FC København-manager Ståle Solbakken var nær ved å sikre seg Giovanni Simeone i 2016. Men Argentina-spissens kjente trenerpappa sa nei.

Det avslører Solbakken i et intervju med danske Tipsbladet.

Nordmannen og FCKs tekniske direktør Johan Lange var på vei til flyplassen for å komme seg til Italia. Der skulle de snakke med den da 20 år gamle Giovanni Simeone og hans agent en siste gang før overgangen fra River Plate til FC København skulle gå i orden.

Problemet var at spisstalentets far, Atlético Madrid-treneren Diego Simeone, var sur etter nylig å ha tapt Champions League-finalen mot Real Madrid for annen gang på tre år.

Giovanni Simeone kunne blitt FC København-spiller, men gjør i stedet suksess i Serie A. Foto: Filippo Venezia / ANSA via AP / NTB scanpix

– VI var på vei til lufthavnen da Johan plutselig fikk en telefonoppringning fra Simeones sekretær. Han fortalte at Simeone var helt i kjelleren etter Champions League-finalen. Og nå hadde han nedlagt veto mot sønnens klubbskifte. «Mister Simeone har endret mening», forteller Solbakken til den danske avisen.

FCKs forhandlinger med Simeone var på det tidspunktet kommet så langt at danskene hadde lagt interessen for et par andre spillere på is. Solbakken prøvde fortvilet å få tak i Diego Simeone i et håp om å overtale ham, men han klarte aldri å få tak i Atlético-treneren.

Enden på visa ble at FCK kjøpte serberen Andrija Pavlovic, mens Giovanni Simeone gikk til italienske Genoa. Der scoret han 13 mål i debutsesongen før han ble solgt til Fiorentina. Høsten 2018 scoret han i debuten for Argentinas landslag.

(NTB)