Det var torsdag formiddag at Obos-klubben kunngjorde at Hansen er ferdig på grunn av «sportslig negativ resultatmessig trend og manglende tillit i spillergruppa».

– Jeg er uenig i at jeg ble sparket. Jeg mener det var unødvendig, sier Vegard Hansen til VG.

– Hva er forklaringen fra klubben?

– Evalueringen av meg blant spillerne blir brukt som grunn. Det var noen få punkter som kunne ha vært løst. Etter min mening har ledelsen tolket evalueringen for hardt, sier Vegard Hansen - og fortsetter:

– Jeg er skuffet over vi ikke klarte å løse dette. Jeg har vært borti tøffere evalueringer tidligere. Jeg snakket med spillerne i dag, og det forsterket mitt bilde av at det kunne ha vært løst.

Kongsvinger tapte 2–1 mot Start i Kristiansand sist søndag, etter at Kongsvinger tok ledelsen, men hjemmelaget scoret to ganger etter pause.

54-åringen fikk det første hintet om at hans KIL-tid var over mandag morgen. Tirsdag møtte han KIL-ledelsen. Onsdag gjennomførte han treningen. Torsdag sa han «ha det» til spillerne.

– Jeg tror vi kunne ha løst det sammen som klubb og kommet videre. De punktene som kom fram i evalueringen, var i hvert fall ingen oppsigelsesgrunn, mener Vegard Hansen.

VISEKAPTEIN: Kongsvingers Harald Holter. Her fra en kamp i november i fjor. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Visekaptein Harald Holter avfeier derimot Hansens påstander om at det kunne løst seg mellom trener og spillergruppe.

– Vegard har ikke tillit i gruppen lengre. På grunn av dårlige resultater i tillegg, skjønner jeg at klubben gjør som de gjør. At spillerne har gitt noen signaler på at det kunne vært løst, stemmer ikke, sier Kongsvinger-veteranen på 27 år.

– Hvorfor har dere ikke tillit?

– Det vil jeg holde internt med klubben og gutta mine, svarer Holter.

Mye er skjedd siden Kongsvinger leverte målshow mot Ranheim i august:

Kapteinen vil heller ikke vil si hva de ga tilbakemeldinger om i evalueringen som var med på å felle treneren.

Vegard Hansen hevder at noe av kritikken mot ham gikk på at han ikke fulgte godt nok opp de spillerne som ikke spilte jevnlig. Han forteller videre at det ble noen utfordringer, og ifølge ham spesielt i samarbeidet med Nystuen.

– Det har vært diskusjoner mellom Espen Nystuen og meg. De diskusjonene har blitt hyppigere og tøffere. Jeg opplever at det har eskalert litt, sier Hansen til VG.

– Er det grunnen til at du nå får sparken?

– Jeg har spurt Espen om det, og han avkrefter det. Men hvis jeg var ham, så ville så tøffe fighter med en ansatt, ha preget meg. Jeg har sikkert tatt for mange fighter og har kanskje vært for hard mot ham. Det er rart om ikke det skulle være en medvirkende årsak til sparkingen, svarer Hansen.

DAGLIG LEDER: Espen Nystuen i Kongsvinger. Her fra en kamp i 2020 da han var trener i klubben. Foto: Terje Pedersen / NTB

Nystuen har sett uttalelsene fra Hansen.

– Jeg forstår at Vegard har behov for å uttrykke sin misnøye. Samtidig har ikke vi behov for å inngå i en polemikk med Vegard om dette. Sannheten er at spillernes mistillit og resultatutviklingen er årsaken til vår avgjørelse, sier Nystuen til VG.

Hansen syns det er vondt ikke å få være med på sesonginnspurten. Kongsvinger er nummer tre med fire kamper igjen å spille. Flere lag er hakk i hæl på tabellen. 3., 4., 5. og 6. plass gir mulighet for kvalifiseringsspill til Eliteserien.

– Jeg har trivdes godt på Kongsvinger, hatt fantastiske kolleger og gode spillere, og det er mange trivelige folk i klubben.