Den oppsiktsvekkende beskjeden kommer dagen etter at Marseille signerte midtbanespilleren Olivier Ntcham på overgangsvinduets siste dag.

– Vi avsluttet overgangsvinduet med å signere en spiller. Det var en avgjørelse som ikke ble tatt av meg. Jeg har ingenting med det å gjøre. Jeg fant ut av det i morges gjennom pressen. Det er en spiller jeg hadde sagt nei til. Derfor har jeg bedt om å si opp kontrakten min, sier Villas Boas.

– Jeg vil ikke ha noe som helst av Marseille, jeg vil ikke ha penger av klubben. Jeg vil bare dra, sier han og forklarer:

– Jeg er veldig sint. Selv i mine verste mareritt hadde jeg ikke trodd at jeg skulle ende opp i denne situasjonen.

Ifølge franske medier var kaptein Steve Mandanda den eneste av Marseille-spillerne som ble informert om trenerens avgjørelse før den direktesendte pressekonferansen, der resten av troppen skal ha blitt gjort oppmerksom på situasjonen.

Det har stormet i Marseille de siste ukene. Laget har tapt sine fire siste kamper, noe som førte til at fansen i helgen stormet klubbens treningsanlegg med bluss.

Flere supportere ble arrestert og lørdagens planlagte kamp mot Rennes ble utsatt på grunn av opptøyene, som du kan se de spektakulære bildene av her:

I tillegg har lagets to største stjerner, Dimitri Payet og Florian Thauvin, havnet i en heftig disputt som etter hvert ble bredt dokumentert gjennom lekkasjer til fransk presse.

Ifølge RMC skal Payet, i en høylytt krangel foran hele troppen, ha beskyldt Thauvin for kun å spille for sin egen fremtid, mens Thauvin skal ha kritisert vekten til Payet og kritisert ham for å ha gått bak ryggen til lagkameratene og godtatt et vesentlig lønnskutt i bytte mot en fremtidig rolle som sportsdirektør i klubben.

Nå rammes klubben fra havnebyen av nok en skandale i form av trenerens plutselige ønske om å slutte i jobben. Kontrakten hans varer i utgangspunktet frem til sommeren.

– Jeg venter på et svar fra ledelsen, sier han.

Marseille spiller borte mot Lens onsdag kveld klokken 21.00. Foreløpig er det uvisst om Villas-Boas leder oppgjøret.

– Jeg fortsetter helt til ledelsen lar meg dra, sier portugiseren.

Pressekonferansen hans vekker minner blant Marseille-fansen, som så sent som i 2015 måtte se daværende trener Marcelo Bielsa si opp på direkten etter et tap i første serierunde av 2015/16-sesongen.

Man kan trygt si at alt ikke har gått på skinner de siste årene for klubben som vant den aller første versjonen av Champions League under det nåværende formatet i 1993.

Klubben har ikke vunnet den franske ligaen siden 2010. I 2018 tapte de Europa League-finalen mot Atlético Madrid.