Martin Ødegaard og Morten Thorsby kom raskt ned på jorda etter storspillet på U21-landslaget. Lørdag tapte Heerenveen 1-3 mot Utrecht i serien i Nederland.

Ødegaard og Thorsby scoret til sammen alle målene til Norge U21 i 3-1-seieren mot regjerende europamester Tyskland U21, og fikk begge tillit fra start for Heerenveen mot Utrecht i første seriekamp etter landslagspausen

Stjin Schaars ga Heerenveen ledelsen etter 23 minutter på bortebane, men Yassine Ayoub utlignet kun tre minutter senere for hjemmelaget.

Jean-Christophe Bahebeck sørget for 2-1-ledelse til Utrecht fire minutter før pause, før den PSG-utleide 24-åringen også la på til 3-1 etter 63 minutter.

Thorsby ble tatt av banen etter 77 minutter, mens Ødegaard spilte hele kampen i 1-3-tapet. Nicolai Næss kom ikke på banen for Heerenveen.

Utrecht klatrer opp i ryggen til Ødegaard og co. etter lørdagens trepoenger. Heerenveen på sjetteplass har 14 poeng, mens Utrecht har 13.

Emil Hansson var ubenyttet reserve i Feyenoords 0-0-kamp mot PEC Zwolle. Feyenoord er tabelltreer med 16 poeng.

Ajax har samme poengsum på andreplass på tabellen etter sin 4-0-seier mot Sparta Rotterdam. Dennis Tørset Johnsen var ikke i troppen til hovedstadslaget.

Roda vant 1-0 mot NAC Breda i den siste kampen i nederlandsk æresdivisjon lørdag.