kommuneoverlegen ser foreløpig ingen grunn til uro for at smitten skal bre seg ut i lokalsamfunnet.

torsdag 24.06 2021

En årelang Andslimoen-prosess nådde en enstemmig milepæl i kommunestyret:

Endelig får hun lov til å bygge

Et enstemmig kommunestyret vedtok torsdag en ny områdereguleringsplan for Andslimoen. Det betyr at det nå åpnes opp for mer detaljhandel. Og at Lians Caravan & Fritid til høsten endelig kan stikke spaden i jorda og begynne det fysiske arbeidet med sitt nybygg.

Målselvmann må punge ut etter en rekke lovbrudd

En 28 år gammel mann er ilagt en bot på 13.000 kroner grunnet en rekke brudd på vegtrafikkloven og bilansvarsloven.

onsdag 23.06 2021

Målselv-mann tatt for smugling av dopingmidler

En 46 år gammel mann, bosatt i Målselv kommune, har ved to anledninger forsøkt å smugle ulovlige dopingmidler inn i Norge.

Kjørte 26 km/t over lovlig fartsgrense i Målselv

En 33 år gammel mann kjørte for fort i Målselv, det kostet han 8500 kroner.

Slik forklarer Bakkeløpet-sjefen avlysningen: – Vi må ta vårt samfunnsansvar

Med gjeldende koronaregler ble det for komplisert å arrangere bakkeløp neste måned. Norges råeste bakkeløp er dermed avlyst for andre året på rad.

Tatt for narkotikabruk i Målselv

En 19 år gammel mann er ilagt en bot på 1500 kroner for narkotikabruk i Målselv.

tirsdag 22.06 2021

Kritisk til økt bruk av Forsvarets skytefelt:

– Det har vært helt jævlig på nyåret

Som nabo til Blåtind skytefelt er Kristian Karlsen sterkt kritisk til det han opplever som økt bruk av og mer støy fra skytefeltet. Derfor er han dypt skuffet over at Statsforvalteren nå har gitt Forsvarsbygg en ny utslippstillatelse som han mener ikke ivaretar premissene som er nedfelt i det såkalte "Blåtindskjønnet".

Ingen bud men har fortsatt tro på salg

Budfristen gikk ut fredag, men mandag formiddag hadde Målselv kommune fortsatt ikke fått inn noe bud på den tidligere sykehjemseiendommen på Moen. Salgsansvarlig Thorbjørn Nymo har likevel fortsatt tro på salg, selv om han medgir at det kan bli vanskelig på denne sida av sommerferien.

mandag 21.06 2021

Nytt rekordår for Målselv Maskin & Transport AS:

Tidenes bonusfest for de ansatte

Nesten 235 millioner kroner i driftsinntekter, et driftsresultat på nesten 40 millioner og nesten 8 millioner bonuskroner til fordeling på de ansatte. Jo da, 2020 ble i sannhet et nytt godt år for entreprenørbedriften med base på Rossvoll.

Norges Råeste Bakkeløp er avlyst

Den største trusselen mot lokaldemokratiet:

Politikerne overstyres

søndag 20.06 2021

Olav eier store deler av den framtidige Nidarosdomen

Noen vil kanskje kalle han Olav den heldige. Faktum er i alle fall at Olav fra Målselv eier steinen som i framtida vil utgjøre store deler av nasjonalhelligdommen som er gravkirke for hans hellige navnebror.