Begge nordmennene startet kampen og spilte 120 minutter da tabellnaboene kjempet om avansement til åttedelsfinale i cupen.

Benjamin Nivet ga hjemmelaget Troyes ledelsen på straffespark vel halvveis i første omgang, men Habib Maiga utlignet tidlig i annen omgang.

Søderlund var involvert i flere Saint-Étienne-sjanser og hadde en stor sjanse til å avgjøre kampen fem minutter før slutt i annen ekstraomgang, men skuddet fra kanten av 5-meteren gikk så vidt utenfor.

Straffedrama

Jessy Moulin reddet hjemmelagets første straffespark, og Saint-Étienne ledet 1-0 da Søderlund tok lagets annen straffe. Han feilet, og dermed var man like langt.

Også lagets tredje straffeskytter Hernani misset, og Troyes skaffet seg et overtak. Selnæs satte inn 2-2 med gjestenes fjerde straffe, men Troyes skjøt sist og bommet ikke mer. Det endte 4-3.

Saint-Étienne har slitt tungt i serien og har bare fire lag bak seg på tabellen. Laget er ett poeng og en plassering bak Troyes.

PSG-seier

Serieleder Paris Saint-Germain greide seg uten Neymar da Guingamp ble slått 4-2. Adrien Rabiot, Javier Pastore og Marquinhos scoret for PSG, som også fikk hjelp av et selvmål.

Edinson Cavani jaget forgjeves på sitt 157. PSG-mål, som vil være ny klubbrekord. Han hadde en rekke sjanser, men greide ikke å slette Zlatan Ibrahimovics rekord som han tangerte i forrige kamp mot Dijon.

Neymar ble buet ut av fansen da han insisterte på å ta straffe i 8-0-seieren i stedet for å gi Cavani sjansen til å slå rekorden da. Onsdag sto brasilianeren over på grunn av problemer med låret.

Montpellier slo Lorient 4-3 i en thriller, mens det var måltørke selv i straffesparkkonkurransen da Metz slo Tours 2-1 på straffer etter 120 målløse minutter.