Nærbø ble slått med tre strake seire etter søndagens triumf hjemme i Elverum Arena.

Elverum har dominert norsk håndball for menn og vunnet sluttspillet ni ganger på rad, men storsatsende Kolstad har planer om å overta hegemoniet. Trønderklubben vant grunnserien suverent, men trenger minst en kamp til i jakten på finalebillett.

Søndag ble det 35-22-seier over Runar Sandefjord hjemme i Kolstad Arena, men tirsdagens bortetap gjør at det står bare 2-1 i best av fem kamper. Torsdag skal Kolstad til Sandefjord igjen.

REDDET MYE: Kolstad-keeper Torbjørn Bergerud. Her fra en landskamp tidligere i år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Torbjørn Bergerud hadde redningsprosent på 51 for Kolstad søndag, mens Sigvaldi Björn Gudjonsson scoret åtte ganger foran 1667 tilskuere.

Elverum sikret finalebilletten foran 1732 tilskuere i egen hall.

– Det er helt nydelig at vi er finaleklare. Nå får vi tatt en liten kald en på 17. mai mens vi venter på motstanderen, sa Elverum-spiller Tobias Grøndahl til TV 2 og presiserte at han snakket om brus og is.

Elverum ledet 18-12 ved pause etter en sterk avslutning av første omgang og var oppe i åtte måls ledelse på 22-14, men likevel ble det spennende mot slutten.