MANCHESTER CITY - LEICESTER 5–1

– Sergio har en utrolig målteft i boksen, så vi prøver hele tiden å skape sjanser for ham. Det er bare å gratulere ham i dag. Det er ikke enkelt å score fire mål i samme kamp, sa City-manager Pep Guardiola etter kampslutt, ifølge BBC.

– Vi er veldig fornøyd. Vi må fortsette på samme måte, sa spissen selv.

– Fem baklengsmål kjennes vondt. Vi spilte en god førsteomgang, men slapp City til for mange muligheter etter pause, sa Leicester-manager Claude Puel.

Agüero stjeler trolig overskriftene for sine fire fulltreffere, men også Kevin De Bruyne var toneangivende for vertene.

Den belgiske formspilleren bidro med tre målgivende pasninger underveis.

Tidlig scoring

City har nå 16 poeng ned til tabelltoer og byrival United. «De røde djevlene» har én kamp til gode på Agüero og co. - den spilles i Newcastle søndag.

Leicester på 8.-plass står med 35 poeng så langt. Det er hele 37 poeng mindre enn City.

Raheem Sterling sendte hjemmelaget i føringen allerede etter tre minutters spill hjemme i Manchester.

Den fotrappe engelskmannen bredsidet ballen i mål etter et fint innlegg fra De Bruyne.

Raheem Sterling satte inn vertenes første mål mot «revene». Foto: Anthony Devlin/PA via AP/NTB scanpix

En tung start til tross, Leicester kjempet seg tilbake til 1-1. Jamie Vardy utnyttet en stygg feil av vertenes Nicolás Otamendi, fosset mot mål og plasserte inn utligningen etter 24 minutters spill. Resultatet sto seg til pause.

Etter hvilen var det slutt for bortelaget. Agüero omsatte en flott De Bruyne-pasning i mål bare tre minutter etter hvilen, og fem minutter senere kombinerte duoen igjen.

Den argentinske måltyven Agüero sørget for 3-1 til hjemmelaget. Dermed var matchen i realiteten punktert.

Mesterligaen neste

Leicester maktet ikke å komme tilbake i oppgjøret. I stedet sørget Agüero for 4-1 med en fin chip knappe kvarteret før full tid. Helt på tampen dundret han inn 5-1 på flott vis.

Dermed kunne hjemmefansen juble for en overbevisende firemålsseier og tre poeng da dommer Mike Jones blåste av oppgjøret.

I neste kamp gjester Manchester City Mohamed Elyounoussi og Basel i mesterligaen. Oppgjøret i Sveits spilles tirsdag.

Leicesters neste kamp er i FA-cupen. «Revene» tar imot Sheffield United i 5. runde av turneringen.