– Jeg forstår 100 prosent at vi snakker om dette, men jeg synes det er urettferdig å snakke med spillerne om det og legge ansvaret på dem, sier Liverpool-sjef Jürgen Klopp i et intervju med Sky Sports.

Det er snart bare to uker til fotball-VM i Qatar. Tildelingen av mesterskapet har som kjent blitt kraftig kritisert blant annet på grunn av landets brudd på menneskerettigheter, korrupsjon og behandling av fremmedarbeidere.

Debatten om boikott av mesterskapet har pågått over lang tid og flere i fotball-verdenen har tatt grep for å vise sin misnøye rundt tildelingen av mesterskapet.

Norges landslag har blant annet stilt med bannere og t-skjorter for å sette fokus på menneskerettigheter, Danmark spiller med VM-drakter hvor logoene er nedtonet og flere europeiske land spiller med regnbuefargede kapteinsbind.

Klopp mener likevel ikke spillere bør få politiske spørsmål like før og underveis i mesterskapet.

Han forklarer:

– Det er over ti år siden noen andre bestemte dette og alle godtok avgjørelsen den gangen. Jeg så nylig en dokumentar om tildelingen av mesterskapene til Russland og Qatar. Det er ikke denne generasjonens ansvar å si de ikke vil dra dit. Spillerne drar dit for å spille. Avgjørelsen ble tatt av noen andre, sier Klopp.

– Hvis man skal kritisere noen, kritiser de som tok avgjørelsen. Ikke sporten, ikke konkurransen og i hvert fall ikke spillerne. Det er ikke rettferdig at spillerne skal ta politiske standpunkt når de er i VM, fortsetter han.

– Hva ville du sagt til England-kaptein Harry Kane som bruker regnbuefarget kapteinsbind?

– Det er helt fint. Det jeg ikke liker er at man forventer at spillerne skal gjøre noe. De drar dit for å spille fotball. Turneringen er organisert og planlagt av andre. Hvis du ikke liker det, si det, men ikke nå når spillerne skal spille kamper, svarer Klopp og fortsetter:

– Alt det andre er for andre mennesker. Mange av spillerne var 10 år da denne avgjørelsen ble tatt. Hvis du stiller spørsmålene til spillerne, legger du press på dem, og det er ikke rettferdig.

VM i Qatar begynner 20. november.