Natt til fredag scoret han Brasils andre mål mot Peru etter 40 minutter. Det gjorde ham til Brasils mestscorende i VM-kvalifiseringskamper med 12 fulltreffere. Dermed er han forbi legendene Romario, Zico og Ronaldo.

Etterpå var han likevel ikke fornøyd da han møtte den brasilianske pressen.

– Selvsagt er laget viktigst. Jeg er veldig glad for å være den beste målscoreren i kvalifiseringen, å ha flest målgivende for landslaget, sa Neymar, skriver goal.com.

Foran VM-kvalifiseringskampene har mediene i hjemlandet til superstjernen fokusert på at han ser overvektig ut. Han fikk også kritikk for å være ute av form i kampen mot Chile, da Brasil vant 1–0.

– Jeg vet ikke lenger hva jeg må gjøre for at folk skal respektere meg, sier Neymar og referer til journalister, kommentatorer og andre.

foto
TAKLING: Neymar blir felt av Perus Renato Tapia i VM-kvalifiseringskampen natt til fredag. Foto: NELSON ALMEIDA / AFP
foto
GULT KORT: Neymar jr. Foto: RICARDO MORAES / X02675

Gjennom karrieren, som har ført ham fra Santos i hjemlandet til Barcelona og nå Paris Saint Germain, har han fått mye negativ oppmerksomhet for blant annet filming på banen. I fjor holdt han en stor bursdagsfest i Brasil, til tross for coronapandemien som herjet og herjer.

– Noen ganger vil jeg ikke snakke i intervjuer, men når det er viktig så dukker jeg opp. Jeg overlater det til folk å tenke litt, sa Neymar til TV Globo melder Goal.com.

Brasil leder sin VM-kvalifiseringsgruppe, seks poeng foran Argentina. Begge med stø kurs mot Qatar neste år.

Ribeiro scoret Brasils første mål. Kampen ble spilt på Arena Pernambuco utenfor byen Recife på østkysten i Brasil.