Willis Furtado kom alene med keeper, banket ballen i mål og sendte Levermyr til himmels.

– Jeg er glad for å score. Det var en god følelse. Det var en god avslutning med venstrefoten min, sier Furtado til Discovery+.

Målet kom totalt mot spillets gang, etter gjestene hadde dominert hele kampen.

I feiringskaoset stormet Leandro Fernandes inn på banen igjen etter å ha blitt byttet ut to minutter tidligere.

Nederlenderen hadde allerede dratt på seg et gult kort i en duell med Lars-Christopher Vilsvik i førsteomgangen. Dermed ble de to gule og rødt kort til midtbanegeneralen.

foto
SÅ RØDT: Leandro Fernandes dro på seg sitt andre gule i feiringen av 1–0-målet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Det bryr nok Jerv-trener Arne Sandstø og resten av klubben seg lite om, etter at Jerv tok sin første seier på første forsøk i Eliteserien.

– Det var helt fantastisk. Dette tar vi imot med åpne armer. Vi har potensial til å kunne straffe dem, men vi burde klart det mye oftere, sier Sandstø til Discovery+ og gir sitt eget lag en tier på børsen.

– Det var både lettelse og utrolig glede. Deilig å innkassere de første tre poengene i Eliteserien, sier John Olav Norheim til Discovery+.

foto
JUBEL: Willis Furtado og lagkameratene jubler etter scoringen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Men det kunne sett veldig annerledes ut om Kristoffer Tokstad og resten av Strømsgodset fikk viljen sin 15 minutter tidligere i kampen.

Vingen ble felt i bakken innenfor 16-meteren, men dommer Svein Oddvar Moen valgte å ikke blåse.

– Det er skuffende. Vi er ikke gode nok i boksen, rett og slett. Jeg føler at vi skulle hatt en straffe, sier Tokstad til Discovery+ før han fikk se situasjonen på nytt.

– Jeg føler det er soleklar straffe. Ingen av dommerne som ser det, så er ikke noe å få gjort noe med nå, konkluderer han.

– Jeg er forbannet ... Jeg synes det er feigt å ikke blåse straffe der. Det hadde endret hele kampen. Soleklar straffe. Den hadde jeg klart å dømme på trening selv – lett, sier Godset-trener Håkon Wiibe-Lund til Discovery+ og gratulerer Jerv med seieren.

Jerv har aldri vært oppe i den øverste divisjonen før denne sesongen. Grimstad-laget spilte seg opp til Eliteserien etter en uhyre spennende playoff-finale mot Brann, som endte i straffesparkkonkurranse.

Sørlendingene har blitt tippet nederst på tabellen i VG-lupen.