Den første spilleren som blir hentet til St. James’ Park er den engelske landslagsbacken Kieran Trippier. 31-åringen vant sist sesong den spanske serien med Atlético Madrid, men er nå klar for Newcastle. Onsdag ble Trippier avbildet av lokalavisen The Evening Chronicle da han landet på byens flyplass. Ifølge overgangsguruen Fabrizio Romano er klubbene enige om en avtale verdt rundt 12 millioner pund. Fredag kunngjorde Newcastle at engelskmannen har skrevet under på en 2,5-årsavtale.

– Jeg vet at det er mye hardt arbeid foran oss, men jeg kjenner kravene i Premier League godt. Og jeg vet hvilken fantastisk klubb dette er, sier Trippier til klubbens nettside.

Han skal ikle seg draktnummer 15 fremover.

TIL NEWCASTLE: Kieran Trippier er fast på det engelske landslaget. Nå skal han spille for Newcastle. Foto: AP

Nå skal pengene til Saudi-Arabia få enda flere ben å gå på i Newcastle. I oktober sikret kongerikets offentlige investeringsfond (PIF) seg 80 prosent av aksjene i Newcastle United i et oppkjøp verdt rundt 3,4 milliarder kroner. Fondets styreleder er kronprins Mohammed bin Salman (36) og drives av Yasir Al-Rumayyan (51). Sistnevnte er også utnevnt til klubbdirektør i Newcastle.

De resterende 20 prosentene av eierskapet i den 129 år gamle klubben er fordelt mellom forretningskvinnen Amanda Staveley og de britiske milliardærbrødrene Simon og David Reuben. Saudi-Arabias investeringsfond er alene estimert til å ha verdier for nesten 4000 milliarder kroner, noe som gjør Newcastle til verdens rikeste klubb.

NY PODKAST: I denne nye VG-podkasten snakker vi om de heteste overgangsryktene. Einar Tørnquist er første gjest, og han langer ut mot engelske storklubber.

– De har allerede vunnet kampen om å signere Kieran Trippier fra Atlético Madrid. De ville også elsket å signere midtstopperen Sven Botman fra Lille, men de sliter med å overtale ham til å bli en del av en kamp for å overleve i Premier League, sier Lee Ryder til VG.

The Evening Chronicle-journalisten er kanskje den mest kjente Newcastle-reporteren på balløya.

– Dette kommer til å bli Newcastles mest spennende overgangsvindu på årevis, slår Ryder fast.

Les også: Tordner mot Newcastle: – Enda en diktator får innpass i fotballen

I tillegg til Trippier knyttes en drøss med stjernespillere til mulige Newcastle-overganger i løpet av januar av ulike internasjonale medier. Dette er noen av dem.

Eden Hazard (30), Real Madrid

Belgieren ble hentet til den spanske hovedstaden som en av fotballverdens største attraksjoner etter en fantastisk karriere i Chelsea. Siden 2019 har Hazard bare scoret fem ganger for Real Madrid og ikke vært i nærheten av å innfri forventningene. Nå er det i stedet brasilianske Vinicius jr. (21) som figurerer på Real Madrids venstre kant. Neste stoppested for Hazard kan bli Newcastle, i det som ville vært en sensasjonell overgang.

KNYTTES TIL NEWCASTLE: Real Madrids Eden Hazard. Foto: Ricardo Larreina, AP

Pierre-Emerick Aubameyang (32), Arsenal

Han har scoret 68 mål på 128 Premier League-kamper etter overgangen til Arsenal i 2017, men nå har gaboneseren mistet kapteinsbindet og tilliten hos manager Mikel Arteta. Lønnen skal være på skyhøye 350.000 pund i uken. Et av spørsmålene er om Newcastle vil matche den summen og prøve å hente angriperen til Tyneside. Et lån har blitt nevnt i engelske medier som en mulighet.

KNYTTES TIL NEWCASTLE: Arsenal Pierre-Emerick Aubameyang. Foto: Martin Rickett

Samuel Umtiti (28), Barcelona

Den franske stopperen startet samtlige kamper bortsett fra den siste i gruppespillet da Frankrike vant VM i 2018, men siden den gang har Umtiti opplevd en nedadgående trend i karrieren. Barcelona har lenge ønsket å kvitte seg med 28-åringen, men Umtiti skal forrige sommer ha avslått flere tilbud fra andre klubber. Kontrakten varer til neste sommer.

KNYTTES TIL NEWCASTLE: Barcelonas Samuel Umtiti. Foto: AFP

Sven Botman (21), Lille

Ifølge The Telegraph har Newcastle fått et bud på 30 millioner pund avslått fra franske Lille for den nederlandske U21-landslagsstopperen. Botman var på banen i alle seriekampene bortsett fra én da Lille vant Ligue 1 foran Paris Saint-Germain sist sesong. Han skal i utgangspunktet spille 8-delsfinale i Champions League for Lille mot Chelsea i februar – hvis ikke Newcastle skulle lykkes med å kapre ham. Kontrakten med Lille varer i utgangspunktet til sommeren 2025.

KNYTTES TIL NEWCASTLE: Lilles Sven Botman. Foto: AFP

Aaron Ramsey (31), Juventus

Waliseren gikk gratis fra Arsenal til Juventus da kontrakten utløp i 2019. Det bidro til at Ramsey skal ha skaffet seg en ukelønn på vanvittige 400.000 pund. Etter at Massimiliano Allegri igjen overtok trenerjobben i Juventus, skal midtbanespilleren få lov til å forlate italienerne gratis selv om kontrakten varer til neste sommer. Ifølge engelske medier skal både Newcastle og Everton være interesserte i 31-åringen.

KNYTTES TIL NEWCASTLE: Juventus’ Aaron Ramsey. Foto: IPA

James Tarkowski (29), Burnley

Burnley-kapteinen tabbet seg ut i 1–2-tapet for Leeds sist helg, men vanligvis er den engelske stopperen bunnsolid. Newcastle skal ha sett på muligheten for å bringe den Manchester-fødte karen til nordøst-England i januar. Kontrakten med Burnley går ut til sommeren og han skal ha takket nei til å forlenge avtalen med klubben. Ifølge den engelske journalisten Luke Edwards ønsker Tarkowski seg til Newcastle.

KNYTTES TIL NEWCASTLE: Burnleys James Tarkowski. Foto: Reuters

Lucas Digne (28), Everton

Forholdet mellom Everton-manager Rafael Benitez og den franske venstrebacken er tilsynelatende iskaldt. Etter tidligere å ha båret kapteinsbindet i Everton er ikke 28-åringen engang i kamptroppen til blåtrøyene for tiden. Flere klubber, deriblant Chelsea og Paris Saint-Germain, blir knyttet til Dignes navn. Det samme gjelder Newcastle. Han har imidlertid kontrakt med Everton til sommeren 2025.

KNYTTES TIL NEWCASTLE: Evertons Lucas Digne. Foto: Pa Photos

Luis Díaz (24), Porto

Den colombianske spissen herjer i den portugisiske ligaen. Liverpool er blant klubbene som er nevnt blant hans beilere. Også Newcastle skal være interessert i 24-åringen. Det er tidligere blitt hevdet at Diaz har en utkjøpsklausul på 68 millioner pund som Newcastle kan utløse allerede i januar, men vil stjerneskuddet vil gå til klubben som foreløpig ligger nest sist i Premier League?

KNYTTES TIL NEWCASTLE: Portos Luis Diaz. Foto: EPA

Luka Jovic (24), Real Madrid

Serberen var en stjerne for Eintracht Frankfurt i 2018/2019-sesongen, noe som gjorde at Real Madrid hentet ham til Spania. Det har vært en lite vellykket overgang for begge parter. Sist sesong var serberen tilbake i Frankfurt på lån. Fire mål på 18 kamper i Bundesliga var ikke imponerende, men Jovic har kvaliteter og en profil Newcastle skal ha vist interesse for.

KNYTTES TIL NEWCASTLE: Real Madrids Luka Jovic. Foto: AFP

Newcastle United-eierne Amanda Staveley og ektemannen Mehrdad Ghodoussi bekreftet nylig at klubben jobber med å bringe forsterkninger til nordøst-England.

– Vi har viktige kamper og et januarvindu som vi har jobbet utrettelig med å forberede oss til. La oss møte utfordringene og se fremover til den andre halvdelen av sesongen med optimisme, er beskjeden til supporterne.

NEWCASTLE-EIERE: Forretningskvinnen Amanda Staveley og ektemannen Mehrdad Ghodoussi bidro i oktober til oppkjøpet av Newcastle. Etterpå ansatte klubben Eddie Howe som lagets nye trener. Foto: AFP