FC KØBENHAVN - ATLETICO MADRID 1–4

– Jeg er tilfreds med vårt offensive spill i kveld. Vi skapte egentlig flere sjanser enn det vi kunne drømt om. Men vi mangler soliditet, noe man blir straffet for mot et så godt lag som Atlético. Vi hadde håp om å klare et resultat, men nå er vi «steindøde» (i returoppgjøret), sa FCK-trener Solbakken til klubbens nettsted etter kampen.

– Det var en komplett prestasjon fra vår side. Jeg er meget fornøyd. FCK prøvde å presse oss, men vi leverte meget sterkt, sa Atlético-trener Diego Simeone, ifølge Ritzau.

Madrid-laget presset på fra start i første kamp av europaligaens 16-delsfinale, men danskene tok ledelsen mot spillets gang etter et kvarters spill.

Tidligere Rosenborg-back Peter Ankersen sendte ballen inn i feltet, og der lå lagkamerat Viktor Fischer og lurte foran mål. Han satte inn 1-0 med en frekk hælflikk. Hjemmefansen i Parken brøt ut i ellevill jubel.

Men euforien varte ikke lenge i den danske hovedstaden. Seks minutter etter sto det 1-1. Antoine Griezmann la inn fra høyrekanten, og like foran kassen ventet Saúl Niguez. Han stanget inn utligningen fra fem meters hold.

FCK-trener Ståle Solbakken (t.h.) og hans mannskap måtte strekke våpen mot Atlético Madrid torsdag. Foto: NTB scanpix

Griezmann-scoring

Åtte minutter før pause var matchen snudd. Kévin Gameiro satte inn 2-1 etter fint kombinasjonsspill fra bortelaget. Dermed så oppgaven tung ut for Solbakkens menn.

Og det skulle bli enda tyngre i snødrevet i København. Etter 71 minutter satte Atlético-stjernen Griezmann inn 3-1 alene mot FCK-keeper Robin Olsen.

Atlético kjørte på videre, mens FCK-spillerne virket preget av stundens alvor.

Stolpetreff

Solbakken prøvde å mane sitt mannskap til innsats, men et knapt kvarter før slutt fikk danskene nok en nesestyver. Vitolo fastsatte sluttresultatet til 4-1 etter målgivende pasning fra Thomas Partey.

Vertene fikk en mulighet til å redusere etter corner mot slutten, men headingen fra innbytter Andrija Pavlovic gikk i stolpen og ut. Det ebbet ut i tremålsseier til bortelaget.

Dermed har FCK en nærmest umulig oppgave i vente før returoppgjøret i Spania om en uke.

Kan bli årets trener

Solbakken ble tidligere torsdag nominerte til å vinne prisen Årets trener i dansk fotball for 2017.

Det danske fotballforbundet (DBU) har nominert Solbakken, Brøndby-trener Alexander Zorniger, Nordsjælland-trener Kasper Hjulmand og Niels Nielsen. Sistnevnte ledet Danmarks kvinnelandslag til EM-finale i fjor.