– Vi skåler med rosa champagne. Vi er sykt glade på hennes vegne, skriver mamma Bettina Graham Hansen i en SMS til VG.

Hun har sittet hjemme i sofaen på Tåsen og sett datteren oppnå drømmen om å vinne Champions League.

– Jeg skal feire morgendagen i Barca-drakt! Og jeg har lovet å servere makroner i gull hvis hun vant, skriver mor Graham Hansen avslutningsvis.

Finalemotstander Chelsea ble utspilt etter alle kunstens regler i 1. omgang på Gamla Ullevi i Göteborg. Etter 36 minutter gikk Barcelona opp i 4–0-ledelse etter scoring av den norske høyreangriperen.

– Jeg vet hvor god Caroline er, og det er så utrolig kult at hun får vist frem hvor god hun er. Hun har hatt ekstrem motgang med skader til viktige kamper, sier TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen til VG.

– Derfor er det så kult å se at hun nå får lov til å skinne på den arenaen som hun viser at hun behersker.

Etter en drøy time ble Caroline Graham Hansen byttet ut. Før det hadde hun rukket å være innblandet i tre scoringer.

– En maktdemonstrasjon av Barcelona, fastslår toppfotballsjef Lise Klaveness til VG.

Barcelona bryter dermed Lyons hegemoni med fem strake triumfer i den mest prestisjefylte klubbturneringen.

– Chelsea savner Maren Mjelde, sier Andrine Hegerberg i Viasat4-studio om den skadede norske stjernen.

Den andre norske Chelsea-spilleren, Guro Reiten, startet på benken, men kom inn for Melanie Leupolz etter sidebytte - og gjorde en god figur. Men da var kampen for lengst avgjort.

Manchester United-spillerne Henning Berg, Ronny Johnsen og Ole Gunnar Solskjær, Steinar Pedersen for Borussia Dortmund, John Arne Riise for Liverpool, Ingvild Stensland for Lyon - og selvfølgelig Ada Hegerberg for Lyon er norske kvinner og menn som har vunnet Champions League tidligere.

Barcelona er den første klubb som tar Champions League-trofeet for begge kjønn.

35 sekunder var gått da Barcelona gikk i ledelsen 1–0. Først skjøt Lieke Martens i tverrliggeren, så la Caroline Graham Hansen inn - og så endte det på en merkverdig måte med at to Chelsea-spillere var sist på ballen før den dalte inn i buret, uten at keeper Ann Katrin Berger klarte å avverge.

DEPPER: Fran Kirby blir trøstet av Guro Reiten etter tapet i Göteborg søndag. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Etter 11 minutter var det klart for straffespark for Barca da Graham Hansen spilte inn til Jennifer Hermoso, som kanskje ikke skulle hatt straffe - men dommeren pekte fortsatt på 11-metersmerket etter VAR-sjekk.

Alexia Putellas har et venstrebein av guds nåde. Med det satte hun inn 2–0 på straffe.

Da klokken passerte 20 minutter ble det 3–0. Det var et lærebokangrep som endte med at Aitana Bonmati løp seg fri og scoret alene med målvakt Berger.

Caroline Graham Hansen utgjør Barcelonas angrepstrio sammen med Jennifer Hermoso og nederlandske Lieke Martens. Etter 36 minutter fikk Oslo-kvinnen servert ballen på sølvfat fra Martens - og hun puttet ballen i nettet til 4–0.

To tidligere Champions League-finaler har endt i tårer for «Carro»:

• I 2016 satt hun på tribunen skadet da hennes Wolfsburg tapte og Lyon tok sin første av fem strake Champions League-troféer.

• To år senere forlot hun banen skadet halvveis finalen og måtte igjen se lagvenninnene tape for Lyon.

Tre år har gått siden den vonde kvelden i Kiev. Siden den gang har hun sluppet lettere unna skader og tatt nye steg.

Sommeren 2019 valgte hun å bytte ut grønne Wolfsburg-drakten med Barcelonas «azulgrana».

2021-finalen minner ikke så rent lite om 2019-finalen da Lyon ledet 4–0 etter 30 minutter mot Barcelona - etter tre mål av Ada Hegerberg. Den gang endte det 4–1.

Chelsea er for første gang i Champions League-finalen. Klubben er i finalen også for herrer og kan ta en slags revansj der.

– Kampen var over før den hadde begynt, innrømmer Chelsea-trener Emma Hayes skuffet.

– Gratulerer til Barcelona. De fortjente seieren. Vi lærer av dette. Det er neste steg for oss.

Landslagskaptein Maren Mjelde er skadet, men med krykker har hun hatt rollen som inspirator for finalejentene.

– Jeg kom til Chelsea i 2017. Vi har vunnet alt i England. Nå står vi her i Champions League-finalen. Jeg håper det er den første av mange, sa Maren Mjelde til Viaplay på forhånd.

Caroline Graham Hansen (nummer to fra høyre) og de andre Barcelona-spillerne jubler etter å ha tatt føringen på selvmål. Til høyre kommer Kheira Hamraoui. Foto: Adam Ihse / PA Wire