Den franske ligaen valgte torsdag å avslutte sesongen med den nåværende stillingen som sluttabell. Dermed er Paris Saint-Germain seriemester, mens Amiens med Haitam Aleesami og Toulouse med Ruben Gabrielsen rykker ned fra Ligue 1.

Det gjensto i utgangspunktet ti serierunder i ligaen, og Amiens er alt annet enn fornøyd med skrivebords-nedrykket klubben ble påført.

– Umiddelbart føler jeg at dette er urettferdig fordi Amiens ikke får muligheten til å kjempe til siste slutt om å holde seg i Ligue 1. Det var fortsatt 30 poeng å spille for, sier klubbpresident Bernard Joannin.

– Sportslig likestilling er ikke blitt respektert her, jeg synes beslutningen er urettferdig, og jobben min er å forsvare Amiens, fortsetter han.

Ønsker 22 lag

Joannin sier at han respekterer avgjørelsen om å avslutte sesongen av helsemessige årsaker, men han synes ikke det er riktig at lag rykker ned en divisjon som følge av fotballstansen.

– Dette er mangel på menneskelighet og rettferdighet fra fotballigaen. I basketball og rugby rykket ingen lag ned. Vi forbeholder oss retten til å ta saken videre slik at det kan ende på en rettferdig måte.

Amiens-presidenten foreslår samtidig en utvidelse av ligaen til 22 lag, slik at Amiens og Toulouse beholder sine plasser, mens Lorient og Lens rykker opp til Ligue 1.