Atlético Madrid ble dermed påført det første tapet i La Liga denne sesongen.

Real Madrid har hatt et godt tak på byrivalen i det siste - dette er den femte kampen på rad uten seier til Atlético Madrid.

Det var en viktig seier for Real Madrid. Om de hadde tapt, hadde det vært ni poeng opp til Atlético Madrid - og en kamp mer spilt. Nå skiller det plutselig bare tre poeng. Atlético Madrid hadde 26 ligakamper på rad uten tap.

Forrige uke var det snakk om at Zinedine Zidane satt løst i stolen, men de tre seirene i løpet av den siste uken forandrer nok på det. Real Madrid har på disse tre matchene ikke sluppet inn et eneste mål og scoret totalt fem mot Sevilla, Borussia Mönchengladbach og Atlético Madrid.

Martin Ødegaard er skadet og var ikke med i Real Madrids tropp til kampen. Nordmannen har vært involvert i 10 av 18 kamper for klubben til nå denne høstsesongen. På Real Madrids hjemmeside kom det fram at Ødegaard trente innendørs før helgen.

Casemiro sendte Real Madrid i ledelsen i 1. omgang på en velplassert heading som lurte selv Jan Oblak i Atlético Madrid-buret. Toni Kroos la inn.

2–0 kom etter et kanonskudd, der Oblak rotet ballen i eget mål. Dani Carvajal skjøt i stolpen, og ballen traff ryggen på målvakten, som dermed får notert selvmål på de offisielle statistikkene.

Real Madrid er nummer tre på tabellen. Atlético Madrid leder fortsatt - med Real Sociedad på 2. plass.

Atlético Madrids to siste ligatap har begge kommet mot byrivalen. Det forrige kom den 1. februar.