TOTTENHAM - ARSENAL 1–0:

Harry Kane ble vraket av Arsenal som åtteåring, før han gikk til rival Tottenham via Watford. Det angrer nok Arsène Wenger og hans apparat på i dag.

Lørdagens seiersmål kom etter 49 minutter. Ben Davies fikk tid til å prikke et innlegg, og backen traff perfekt på hodet til Kane, som sendte ballen tilbake i hjørnet den kom fra.

Med en ny nettkjenning er Kane oppe i 23 ligamål med tolv kamper igjen å spille.

– Vi er veldig fornøyd med prestasjonen vår i dag. Vi hadde sjanser til å punktere kampen, men vi kjemper med alt vi har og vinner. Alltid fantastisk med en slik seier, også ser vi mot kampene som kommer fremover, sa matchvinneren etter kampen, ifølge TV 2.

Kane har for vane å score i Nord-London-derbyene. Lørdag scoret han sitt sjuende mål i sitt sjuende derby. Kun Emmanuel Adebayor (8) har flere.

– Kane elsker å score mot Arsenal, men han burde hatt flere mål i dag, sa lagkamerat Eric Dier etter kampen.

– Første målet var nøkkelen, og vi slapp det inn. Kane utgjorde forskjellen, det er det han gjør, sa Wenger.

Aubameyang nøytralisert

Kane hadde to gigantmuligheter til å legge på til 2-0 kun få minutter etter at han sendte hjemmelaget i ledelsen på Wembley, men begge ganger gikk ballen utenfor målet til Petr Cech.

Keeperen, som ikke har holdt nullen på de siste ni kampene, måtte også varte opp med flere gode redninger i det som var en enveiskjøring fra Tottenhams side. Vertene burde vunnet med større sifre.

Innbytter Alexandre Lacazette fikk to store sjanser til å spolere festen på tampen, men franskmannen er ute av målform og klarte ikke å sette ballen i mål. Den siste muligheten misbrukte han alene med keeper Hugo Lloris tre minutter på overtid.

Pierre-Emerick Aubameyang fikk en drømmestart i Arsenal-trøya med scoring i 5-1-seieren mot Everton i forrige serierunde, men spissen ble nøytralisert av Tottenhams forsvarsrekke lørdag.

Klatrer på tabellen

Heller ikke Henrikh Mkhitaryan klarte å kopiere assistflommen fra forrige kamp. Armeneren ble tatt av banen etter 65 minutter.

Tottenhams trepoenger betyr at laget klatret til tredjeplass på tabellen med 52 poeng.

Fire poeng skiller opp til Manchester United på annenplass, mens Liverpool på fjerdeplass har ett poeng mindre. Manchester United og Liverpool har imidlertid én kamp mindre spilt.

Arsenal forblir på sjetteplass, og dersom Liverpool vinner mot Southampton søndag skiller det hele ni poeng opp til den siste mesterligaplassen.

Lørdagens kamp markerte for øvrig ny rekord i antall tilskuere i Premier League. 83.222 var til stede på Wembley.