Ødegaard har imponert denne sesongen for London-klubben, som er i kamp med byrival Tottenham om å få den siste Champions League-plassen til neste sesong. Særlig etter jul har 23-åringen storspilt.

Henry Winter så noen utfordringer for Ødegaard da han kom fra Real Madrid, men nå er han overbevist.

– Folk lurte på om han hadde fysikken til å spille i Premier League. Alle visste han var et «vidunderbarn», men hadde ikke lykkes helt. Han konkurrerte også med Emile Smith Rowe, en fanfavoritt, for rollen som «10er», sier Winter til VG.

– Men Ødegaard har blitt en leder for Arsenal, tatt ansvar og er tungt involvert i mye. Han vil alltid ha ballen selv om han er tett markert. Noe Arsenal-fansen også liker, er at han kan spille på få touch i trange situasjoner, fortsetter Winter, som har skrevet biografien til blant andre Steven Gerrard og Kenny Dalglish.

ARGUSØYNE: Henry Winter følger engelsk fotball som kommentator i The Times. Foto: Nick Potts / Pa Photos

Han har vunnet en rekke priser for journalistikken sin og er kjent som en av de viktigste kommentatorene i engelsk fotball.

Med Alexandre Lacazette angivelig på vei ut av klubben, mener Winter at manager Mikal Arteta bør utnevne Ødegaard som ny kaptein.

– Gitt Kieran Tierneys skadeproblemer og at fansen fortsatt er litt splittet om Granit Xhaka, bør Ødegaard bli Arsenals kaptein. Han representerer klubben bra både på og utenfor banen. Spillerne, fansen og trenerne respekterer han så mye at det gir mening.

Ødegaard har de siste kampene vært leder for «The Gunners», og er norsk landslagskaptein.

PROFILER: Martin Ødegaard fikk omsorg at Cristiano Ronaldo i sist helgs oppgjør mellom Arsenal og Manchester United. Arsenal vant. Foto: John Walton / Pa Photos

Yaw Amankwah, TV 2-ekspert og tidligere Stabæk-kaptein, forklarer Ødegaards blomstring med at han blir bedre og bedre jo mer vant han blir til lagkameratene sine. Han beskriver midtbanespilleren som en «relasjonell spiller».

– Lagkameratene får mer og mer forståelse for Ødegaards tanker. Nå er det farlig hver gang han får ballen rundt 20 meter. Du ser spillerne starter nærmest i blinde for å få ballen fra Ødegaard, sier Amankwah.

– Hvor viktig er Ødegaard for Arsenal?

– Han og Saka er de soleklart viktigste spillerne for Arsenal offensivt.

– Det snakkes mye om at han er en kandidat til å bli ny kaptein. Hva tenker du?

– Når fotballkloke hoder som Ståle Solbakken og Mikel Arteta har gitt ham det ansvaret, er det ingen grunn til å tvile på at han er en naturlig leder. Han har også fått erfaring fra landslaget i rollen. Måten han har prestert i kampene som kaptein for Arsenal, har vært veldig imponerende.

Søndag klokken 17.30 spiller Arsenal viktig bortekamp mot West Ham.