Brann vant 2–0 borte mot Rosenborg i en kamp med få lyspunkter for trønderne.

I løpet av førsteomgang fikk både Adrian Pereira og Kristall Ingason gult kort for filming. Sistnevnte innrømmer overfor VG at han tok i bruk skitne triks i håp om å få straffe.

– Jeg vil gjøre alt for å få straffe, men det var filming, sier Ingason til VG og legger til at han «ikke bryr seg» om reaksjonene.

– Det skal han ikke gjøre. Hvis han har gjort det skal jeg snakke med ham om det i morgen, sier Rosenborg-trener Kjetil Rekdal til VG, samtidig som han understreker at han ikke har sett situasjonene på nytt.

– Jeg er ikke opplært til at man skal filme. Jeg liker det ikke. Filming er noe jeg ikke vil være med på. Gutten er ung, og jeg skal prate med han i morgen, avslutter Rekdal.

Det var scoringer av Sivert Heltne Nilsen og Bård Finne som sørget for Brann-seier. Rosenborg hadde noen store sjanser i førsteomgang. Etter hvilen skapte de imidlertid svært lite utenom et annullert mål av Isak Thorvaldsson.

– I andre omgang er vi ikke i nærheten av å få skapt noe, skape noe trykk, vi slår fra oss ballen fordi vi er slitne, vi bruker for lang tid på å komme inn i presspillet vårt, få roe ned, spille lengre angrep, slik at vi kan være med å styre litt. Men Brann styrer stort sett alt i annenomgang, sier Rekdal.

Der Ingason erkjenner at han filmet, mener Pereira at han skulle hatt straffe. Han antydet i stedet at «imaget» hans førte til at han fikk gult kort og ikke straffe.

Det sa han først i et pauseintervju med TV 2. Etter kampen kranglet han videre med ekspert Jesper Mathisen. Han uttalte på direkten at «det var et dårlig forsøk på filming».

– Hvis du er så sikker i din sak, kan du spørre (Japhet) Sery Larsen. Han kom bort i meg på en dødball etterpå og sa at han var heldig. Da lurer jeg på hvorfor han er heldig? spør Pereira.

Overfor VG bedyrer Pereira at han ikke filmet etter kampen.

– Jeg blir jo tatt i leggen. Det er ikke veldig mye kontakt, men det er nok til at jeg blir hindret. Derfor tenker jeg det er straffe, sier Pereira – og erkjenner at det er flaut at Rosenborg får to gule kort for filming.

Da 23-åringen får spørsmål om hva han mente med at «imaget felte ham» i situasjonen der han ikke fikk straffe, svarer han slik:

– Det var i pausen, så jeg sa det i heten. Men jeg blir kanskje tatt som en useriøs type, siden jeg kanskje er en litt useriøs type. Men jeg hadde ikke filmet, sier han.

– Men tror du dommeren visste at du var en useriøs type?

– Det virket som han visste det, ja, sier Pereira.