Aller størst oppmerksomhet fikk nok budskapet om at Diego Maradona var død den 25.november, bare noen uker etter sin 60. fødselsdag. Han døde av hjerteinfarkt i sitt eget hjem. Maradona er av mange regnet som den aller beste fotballspilleren gjennom tidene.

I slutten av januar kom nyheten om at basketballvirtuosen Kobe Bryant hadde omkommet i en helikopterulykke, bare 41 år gammel. Datteren Gianna (13) var også om bord og døde. Bryant var en av sin generasjons største basketballstjerner.

Her hjemme vakte det stor sorg da tidligere OL-vinner Finn Christian Jagge døde etter sykdom i juli. Han ble bare 54 år gammel. Finken - som han ble kalt - slo Alberto Tomba og tok OL-gullet i slalåm i 1992. Han ble hyllet som en av foregangsmennene i det norske alpineventyret.

Ove Nygren var en annen alpinist fra den samme generasjonen som døde i 2020. Han ble 52 år gammel.

De som er glad i engelsk fotball, mistet mange legender i løpet av 2020. I november kom nyheten om at målvakten Ray Clemence, som i sin tid spilte for Liverpool og Tottenham, døde etter lengre tids sykdom, 72 år gammel. Med Liverpool vant han ligaen fem ganger, og var også med på å vinne serievinnercupen, det som nå heter Champions League, tre ganger.

Noen uker tidligere ble det kjent at Nobby Stiles var død etter lengre tids sykdom, 78 år gammel. Manchester United-spilleren var med å vinne fotball-VM med England i 1966.

Det var også Jack Charlton, som døde i juli, 85 år gammel. Han spilte mer enn 20 sesonger for Leeds United. Norman Hunter spilte ikke VM-finalen, men var i troppen. Leeds-legenden døde i april etter å ha blitt smittet av corona-viruset. Keeperne Peter Bonetti og Harry Gregg, samt Trevor Cherry var andre helter fra engelsk fotball som døde i 2020.

En annen kjent skikkelse fra engelsk fotball, Gérard Houllier, døde i desember, 73 år gammel. Treneren førte Liverpool til cupmesterskap og UEFA-cup-triumf og både Paris Saint-Germain og Lyon til ligatitler. En annen fransk fotballtrener som døde i 2020, var Michel Hidalgo, som ledet det sterke landslaget på begynnelsen av 1980-tallet.

I desember døde også Paolo Rossi, Italias helt fra fotball-VM i 1982, bare 64 år gammel. Han var 1982-VMs toppscorer med seks mål.

Sveriges fotballhelt Agne Simonsson døde, 84 år gammel. I 1958 var han del av det svenske laget som tok sølv under VM-sluttspillet på hjemmebane. I finalen ble Brasil, med Pelé i spissen, for sterk.

Blant mange idrettshelter som døde så altfor tidlig var den hviterussiske fotballspilleren Maksim Tsygalko (37), den norske basketballspilleren Alex Dakin (27), den franske klatreren Luce Douady (16) og snowboarderen Axel Pullin (32). Motorsykkelførerne Paulo Goncalves (40) og Edwin Straver (48) omkom begge under Rally Dakar.

I motorsportens verden døde en av de aller største legendene i 2020. Stirling Moss, kjent som den kanskje beste Formel 1-føreren som aldri ble verdensmester, døde i april etter lang tids sykdom. Han ble 90 år gammel.

Flere kjente idrettsledere døde her hjemme. De mest kjente var kanskje friidrettspresidenten Svein Arne Hansen, Thor Ole Rimejorde, mannen som «fant opp» Olympiatoppen, og Tor Torgersen, kjent friidretts- og svømmetrener - og tidligere OL-deltaker i lange løp. Friidretten mistet også to spydlegender i Jānis Lūsis og Dana Zátopková (kona til Emil Zátopek).

Snowboardikonet Tom Bjerknæs døde i juli. Bjerkenæs var en av de første snowboardkjørerne i Norge, og var blant annet inspirasjonskilde for filmen «Switch» i 2007. Han ble 70 år gammel.

De tidligere Lyn-heltene Jan Rodvang og Axel Berg døde også i 2020. Frank Tømmervåg, best kjent fra Lillestrøms storlag på 1970-tallet, gikk bort i juni.

I USA døde Henri Richard, den mestvinnende NHL-spiller noen gang. Det samme gjorde den legendariske NFL-treneren Don Shula og den tidligere NBA-sjefen David Stern. WADA-president John Fahey gikk også bort.

Klatre-Norge mistet en av sine mest markante personligheter i Iver Gjelstenli. Han døde i ulykken på Romsdals høyeste fjell, Store Vengetind, i juni.

Endelig tar vi med at kuskelegenden Brede Killingmo døde, 89 år gammel. Han vant over 2000 løp i sin lange karriere.