På spørsmål om hvordan Alexander Sørloth bør forholde seg til det som blir skrevet i boken, virker Solbakken forvirret:

– Det er helt umulig for meg å svare på. Jeg vet ikke hva som står eller hva som har skjedd. Jeg vet ikke hvem som er den fornærmede part, eller om det er to eller tre. Nå skjønner jeg ingenting. Hvem har skrevet boken? Er det Lagerbäck, «Perry», eller har det kommet to bøker? sier Solbakken til VG under pressekonferansen – og får et kort resymé av VGs journalist.

I fjor skrev VG at Alexander Sørloth havnet i disputt med daværende landslagsassistent Per Joar Hansen, som nå har gitt ut bok med et eget kapittel om hendelsen og tiden på landslaget.

I boken til sin assistent «Perry» skriver tidligere landslagssjef Lars Lagerbäck at han «aldri har opplevd slik oppførsel fra en spiller». Til VG sier han at Sørloth «gikk over streken»:

Real Sociedad-spissen er ikke med på denne samlingen grunnet skade.

– Alexander får vel bli ferdig med saken og skrive en bok selv nå som han er skadet. Nei, det henger jeg meg ikke opp i. Dette er ikke min «business». Jeg kan ikke kommentere det noe mer, men det er nok ikke den boken jeg skal lese denne samlingen. Da leser jeg heller om norske blåbærplukkeres tøffe hverdag under corona.

Bare dager før Norges viktigste landskamp på lang tid, har landslagets tidligere trenerduo gitt ut bok, hvor de blant annet går dypt inn i det interne bråket som utspilte seg etter fadesen mot Serbia. Avslutningen til Lagerbäck og Hansen ble turbulent etter at Norge ikke kom til EM. I oktober i fjor smalt det internt da laget skulle evaluere hva som gikk galt.

Under pressekonferansen avviste landslagssjefen at dette nå blusser opp igjen kan være med å gjøre denne samlingen trøblete.

– Jeg har ikke hørt noen av spillerne snakke om den før jeg møtte Strandberg i gangen her, svarer Solbakken kontant.

Midtstopper Stefan Strandberg stilte også opp på pressekonferansen. Han var til stede under de mye omtalte møtene som fant sted for et drøyt år siden. Han er klar på at han har lagt saken bak seg.

– Jeg har fått det med meg. Det er hyggelig for «Perry» at han gir ut bok. Den saken har fått mye oppmerksomhet, men jeg har lagt det bak meg for lenge siden. For meg går det helt fint at den kommer nå, sier Strandberg til VG.

– Hva tenker du om at den kommer nå?

– For meg går det helt fint. De skal vel selge boken da, så sånn sett er det fin timing, smiler han.

Stefan Strandberg er klar på at han er ferdig med saken. Foto: Bjørn S. Delebekk

– Det er mange andre og større problemer i verden enn at den boken kommer nå, fortsetter han.

Strandberg understreker at han ikke har noe vondt å si om den tidligere trenerduoen.

– Det ble en litt trist avslutning på det hele, men jeg har mye fint å si om dem. Ståle har kommet inn og gjort noen små forandringer. Han er nok tydeligere og tøffere med oss, men en del av det vi gjør, bygger på det samme.