City har hittil denne sesongen så å si feid alle lag av banen. Først forrige helg kom det første ligatapet da Liverpool vant 4-3 på Anfield. Det har vært mange utskiftninger hos de lyseblå siden Guardiola kom til klubben sommeren 2016.

Det blir flere til sommeren. Spanjolen peker på Liverpool-kampen og mener den viste at City ikke er helt perfekt sammensatt som lag.

– Vi velger spillere som kan forbedre stallen vår, og vi kan forbedre oss. Det så vi sist søndag. Nå jobber vi med å se på hva vi trenger. Vi føler vi trenger å investere til sommeren med tre-fire spillere, sier Guardiola.

Presser ikke sjefene

Han understreker at han ikke er misfornøyd med at City trakk seg fra kampen om Arsenals storstjerne Alexis Sánchez. Chileneren er nå i stedet på god vei mot byrival Manchester United.

– Jeg legger aldri press på en klubb når den mener det blir for dyrt. En slik avgjørelse godtar jeg umiddelbart og ser videre etter en annen løsning. En klubbs stabilitet er det aller viktigste.

Guardiola vet godt at Manchester City har brukt enorme pengebeløp de siste årene. Det mener han var helt nødvendig.

– Markedet er markedet. Vårt problem er at vi måtte bruke mye penger på å fornye den eldste stallen i Premier League. Det gjør man ikke et og samme overgangsvindu. Vi trenger tid.

Vel anvendt

– Jeg benekter ikke at vi har brukt mye penger, men vi måtte gjøre det. Vi hadde mange spillere som var fantastiske tidligere, men som hadde blitt eldre og måtte byttes ut.

Den tidligere Barcelona- og Bayern München-treneren trekker fram kjøpet av Kevin De Bruyne som vel anvendte penger.

– De Bruyne er vår dyreste spiller. I dag bruker mange klubber mye mer penger på en eller to spillere. I fjor sommer brukte vi nesten like mye penger som United, men de hentet to eller tre spillere mens vi kjøpte seks eller sju, sier Guardiola.