Den første halvannen omgangen av cupens fjerde runde mellom Viking og Rosenborg ga hverken hjemmesupporterne eller de tilreisende tilskuerne særlig verdi for pengene.

– Vi er ikke gode nok i dag, så vi må hjem og trene. Så skal vi være bedre forberedt til seriestart mot samme motstander. En fullt fortjent seier for Viking i dag, er oppsummeringen fra RBK-sjef Kjetil Rekdal til NRK etter kampslutt.

Det skulle gå lang tid før de første virkelig store mulighetene kom. Men da de først kom eksploderte det i Stavanger.

KOK: Viking-scoringene ble feiret med bluss og fyrverkeri på tribunen. Foto: Carina Johansen / NTB

64. minutt: Zlatko Tripic trillet ballen til Sander Svendsen som hadde beveget seg innover i banen rett på utsiden av RBKs 16-meter. Kantspilleren fikk stå helt alene og elegant plassere ballen nederst i det høyre hjørnet.

67. minutt: Så var det nysigneringen Lars-Jørgen Salvesens tur. Spissen tok med seg ballen fra egen banehalvdel og stormet mot Rosenborg-målet. Fra nesten samme avstand banket han til i det samme hjørnet som Svendsen.

På tre minutter hadde Viking gått fra 0–0 til 2–0 på SR-Bank Arena.

1–0: Viking-spillerne feirer med Sander Svendsen etter 1–0-scoringen. Foto: Carina Johansen / NTB

Salvesen brukte dermed bare åtte minutter på å markere seg i Stavanger. Kristiansanderen startet på benken og ble byttet inn etter 59 minutter.

– Det er selvfølgelig sånne ting man drømmer om. Det er en solid lagseier, vi scorer på sjansene våre og det viktigste var å ta seg videre.Det var utrolig deilig å se scoringen gå i mål, sier Salvesen til NRK.

Da så Rosenborg ut til å miste piffen og kampen ebbet ut i 2–0-seier til Viking.

– Dersom dette er nivået vi skal levere uke etter uke i sesong, da lover det ikke bra. Det var for lite, så nå har vi en måned til å komme på et høyere nivå, er dommen fra RBK-trener Rekdal til NRK.

I kvartfinalen får siddisene tøff motstand av Bodø/Glimt, klubben den nye Viking-helten Salvesen nylig meldte overgang fra:

– Det passer meg veldig fint. Jeg må opp og pakke ut av leiligheten, så det er fint å få seg en tur opp, ler Salvesen.