Bakgrunnen er oppførselen under og etter helgens 4–3-seier mot Tottenham.

Diogo Jota hadde nettopp scoret seiersmålet på overtid. Da stormet den tyske manageren bort til fjerdedommeren.

Etter kampen uttalte Klopp seg kritisk til dommerteamet. Ifølge FA antydet Klopp at hoveddommer Paul Tierney var partisk.

– Vi har en historie med herr Tierney. Jeg vet virkelig ikke hva den mannen har imot oss. Han vil alltid si at det ikke er et problem, men det kan ikke være sant, sa Klopp til Sky Sports etter kampen.

Henry Winter i The Times var sterkt kritisk til Klopps oppførsel, mens BBC-ekspert Chris Sutton mener han burde bli suspendert. Tidligere Liverpool-spiller Jason McAteer uttalte at Klopp «ikke greier å overstyre følelsene sine».

Tidligere toppdommer Mark Clattenburg sier i et intervju med ESPN at Klopp burde vært sendt på tribunen etter opptrinnet på sidelinjen.

– Jürgen Klopp er en rollemodell og dette overføres helt ned til grasrotfotballen. Hvis vi synes at dette er en akseptabel oppførsel etter at de nettopp har scoret seiersmålet, så tar vi fullstendig feil, sier Clattenburg i intervjuet.

Tirsdag møtte Liverpool-manageren pressen foran den utsatte kampen mot Fulham onsdag. Det ble dommersituasjonen naturlig nok et tema.

– Situasjonen burde ikke ha skjedd i det hele tatt. Det er sånn det er. Det var mye følelser og sinne i det øyeblikket. Derfor feiret jeg slik jeg gjorde, sa han.

Tyskeren tok også på eget initiativ opp uttalelsene han kom med i TV-intervjuene i etterkant av kampen.

– Jeg prøvde å roe meg ned (etter kampen), men det gikk ikke skikkelig. Så gikk jeg til intervjuene. Der sa jeg det jeg sa, sa Liverpool-sjefen.

Også Tottenham-sjef Ryan Mason var kritisk til dommeren. Han mente at Diogo Jota burde vært utvist for denne stemplingen: