Motorsportens gjeveste konkurranse, Formel 1, har hatt stor økning i interesse i Norge og resten av verden etter Netflix-suksessen Drive To Survive.

Sekund for sekund kan du nå følge denne sporten, fylt av drama, i VGLive fra førstkommende racinghelg i Bahrain.

Tord Overå gleder seg enormt til å komme i gang med VGs nye satsning.

– Jeg gleder meg til å bringe Formel 1 til folket. Dette har ikke vært tilgjengelig (før nå). Hvor mange er det som setter seg ned en søndag i tre timer for å se Formel 1? Det er ikke mange. Nå kan du følge med på Formel 1 og leve livet ditt samtidig. Jeg er fan selv, og jeg mener ikke det har vært mulig til nå. Jeg har brukt Formel 1-appen og jeg har bare blitt irritert, sier produktsjefen.

Dette får du av å følge Formel 1 direkte på VG:

  • Et kart som alltid viser oversikt over hvor bilene befinner seg på banen. Du kan dermed se på kartet når en fører for eksempel blir forbikjørt.

  • Stillingen i løpet - på millisekundet.

  • Hvilke dekk en fører kjører på og antall ganger en fører har byttet dekk.

  • Som bruker har du muligheten til å velge to førere som du kan sammenligne underveis i løpet. F.eks. kan du velge rivalene Lewis Hamilton og Max Verstappen, og sammenligne deres differanse, beste rundetid og antall runder med dekkene de har kjørt.

  • En stripe fra Norsk Tipping som viser sannsynligheten for at en fører vinner løpet.

  • Et felt der en VG-journalist oppdaterer løpet underveis med hvordan løpet utarter seg og svar du på spørsmål du ikke får kun av å følge bilene på kartet.

Overå sier at teamet som har bestått av 10 personer har så å si ikke jobbet med noe annet enn Formel 1-live de siste to månedene.

– Vi har startet mandager med Formel 1-quiz i teamet, har gamet og sett Drive To Survive sammen og vi har vært i en «racingboble».

– Det er litt som da Magnus Carlsen begynte med sjakk. Men det jeg synes er ekstremt kult med Formel 1 er at det ikke er drevet av en nordmann. Vi har Dennis Hauger i Formel 2, men jeg føler det ikke helt teller. Dette er drevet av at folket synes sporten er kul, det er ikke fordi vi liker at nordmenn tar gull, sier produktsjefen om interessen i Norge.

Trykk på denne lenken for å se tilskuddet med Formel 1 i VG Live.