Det gjør han i et innlegg på blant annet Instagram. Diego Maradona døde onsdag, 60 år gammel. Ifølge Morla var det et hjerteinfarkt.

Samtidig blir det kjent at Diego Maradona skal gravlegges på Jardin de Paz-kirkegården i utkanten av Buenos Aires torsdag i neste uke. Det er nyhetsbyrået AFP som melder dette. Hans foreldre ligger her fra før. Faren Diego Maradona senior døde i 2015, 87 år gammel.

Matias Morla var både advokat og en nær venn av Maradona. Han skriver på Instagram:

– I dag er en dag med dyp sorg, tristhet og refleksjon, skriver advokaten, som også var Maradonas venn i mange år.

– Jeg føler i mitt hjerte tapet av en venn som jeg har hedret med lojalitet til siste dag.

Samtidig kommer Morla med kritikk og krav om at omstendighetene rundt dødsfallet må etterforskes:

– Det tok ambulansen mer enn en halvtime å komme fram. Dette er kriminell idioti. Dette faktum kan ikke overses, og jeg vil be om at det blir gransket, heter det.

Han kritiserer også at Maradona ikke hadde noe kontroll fra medisinsk personell på 12 timer. Fotball-legenden hadde tidligere i november en vellykket operasjon i hodet. Operasjonen ble beskrevet som temmelig rutinemessig.

Titusener av mennesker står ifølge nyhetsbyrået AP i kø for å ta et siste farvel med Maradona, som ligger på lit de parade i presidentpalasset i Buenos Aires.

Det er lange køer med folk som venter på å slippe inn. De står tett i tett, noe som gjør dette til problematisk med tanke på corona-smitte.

President Alberto Fernandez har erklært tre dagers landesorg for å hedre Diego Maradona.