– Ja, selvfølgelig. Det er det jeg forsøker å gjøre. Jeg jobber i verdens beste klubb, med den beste manageren og de beste spillerne, sier Erling Braut Haaland.

Han åpner opp i et intervju med det franske magasinet Onze Mondial. Bakgrunnen er at han av leserne er stemt frem som årets spiller i 22/23-sesongen.

En pris spillere som Karim Benzema, Cristiano Ronaldo og Ronaldinho har fått før, skriver magasinet.

Blant de franske leserne nådde hverken Benzema eller Kylian Mbappé opp.

I et seks sider langt intervju er det en humørfylt nordmann som forteller om livet som en av fotballens største superstjerner. Intervjuet innledes med en magasinets fortelling om Haalands første sesong i City.

«Han trengte kun ett år. En enslig, liten sesong for å posisjonere seg som den beste midtbanespilleren i verden», skriver Onze, og kaller Haaland «umettelig».

– Flere store navn har mottatt dette fantastiske trofeet, jeg er selvsagt klar over det. Det er en ære å være blant slike store navn. Jeg er veldig glad og stolt over det, sier Haaland.

– Hvis du var «på den andre siden», som fotballfan, ville du stemt på Erling Haaland?

– Helt ærlig tror jeg at også jeg ville stemt på meg. Fordi jeg liker godt å se meg selv spille nå og jeg tror at jeg ville vært fan av meg selv hvis jeg var en annen mann, sier han og ler.

Gjennom mange år i toppfotballen har Haaland fått stempel som en «maskin». Av det franske magasinet får han spørsmål om han føler seg som akkurat det.

– Litt, noen ganger, sier han og ler.

– Jeg har sett at noen kaller meg en maskin, og jeg synes det er veldig morsomt. Noen ganger har jeg nok en litt «mekanisk» side, sier Haaland.

23-åringen blir også bedt om å trekke frem hvordan man blir den nye Haaland. Spissen svarer spøkefullt at du må være høy, blond og komme fra Norge. I tillegg til å ha det gøy.

– Så er det bare å ha det gøy så blir man den nye Haaland?

– Hadde det vært så enkelt, så ville det vært mange Haaland, sier han og smiler.

Nordmannen ble nummer to i den offisielle Gullballen-kåringen.

Fredag bekreftet manager Pep Guardiola at Haaland var tilbake på treningsfeltet, men at det fortsatt tar litt tid før den skadde spissen er tilbake på banen.