Tilskuerne på Stade de France fikk se en svært underholdende kamp mellom Frankrike og England. Fem mål, rødt kort, stolpeskudd og straffe var bare noen av ingrediensene i løpet av kampens 90 minutter.

Kampen var bare ni minutter gammel da Englands Raheem Sterling fikk ballen inne i Frankrikes 16-meter. Manchester City-spilleren ga ballen et lite kakk med hælen, og traff lagkamerat Ryan Bertrand som kom stormende nedover venstrekanten. Han la et hardt og flatt innlegg foran mål, som Englands notoriske måltyv Harry Kane satte kontant i mål bak sin lagkamerat i Tottenham, Hugo Lloris.

Knappe fire minutter senere jublet de franske tilhengerne da Arsenal-spiss Olivier Giroud satte ballen i mål. Jubelen ble imidlertid av det kortvarige slaget, da dommeren hadde blåst for offside. Arsenal-spissen mente avgjørelsen var feil, men TV-bildene viste noe helt annet.

Kvarteret ut i omgangen jublet franskmennene på nytt. Et frispark ble slått inn i feltet der Giroud stanget ballen mot mål. Englands keeper Tom Heaton reddet, men ga en retur som Samuel Umtiti satte utakbart i nettet.

Ny retur

En av Europas heteste spillere i sommerens overgangsvindu, Kylian Mbappé, startet kampen for Frankrike. Flere av Europas toppklubber sikler etter underskriften til 18-åringen, og trolig blir ikke listen av interessenter mindre etter tirsdagens kamp.

Mbappé scoret riktignok ikke, men fikk vist fram hva som bor i ham.

Også Borussia Dortmunds Ousmane Dembélé er et hett navn i overgangsvinduet. Han var sterkt delaktig da Frankrike scoret sitt andre og kampens tredje mål. Etter å ha tråklet seg inn i feltet fyrte han av et skudd. Nok en gang ga Heaton retur – og nok en gang kom en franskmann og dundret ballen i mål. Denne gangen Monacos Djibril Sidibé.

England har ikke vunnet borte mot Frankrike siden 1997, den gang var Glen Hoddle manager for Three Lions. Det var ikke mye som tydet på at det skulle endre seg etter den første omgangen på Stade de France.

Rødt kort

Men før minuttet var spilt av annen omgang pekte dommeren på straffemerket. Dele Alli ble felt av Raphaël Varane innenfor 16-meteren. Selv om fellingen var av den klønete sorten dro dommeren fram det røde kortet, men ikke før han hadde forhørt seg med dem som så situasjonen på video. England fikk dermed god hjelp av videodømming (VAR) i sin første kamp med det nye systemet.

Se situasjonen der Varane blir utvist her:

Da straffen omsider ble tatt, gjorde Harry Kane ingen feil og satte inn 2–2.

Frankrike tok da ut Giroud og satte inn lagkamerat i Arsenal, forvareren Laurent Koscielny.

Selv med én mann mindre spilte Frankrike jevnt med England. Det så ikke ut som noen av lagene var fornøyd med 2-2, og begge lag hadde gode muligheter til å ta ledelsen.

Med 20 minutter igjen å spille fintet Mbappé bort både en og to forsvarere før han dundret ballen i tverrliggeren.

Åtte minutter senere ble Dembélé tomålsscorer etter et mønsterangrep av Frankrike. Nest sist på ballen var Mbappé, og dermed økte trolig verdien på både 18-åringen og tomålsscorer Dembélé noen hakk.

Flere mål ble det ikke, og dermed ble det seier til Le Bleus, mens Three Lions måtte reise hjem med tap i bagasjen.

"Don't look back in anger"

Før kampen ble ofrene for den siste tidens terrorangrep i Storbritannia minnet.

Den franske presidenten Emmanuel Macron og Storbritannias statsminister Theresa May var begge på tribunen i den franske hovedstaden, og fikk høre Oasis-låten "Don't look back in anger" framført av den franske garden. Samtlige på tribunen, inkludert de 2.500 tilreisende engelske fans stemte også i.

Nettopp "Don't look back in anger" har fått en spesiell plass i sorgarbeidet etter selvmordsaksjonen som kostet 22 mennesker livet under en Ariana Grande-konsert nettopp i Manchester i forrige måned.

Ytterligere åtte personer, blant dem tre franske statsborgere, vil drept i terrorangrepet i London 3. juni.