1–8-tapet for Stoke City i 1934 var Leeds Uniteds største ligatap noensinne. Tirsdag kveld røk de på et nytt syvmålstap.

Et skadeskutt Leeds uten nøkkelspillere som Liam Cooper, Kalvin Phillips og Patrick Bamford fikk virkelig unngjelde mot Manchester City.

– Det er ingenting positivt å ta med seg fra denne prestasjonen. Jeg finner ingenting av verdi, sier Marcelo Bielsa til BT.

Det er første gang på hans 568 kamper som manager at Bielsas lag slipper inn syv mål.

NEDBRUTT: Denne posituren til Marcelo Bielsa er ikke uvant kost, men argentineren var litt ekstra skuffet etter fadesen i Manchester. Foto: CARL RECINE / Reuters

Vertene rakk to scoringer før kvarteret var spilt. Først sendte unggutten Phil Foden hjemmelaget i ledelsen med et retur som Stuart Dallas burde ha forhindret på streken.

Jack Grealish doblet ledelsen med en heading etter et lekkert innlegg fra Riyad Mahrez, før Kevin De Bruyne økte til 3–0 med en fin avslutning med venstrebeinet.

Riyad Mahrez økte til 4–0 via Junior Firpo, før Kevin De Bruyne hamret inn 5–0 med et knallhardt skudd fra distanse.

Belgieren var i fyr og flamme og drømmetreffet til 30-åringen var blant høydepunktene på Manchester Citys festkveld.

– Jeg synes vi spilte veldig bra, sier De Bruyne til BT.

Forsvarsspillerne John Stones og Nathan Aké fikk begge stå fryktelig alene da de økte til henholdsvis 6–0 og 7–0.

– Gratulerer til spillerne. Det var en god prestasjon av oss, sier Pep Guardiola til BT.

Manchester Citys ekstreme dominans understrekes av at Leeds-målvakten Ilian Meslier noterte seg for åtte redninger i en kamp hvor han slapp inn syv mål.

– Det er ikke det at City spilte så veldig bra, det er mer synlig hvor dårlig vi spilte enn hvor bra City spillte. City spiller som dette hele tiden eller på det nivået, men vi har aldri spilt så dårlig i løpet av de fire årene jeg har vært her, sier Bielsa.

Foto: Sofascore

Grafikk: sofascore.com

Leeds har to 0–7-tap siden 1–8-tapet i 1934 – mot Arsenal (1979) i ligacupen og West Ham (1966) i FA-cupen.

Det er 27. gangen Manchester City scorer fem mål eller mer siden Pep Guardiola kom til klubben.

Det er imidlertid ikke mer enn drøyt to år siden Manchester City vant 8–0 mot Watford, noe som er deres største seier i Premier League-æraen.

I 1895 slo de Lincoln City hele 11–3, mens den største seiersmarginen er 10–0 mot Darwen i 1899.

PS! Aston Villa vant 2–0 borte mot eks-manager Dean Smith og hans Norwich City. Jacob Ramsey og Ollie Watkins scoret målene for Villa.