– Det er det sykeste jeg har opplevd, sier Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til Discovery.

Et frekt frispark fra Magnus Wolff Eikrem sørget nemlig for at Molde ledet 3–0 etter 28 minutter.

Da trodde de fleste at det skulle bli en komfortabel hjemmeseier, men isteden startet Kristoffer Løkberg opphentingen med sitt reduseringsmål to minutter senere.

Viking fikk ekstra blod på tann da Benjamin Tiedemann oppførte seg som en keeper og reddet et skudd fra å gå i mål. Dommer Kristoffer Hagenes pekte på straffemerket og delte ut et rødt kort til den danske forsvarsspilleren.

– Jeg kaster meg ned og gjør meg så stor som mulig. Det er klar straffe, men det er ikke med vilje, sier Tiedemann til Discovery.

Se situasjonen og alle scoringene her:

Veton Berisha satte straffen sikkert i mål, og ti minutter senere var lagene like langt da Harald Nilsen Tangen satte inn 3–3-målet på Aker stadion.

Det stoppet heller ikke der. Et innlegg fra høyre ble headet ned til Veton Berisha, som – riktignok offsideplassert – fullførte den utrolige snuoperasjonen da han satte inn 4–3 med venstrefoten.

– En kamp for historiebøkene, kommenterte Asbjørn Myhre hos Discovery.

• Dette var 21. gang i løpet av de siste 40 årene at et lag ikke har vunnet tross tremålsledelse i den øverste divisjonen. 19 av tilfellene endte uavgjort.

• To lag har snudd til seier. Bryne, med 4-3 hjemme mot Bodø/Glimt i 2002, og Viking. Viking er altså historiske som det første bortelaget med et slikt comeback.

• Viking har tidligere kommet fra 1-4 til 4-4 i Molde i 1998, og fra 2-5 til 5-5 hjemme mot Vålerenga i 2014.

• Molde er verstingen i denne sammenhengen, med seks kollapser opp gjennom årene, deriblant tre av seriens fem seneste.

– For en sinnssyk moral, sier Veton Berisha til kanalen.

HELTEN: Veton Berisha scoret to mål og hadde én assist i den utrolige snuoperasjonen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Viking åpnet egentlig kampen klart best og trykket på i åpmningsminuttene, men Molde var nådeløse da David Brekalo gjorde en feil og bommet på ballen etter et langt oppspill.

Etter to blokkerte forsøk fra Magnus Wolff Eikrem og Ola Brynhildsen hamret Markus Kaasa inn 1–0 for Molde.

Den ledelsen ble doblet på en corner hvor Kristoffer Haugen headet ned til Brynhildsen, som satte inn 2–0 for Molde.

Deretter gjorde Viking-keepere Patrik Gunnarsson en stor feil da han tok et steg til siden og ble fullstendig overrumplet da Eikrem valgte å feie ballen bort i det tomme keeperhjørnet.

– Jeg synes vi starter sinnssykt bra og har full kontroll, så får vi tre i sekken uten at vi egentlig skjønner helt hva som skjer, sier Veton Berisha til Discovery.

– Det var idiotiske ting som gjorde at vi lå under 0–3, sier Berisha.

FULL FEST: Viking-fansen var i fyr og flamme og ble belønnet Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Et dødelig effektivt Molde-lag gjorde at resultat muligens ikke var veldig oppsummerende for hvordan kampen var, men Viking valgte likevel å gjøre endringer i pausen.

En åpen og ærlig Bjarte Lunde Aarsheim fortalte i pausen at Viking gjorde to bytter og endret formasjon fra 3–5–2 til 4–3–3.

– Vi lyktes godt med byttene, konkluderer mannen som utgjør halvparten av Vikings trenerduo.

Da andre omgang startet var stillingen 3–1 til Molde, da dommeren blåste av kampen var det 4–3 til Viking, som nå topper tabellen i Eliteserien.

– Det er meget svakt av oss i andreomgangen. Vi slipper dem til altfor lett. Vi blir lave og passive. Det ser ut som vi tror at ting er i boks, og det er særdeles skuffende, sier Molde-trener Erling Moe til Discovery.

I løpet av tretten elleville dager har Viking slått Bodø/Glimt 2–0, knust Haugesund 5–1 og snudd fra 0–3 til 4–3 mot den ferske cupmesteren Molde.

– Vi tar én kamp av gangen, men vi vet at vi kan vinne alle kampene vi spiller, sier Berisha.

Vikings neste kamp er hjemme mot Strømsgodset på torsdag.