Franskmannen synes å være tilbake i godt gammelt slag. Mens den nybakte pappaen Johannes Thingnes Bø er hjemme, har Fourcade overtatt ledelsen i sammenlagtcupen fra stryningen.

Torsdag gjennomførte Fourcade en tilnærmet perfekt sprint i sørtyske Ruhpolding. Han traff på samtlige ti blinker på standplass og var raskere enn de nærmeste konkurrentene i løypa.

Fourcade vant til slutt 3,1 sekunder foran landsmannen Quentin Fillon Maillet.

Christiansen var seks sekunder raskere enn Fourcade inn til siste skyting, men der skjøt han bort seierssjansen. Geilo-løperens ene bom var nok til å sende ham utenfor seierspallen.

I mål var Christiansen 22,2 sekunder bak Fourcade. Dermed ble han beste nordmann med fjerdeplass. NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith var imponert av 27-åringens fart i sporet. Avstanden opp til Fourcade er ikke verre enn at Christiansen er på skuddhold før søndagens jaktstart.

– Et enormt løp av Christiansen, sa Stabrun Smith.

Martin Fourcade håver inn verdenscuppoeng i Johannes Thingnes Bøs fravær. Foto: Foto: Martin Schutt / DPA via AP / NTB scanpix

Gratulert på direkten

Under rennet kom nyheten om at Johannes Thingnes Bø og kona Hedda Dæhli Bø har fått en gutt. NRKs ekspert Emil Hegle Svendsen benyttet anledningen til å gratulere Bø på direkten.

Skiskytterstjernen opplyser til VG at alt står bra til med mor og barn.

Bø har som kjent stått over konkurranse den siste tiden grunnet konas svangerskap. I den perioden har Fourcade tatt over verdenscupledelsen, en ledelse han økte med torsdagens seier.

Nå må Fourcade fort regne med tøffere konkurranse igjen. Bø kan være tilbake i sporet allerede i Pokljuka neste uke.

Johannes Thingnes Bø og Hedda Dæhli Bø fikk torsdag en gutt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix