Vinstra-gutten får det virkelig ikke til å stemme på de lengste skiene om dagen, og leverer nok en skuffende plassering i verdenscupen. VM starter allerede på mandag.

– Det er helt enormt tøft her i denne løypa. Jeg ble altfor sen mot slutten av løypa, men likevel kjører jeg bedre enn i går, så det går riktig vei, sier Jansrud til NRK etter målgang.

Jansrud startet som nummer 15 og kjørte i mål 1.42 bak vinner Dominik Paris fra Italia. Han endte på 13. plass.

– Ikke noe å rope hurra for ved å kjøre inn til 11. plass, sier Jansrud til NRK.

Til tross for de dårlige resultatene i utfor i år, holder Jansrud hodet oppe.

– Jeg har god erfaring fra mesterskap og vet at jeg kan vinne. Men jeg har ikke helt selvtilliten med skiene og utstyret, sier Jansrud til NRK.

VM blir kjørt i Cortina d'Ampezzo, en løype de ikke vanligvis kjører i verdenscupen.

– Jeg har aldri kjørt eller vært der før. Vi skulle egentlig kjørt der i mars, men det ble ikke noe av på grunn av pandemien. Men løypa skal visstnok passe oss norske, så det er bra.

Også Adrian Smiseth Sejersted (26) skuffet i dagens utforrenn. Dette var hans comeback fra en liten kneskade han pådro seg i Bormio.

Smiseth Sejersted kom på 27. plass +2.89 bak Paris.

Bærums-løperen har prestert best i super-G denne sesongen, hvor han har notert seg med en andreplass i Val d’Isere i desember.

Henrik Røa (25) klarte ikke å kopiere bragden fra Kitzbühel, men kjørte en godkjent omgang og sikret seg verdenscup-poeng for andre gang i karrieren. Heming-gutten endte på 28. plass +2.93 bak lederen.

Lørdag kjøres det Super-G i samme trasse kl. 11:30. Rennet ser du på NRK.