BOURNEMOUTH - LEICESTER CITY 4–2

Joshua King markerte seg i Bournemouths 4-2-seier over Leicester lørdag. Landslagsprofilen la opp til kampens første mål og scoret senere fra straffemerket.

På den engelske sørkysten var vertene nådeløst effektive. Ryan Fraser og King sørget for at Bournemouth ledet med tre mål etter 41 minutters spill.

Fraser fikset 1-0 da han ble spilt gjennom av King etter en kontring. Med høyrefoten satte kantspilleren ballen pent i lengste hjørne. Avslutningen var utakbar for Leicester-keeper Kasper Schmeichel.

Bortelaget hadde vel så mange sjanser som Bournemouth i første omgang, men uttellingen uteble. Det straffet seg, og i det 37. minutt ble Fraser tomålsscorer. Denne gangen fikk han nettsus med venstrefoten.

GLAD: Joshua King omfavner tomålsscorer Ryan Fraser. Foto: Mark Kerton / PA / AP / NTB scanpix

King-straffe

I forkant ble Leicesters ettertraktede stopper Harry Maguire lurt av Callum Wilson. I samme bevegelse gikk Wilson fra å være feilvendt til rettvendt, og det ga ham muligheten til å spille ballen videre til Fraser.

Tre minutter senere handset Ricardo Pereira da en ball fra King traff portugiseren. Fra straffemerket var King sikker og sendte Schmeichel feil vei. Det var nordmannens andre mål fem kamper ut i den nye Premier League-sesongen.

Totalt står King med 32 PL-mål siden han kom til Bournemouth sommeren 2015.

Slapp seg nedpå

En vond lørdag ble verre for Leicester da Wes Morgan fikk sitt andre gule kort 20 minutter før slutt. Stopperkjempen viste knotter mot en motspiller i det han jaktet en ball.

I overtall økte Adam Smith til 4-0 ni minutter før slutt. Han hamret vakkert inn en pasning fra tomålshelten Fraser.

På tampen greide Leicester å score to kjappe reduseringsmål, men da var oppgjøret allerede kjørt. James Maddison var trygg fra straffemerket, mens Marc Albrighton like etter stusset inn en ball fra Kelechi Iheanacho.

Bournemouth overrasket stort da klubben overlevde sin første Premier League-sesong i 2015/16. Siden har Eddie Howes menn holdt seg greit unna nedrykkstrøbbel, og laget fra sørkysten ser ut til å bare fortsette den positive utviklingen på øverste nivå i engelsk fotball.

Etter fem kamper står Bournemouth med 10 av 15 mulige poeng. Det er kruttsterkt av King og co. Klubbens ene tap så langt kom etter to sene baklengsmål borte mot Chelsea i forrige serierunde.