Sørloth og lagkameratene så lenge ut til å ha gjenvunnet posisjonen som serieleder mandag, men fem minutter på overtid hamret Anastasios Bakasetas inn 2-2-målet for Alanyaspor fra distanse.

Dermed er Trabzonspor for første gang på lenge på etterskudd i kampen om ligagullet i Tyrkia.

Fredrik Gulbrandsen og Istanbul Basaksehir klatret til topps på tabellen i superligaen fredag og er fortsatt i førersetet takket være mandagens sene Alanyaspor-utligning. To poeng skiller ned til Sørloth og Trabzonspor på plassen bak.

Seks serieomganger gjenstår.

Sørloth kom ikke på scoringslisten mandag og har dermed ikke funnet veien til nettmaskene i ligaen etter at kampaktiviteten ble gjenopptatt etter koronapausen. Nylig scoret imidlertid trønderen to ganger da Trabzonspor sikret seg plass i cupfinalen.

Mandag var han også i høyeste grad delaktig. Da Abdülkadir Omur sendte gjestene i ledelsen etter bare sju minutters spill sto Sørloth bak den målgivende pasningen.

Den norske landslagsspissen var våken og fanget opp et meget svakt tilbakespill i hjemmelagets forsvar. Alene med keeper slo han uselvisk ballen på tvers av feltet til lagkamerat Omur på bakerste stolpe. Sistnevnte fikk en enkel jobb med å sende Trabzonspor foran.

Sørloth står med 19 fulltreffere i ligaen så langt denne sesongen. Det gjør ham til toppscorer. Nærmest følger tidligere Newcastle-spiss Papiss Cissé, som satte inn sin 16. fulltreffer da han utlignet til 1–1 for Alanyaspor mandag.

Sju minutter ut i annen omgang så Filip Novak ut til å bli matchvinner for Trabzonspor da han ble frispilt foran hjemmelagets keeper. Tsjekkeren trengte to forsøk, men satte inn 2-1-målet som skilte lagene langt inn i overtiden.

Fem minutter etter passerte 90 utlignet imidlertid hjemmelaget.

Ti minutter før slutt fikk Trabzonspors midtstopper Majid Hosseini rødt kort. To minutter senere ble også Alanyaspor redusert til ti mann da Fabrice N'Sakala ble sendt i garderoben.