Sist Klæbo ikke vant en sprint var i Lillehammer 30. november 2018. Da ble han nummer 11. Klæbo hadde 24 sprintseire i verdenscupen foran åpningen i Ruka. I dag ble han nummer to, da Valnes staket fra ham på oppløpet. Emil Iversen ble nummer tre.

Klæbo hadde 16 strake verdenscupseire på sprint foran dagens renn i Finland.

– Det er stort. Det er en drøm. Det er enormt rett og slett. I dag fikk jeg det virkelig ut, sier Valnes til NRK.

Valnes hadde fem pallplasser i verdenscupen foran fredagens sprint. Iversen syns det var artig at det endelig skulle bli Valnes-seier.

– Det er rått å slå Johannes. Nå har det kommet en «joker nord», sier Iversen til NRK.

foto
VANT: Erik Valnes vant i Ruka. Foto: KIMMO BRANDT / COMPIC

Norge hadde fire menn i finalen. Russiske Aleksandr Bolsjunov og Jovian Hediger fra Sveits skulle utfordre den norske finalekvartetten.

– Jeg trodde kanskje ikke han skulle klare å slå Johannes i dag, sier Arild Monsen til NRK.

Klæbo og Eirik Valnes var i samme semifinaleheat, og tok seg fint videre. De kom likt mot målstreken, men Klæbo satte tåen noen millimeter foran Valnes over målstreken, uten at det har noen praktisk betydning. Emil Iversen vant den andre semifinalen.

foto
SEIERSMASKIN TAPTE SPURT: Johannes Høsflot Klæbo hadde 24 seirer på sprint i verdenscupen foran fredagens sprint. Foto: Emmi Korhonen / Lehtikuva / Lehtikuva

De norske løperne fikk en utfordrende start på verdenscupåpningen da landslagstrener Eirik Myhr Nossum først fikk beskjed om at han hadde avlagt en positiv coronatest ved ankomst Ruka osndag. Torsdag viste det seg at den var falsk positiv, og løperne kunne forberede seg til renn.

Sprinten er starten på minitouren i verdenscupåpninen i Ruka. Lørdag er det 15 kilometer klassisk enkeltstart før det avsluttes med 15 kilometer jaktstart friteknikk søndag.

Johannes Høsflot Klæbo er tittelforsvarer i VM og har friplass, noe som betyr at Norge stiller med fem mann til start i VM i Oberstdorf i februar.