Allerede før fem minutter var passert sendte storscoreren Tottenham i ledelsen da han fant en åpning i det lengste hjørnet.

Snaue ti minutter etter hvilen fikk gjestene straffespark, da Nottingham Forest-stopper Steve Cook brukte hånden til å slå unna ballen rett foran pannebrasken til Kane. Cook slapp med det gule kortet, til Kanes fortvilelse.

– Hvis det der ikke er å frata en åpenbar mulighet så vet jeg ikke hva som er. Kampen er over, men jeg er overrasket over avgjørelsen, sier Kane til Sky Sports.

Straffen var det selvfølgelig Kane som gikk frem for å ta, men han klarte ikke å overliste Nottingham Forest-keeper Dean Henderson. Leiesoldaten fra Manchester United reddet med det sitt andre straffespark for sesongen.

– Jeg har øvd mye mot Dean Henderson på det engelske landslaget, men jeg var veldig fokusert på hva jeg ville med straffesparket. Jeg prøvde å sende den høyt, og det funket ikke akkurat slik jeg ønsket. Bra gjort av ham, han gjorde en god redning, sier Kane om straffebommen.

– Han er en god skuddstopper, og jeg synes han spilte en fantastisk kamp for dem i dag. Heldigvis betydde ikke det noe for oss.

Kane måtte altså vente noen minutter på å bli tomålsscorer, men ti minutter før slutt kom 29-åringens andre for kvelden. Nysigneringen Richarlison brukte utsiden av foten da han la ballen perfekt på hodet til Kane, som enkelt headet inn sitt fjerde mål for sesongen.

– Richarlison svingte den inn strålende og de er alltid fine å være på enden av, sier Kane.

Tottenham ligger på tredjeplass i Premier League med ti poeng etter fire kamper, to poeng bak serieleder og rival Arsenal.

– Starten vår har vært god. Det er viktig i Premier League å prøve å få tre poeng i hver kamp. Vi må fortsette på denne måten. Det er ikke enkelt, sier Tottenham-manager Antonio Conte til BBC.

– Vi har startet bra, men vi vet at det kan snu fort i Premier League, sier Kane.

Nottingham Forest er nummer 14 med fire poeng.

De neste Premier League-kampene for lagene kommer allerede onsdag. Da spiller Tottenham-borte mot West Ham, mens Nottingham Forest skal til Etihad Stadium og møte Erling Braut Haaland og Manchester City.