Tidligere UEFA-president Michel Platini vil ikke bli straffeforfulgt i Sveits for utbetalingen fra FIFA på 2 millioner sveitserfranc som førte til utelukkelse.

Det skriver den franske avisen Le Monde, som har fått se et brev datert 24. mai fra den sveitsiske statsadvokaten Cedric Remund til Platinis advokat Vincent Solari.

I brevet bekreftes det at etterforskningen er avsluttet og at Platini ikke vil bli straffeforfulgt.

Platini ble i 2015 utestengt fra fotballen i åtte år som følge av betalingen fra FIFA-president Sepp Blatter i 2011, angivelig for arbeid utført for organisasjonen mange år tidligere. Også Blatter ble utestengt fra fotballen som følge av den overføringen.

Platinis utelukkelse ble senere halvert til fire år etter anker først til Den europeiske menneskerettighetsdomstolen og deretter til Idrettens voldgiftsrett.

Straffen førte til at Platini måtte gi seg som UEFA-president, og han er fortsatt utestengt til oktober neste år.

Platini har hele tiden hevdet at han ikke har gjort noe galt, og Solari hevder at sveitsisk påtalemyndighets avgjørelse langt på vei gir ham rett.

– Han er helt klart uskyldig. Bevisene mot ham strekker ikke til, sier Solari til Le Monde.

I en uttalelse til nyhetsbyrået AFP lørdag, sier Platini følgende:

– Jeg håper at FIFA har motet og anstendigheten til å oppheve utestengelsen av meg.

Videre uttaler den tidligere toppspilleren at om ikke det skjer, så vil hans juridiske rådgivere ta i bruk alle nødvendige tiltak for å få opphevet utestengelsen.

– Denne såpeoperaen er ikke over, fortsatte en kampvillig Platini i telefonintervjuet med AFP.

(©NTB)