Arsenal-manager Arsène Wenger må se klubbens tre neste kamper fra tribunen som følge av kritikken han har rettet mot dommerstanden den siste tiden.

Englands fotballforbund (FA) innledet disiplinærsak mot franskmannen etter kommentarene Wenger ga i dommergarderoben rundt straffesparket West Bromwich ble tildelt i 1-1-kampen i Premier League sist helg.

Etter byderbyet mot Chelsea tidligere denne uken var han igjen kritisk til dommerens innsats.

Fredag opplyser FA at Wenger straffes med tre kampers karantene. Han ilegges også en bot på 40.000 pund, tilsvarende rundt en halv million norske kroner.

Gjentok seg

Tidligere fredag sa Wenger at han var sjokkert over FAs beslutning om å innlede disiplinærsak, men at han nå kun er konsentrert om søndagens FA-cupkamp mot Nottingham Forest.

– I løpet av mine 21 år i spillet kan du tenke deg at jeg har sett og hørt mye i korridorene, og jeg er overrasket og sjokkert over beslutningen til FA.

En ny sak ligger på bordet i etterkant av 2-2-oppgjøret mot Chelsea, der Wenger kalte dommerens beslutningen «en farse» etter at Chelseas Eden Hazard ble tildelt straffespark. Wenger bekreftet fredag at han sto for uttalelsene.

– 100 prosent, jeg mener det skulle vært gult kort. Jeg har en rett til å ha en mening, og jeg respekterer andres mening, sa Wenger.

Kritikk

Før Chelsea-kampen sa at han mente Arsenal har fått påfallende mange straffer mot seg denne sesongen.

– Jeg må si at det frustrerende sett med mine øyne er at det har skjedd mange ganger denne sesongen – mot Stoke, Watford, Manchester City og West Brom. Det er en bekymrende tilfeldighet slik jeg ser det, sa Wenger.

– Når beslutningene alltid går den samme veien, skal det liksom være en tilfeldighet. Statistisk sett er det basert på det faktum at når ting gjentar seg, er det ikke tilfeldig, sa Wenger etter kampen.